30 Ağustos Zafer Bayramının 96. yıl dönümü nedeniyle Bolu protokolü kutlama mesajı yayımladı.

“30 AĞUSTOS TAM BAĞIMSIZLIKTIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ıncı yıl dönümünü kutladı. Özcan; “30Ağustos Türk Ulusunun küllerinden yeniden doğduğu gündür. Türklerin sonsuza kadar Anadolu’nun gerçek sahiplerinin, son kez kanıtlandığı gündür.  30 Ağustos tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, dirliktir, kardeşliktir” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan,  30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“30 Ağustos, düşmanın püskürtülerek, sonunda denize döküldüğü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline ilk harcın konulduğu gündür. 30Ağustos Türk Ulusunun küllerinden yeniden doğduğu gündür. 30 Ağustos Türklerin sonsuza kadar Anadolu’nun gerçek sahiplerinin, son kez kanıtlandığı gündür.  Özgürlüğün, laik cumhuriyetin, demokrasi ile sosyal hukuk devletinin müjdecisi olan 30 Ağustos, ümmetten millete giden uzun ve sorunlarla dolu yolun inançla, kararlılıkla aşıldığı gündür. 30 Ağustos tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, dirliktir, kardeşliktir.

Türkiye Cumhuriyeti; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yurdunu seven, ülkesine inanan ve kendini ulusuna adayanların mirasıdır. Bu mirası geleceğe taşıyabilmek için, uğrunda büyük bedeller ödenen güzel yurdumuza ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkmalı, Cumhuriyetimizi nitelikleri ve kazanımlarıyla yaşatmanın, hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız. Türkiye’nin sağlam temeller üzerinde yükselebilmesi için çocuk ve gençlerimize Cumhuriyet’in felsefesini, ulusal değerlerimizi ve tarihimizi iyi öğretmeliyiz. Onların, Yüce Önder’i kendine örnek alan, aklı ve bilimi rehber edinen, yeniliklere, gelişmelere ve değişimlere açık bireyler olarak yetişmelerini sağlamalıyız.

Bu söz ve duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ile anıyor, Yüce Türk Milleti’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

“BÜYÜK ZAFERİMİZİN 96’NCI YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUM”

 Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Yılmaz’ın mesajı şöyle:

“Anadolu’yu Türklere yurt yapan Malazgirt Zaferi’nin 947’nci yılında, milletimizin bu topraklardaki ebedi varlığını garantileyen Büyük Taarruz’un 96’ncı yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Zafer Haftamız, 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Tarih boyunca her türlü zorluğun üstesinden gelecek güce sahip olduğunu sayısız defa kanıtlayan bu millet, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her dönemde nice kahramanlık destanı yazdı. Bağımsızlığından ve onurundan asla taviz vermeyeceğini, hiçbir güce boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya gösteren milletimiz, Malazgirt ruhunu Büyük Taarruz’da da, 15 Temmuz’da da aynı inançla sergiledi. Bizler ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine aynı ruh ve heyecanla taşımakta da kararlıyız.

Milletimizin bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin, neleri başarabileceğinin en güzel simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 96’ıncı yıldönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum.”

“30 AĞUSTOS BİRLİK VE BERABERLİĞİN İSPATIDIR”

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Doğanay; “30 Ağustos birlik ve beraberliğin, vatan sevgisinin, büyük Türkiye hayalinin, özgürlük mücadelesinin adı ve ispatı olmuştur. Bu destansı zaferle birlikte millet kendisine yeni ufuklar, büyük hedefler çizmiş ve bu doğrultuda ülkeyi kalkındırmıştır” dedi.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında; “Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adıdır. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla ve erkeğiyle ülkemizin her bölgesinden birlik beraberlik içerisinde milletimizin bağrından çıkan kahraman ordumuz, bu savaşta Türk Milletinin gücünü ve cesaretini kanıtlamış, kazandığı bu büyük zaferle de ülkemiz tarihine adını yazdırmıştır.

Bu millet 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da elde ettiği büyük zaferle Türkiye’yi işgalden kurtarmış, uçurumun kenarından döndürmüştür. Büyük taarruz neticesinde işgal altındaki vatan toprakları düşmandan bütünüyle arındırılmış ve istiklal savaşı hak ettiği büyük zaferle taçlandırılmıştır. Bu destansı zaferle birlikte millet kendisine yeni ufuklar, büyük hedefler çizmiş ve bu doğrultuda ülkeyi kalkındırmıştır. 30 Ağustos birlik ve beraberliğin, vatan sevgisinin, büyük Türkiye hayalinin, özgürlük mücadelesinin adı ve ispatı olmuştur.

Bilinmelidir dün savaş meydanlarında Türk’ün bileğini bükemeyen mihrakların, bugün yerli işbirlikçileriyle mesafe almaya çabalamaları beyhude olduğu kadar sonuçsuz kalmaya da mahkûm olacaktır. Dün olduğu gibi bu gün de ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idraki olarak, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

Bu vesileyle, Aziz Türk Milletine 30 Ağustos zaferinin büyük mutluluk ve gururunu yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını; Anadolu’yu bize yurt olarak kazandıran ve bırakan bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor; Büyük Türk Milletini ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzu kutluyorum'' ifadelerini kullandı.

“YA İSTİKLAL YA ÖLÜM”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

30 Ağustos Zaferi’nin 96. yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bolu İl Başkanı Kazım Karsu bir mesaj yayımladı. Mesajında milletimizin bağımsızlık aşkına dikkat çeken Karsu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.

CHP İl Başkanı Karsu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos günü̈ zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, bizi özgürlüğe kavuşturan altın bir sayfadır. 30 Ağustos günü̈ aziz milletimiz 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek çıktığı yolda hedefine ulaşmış̧, bu topraklarda yaşayan insanların asla tutsak yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu zafer ile halkımızın yaktığı adalet ışığı daha mazlum milletlerin de tutsaklık zincirlerini kırarak özgürlüğe kavuşmasına ilham vermiştir.

Özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkımız bugün de 30 Ağustos 1922 günü̈ kadar canlıdır. Bu ülkenin bütün yurttaşları eşit haklara sahip olarak yaşayacak, adalet hâkim olacak ve iktidar da halka saygı duyarak, halka hesap vererek görevini yerine getirecektir. Bağımsızlığın ve özgürlüğün teminatı adalettir. 'Ya istiklal ya ölüm' diyen ruh, adalet mücadelesinin daimi ateşidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Kurtuluş̧ Savaşı’nın önderi, Cumhuriyet'in banisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarımı sunuyor, halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutluyorum.”

“ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN”

İyi Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak “30 Ağustos Zafer Bayramı milletimize ve silahlı kuvvetlerimize kutlu olsun” dedi.

Ahmet Örnekbaş’ın yayınladığı mesaj şu şekilde: “Mustafa Kemal Paşa’nın, 19 Mayıs 1919’da yalnız Türk ulusuna güvenerek başlattığı mücadele ordu-millet dayanışması sonucu zaferle taçlandırılmış ve bu zaferin ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu gerçekleştirilmiştir. Ağustos ayı tarihimizde pek çok savaşların zaferle sonuçlandırıldığı aydır. Tarih boyunca Türk Milletinin göz bebeği ordusu, zaferlerini adeta ağustos ayına sıralamıştır. Malazgirt ve Büyük taarruz bu topraklarda varoluş şifremizdir.

26 Ağustos 1071’de Malazgirt

27 Ağustos 1389’da Kosova

11 Ağustos 1473’de Otlukbeli

23 Ağustos 1514’de Çaldıran

24 Ağustos 1516’da Mercidabık

29 Ağustos 1521’deBelgrad’ın Fethi

26 Ağustos 1526’da Mohaç

01 Ağustos 1571’de  Kıbrıs’ın Fethi

04 Ağustos 1578’de Vadi-üs Seyl

23 Ağustos 1921’de Sakarya Meydan Savaşı

30 Ağustos 1922’de Başkumandanlık Meydan Muharebesi gibi ağustos ayınıbüyük zaferlerle süslemiştir.

Türklerin tarihi, beş bin yıl öncesine dayanır. Asya Hun İmparatorluğu’nda İmparator Mete tarafından MÖ 209 yılında ilk defa teşkilatlı bir ordu kurulmuş olup, bu tarih Türk ordusunun ve Türk Kara Kuvvetlerinin kuruluş tarihi olarak kabul edilmiştir.

Orta Asya’da başlayan uzun öykü, büyük göçlerle batıya doğru yayılmıştır. Doğuda Hun, Göktürk ve Uygur ulusları, Batıda ise 1040 yılında Oğuz kökenli Türklerin kurduğu ilk Türk devleti Selçuklu İmparatorluğu, Türkleri dünyaya tanıtmıştır. Türklerin gerek Orta Asya’da gerekse Orta Asya dışındaki geniş sahalarda ve çeşitli yabancı kavimler üzerinde hâkimiyet kurmaları ancak güçlü orduları sayesinde olmuştur.

Ordumuz politik ve kısır siyasi çekişmelerden uzak durduğu zaman parlak zaferler kazanmış, dosta güven düşmanına korku salmıştır. Bu prensipler maalesef son yıllarda erozyona uğratılmış, hepimizin bildiği gibi orduda FETÖ yapılanması görmezden gelinmiş, ordudan ihraç edilenlere önce şerh konulmuş, daha sonra ordudan atılmaları engellenmiş ve bu yanlış politikalar sonunda 15 Temmuz’a kadar korunan bu kadro orduya ve millete ihanet etmiştir. Buna rağmen Türk Ordusunun yine eskiden olduğu gibi disiplin ve emir komuta zinciri içinde Milletinin emrinde olduğundan şüphemiz yoktur.

Türk Silahlı Kuvvetleri hiçbir siyasi gücün, grubun, cemaatin, sosyal sınıfın değil doğrudan doğruya Türk Milletinin bağrından çıkmış dünyanın en güçlü ordularından biridir. Bu coğrafyada barış içinde yaşayabilmemiz için ordumuzun güçlü olması gerekir. Emperyalist güçlerin emellerine engel olacak tek güç, barış ve huzur ülkesi olarak çevre ülkelerarasında Atatürk’ün sağlam temeller üzerine kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve onun kahraman Silahlı Kuvvetleridir. Alparslan’dan Atatürk’e, Türkün Anadolu topraklarına tutunma iradesinin timsali olmuş tüm aziz kahramanlarımıza ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türk, bin yıldır Haç’a çarpan Hilal’in adıdır!”Şanlı ordumuzun bizlere miras bıraktığı 30 Ağustos Zafer Bayramı Milletimize ve Silahlı Kuvvetlerimize kutlu olsun.”

"İSTİKLAL MÜCADELEMİZ ZAFERLE SONUÇLANMIŞTIR"

Bolu Müsiad Başkanı Abdullah Abat 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Abat; “30 Ağustos’ta kazanılan başarı, istiklal mücadelemizi zaferle sonuçlandırmıştır. Bu büyük zaferle topraklarımız işgalden kurtulmuş, bu zaferin temin ettiği emniyetli zemin üzerine Cumhuriyet kurulmuştur” dedi.

MÜSİAD Başkanı Abdullah Abat yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, vatan aşkıyla cepheden cepheye koşturan kahraman askerlerimiz ve bütün işgal girişimlerine göğsünü siper eden fedakâr milletimizle kazandığımız Kurtuluş Savaşımızın şanlı zaferinin 96. yıldönümü. MÜSİAD ailesi olarak, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz’un ardından 30 Ağustos’ta kazanılan başarı, istiklal mücadelemizi zaferle sonuçlandırmıştır. Bu büyük zaferle topraklarımız işgalden kurtulmuş, bu zaferin temin ettiği emniyetli zemin üzerine Cumhuriyet kurulmuştur.

Büyük ve kutlu zaferinin ardından, gözünü kırpmadan can veren şehitlerimizin milletimize armağan ettiği kutsal vatan topraklarında birbirine kenetlenen milletimiz, tüm gücüyle çalışarak, sahip olduğu coğrafi, tarihi ve kültürel zenginliği ile ülkesini önemli bir seviyeye getirmiştir. Tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu cennet vatanımız üzerinde geçmişte oynanan kirli oyunların bugünlerde de devam ettiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Ancak, milletimiz birlik ve beraberlik içinde her zaman olduğu gibi üzerinde oynanan oyunları bozmuştur ve bozacaktır. Güzel vatanımızı ve milletimizi her anlamda çok daha güzel günler beklemektedir. Yeter ki birbirimize inanalım, güvenelim. Hedefimiz, bu kutsal vatanımız için canlarını veren, kanlarını akıtan şehit ve gazilerimize layık olmanın bilinci ve gayreti ile ülkemizi daha da geliştirmek ve güçlendirmektir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal Mücadelemizin kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

İSTİKLAL MÜCADELESİNİ EN ZOR ŞARTLARDA VERDİK”

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. yıl dönümü nedeniyle Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı kutlama mesajı yayımladı.

Alişarlı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şanlı milletimiz Malazgirt’ten bu yana iman, vatan ve bayrak uğrunda, büyük mücadele azmiyle, nice büyük badireleri zaferle taçlandırmış, bin yıldır bu topraklarda yer almasını bilmiştir.

96 yıl önce vatan toprağı işgal edilmeye ve özgürlüğü esaret altına alınmaya çalışılan milletimiz, istiklal mücadelesini en zor şartlarda, imkânsızlıklara rağmen büyük bir kahramanlık destanıyla yazarak 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zafer kazanmış, Anadolu’nun ebediyen bir Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Şanlı milletimizin 30 Ağustos zaferi; inanç, azim ve kararlılıkla çalışıldığında başarıya ulaşmanın mukadder olduğunu yeniden göstermiştir. Üniversitemiz bu ruhla, her alanda yükselme ve gelişme vizyonuyla, 2023-2053-2071 hedeflerini dikkate alarak, üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle durmadan çalışmayı en temel ilke olarak benimsemiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimiz başta olmak üzere Üniversitemiz personelinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, zaferin mimarları olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm silâh arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”

"KALKINMIŞ BİR TÜRKİYE HEDEFİYLE VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ" 

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, yayımladığı bir mesaj ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Ateş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kapıları 947 yıl önce yine bir Ağustos ayında açılan ve ebedi vatanımız haline gelen yurt topraklarımızda, tüm dünyaya örnek olmuş bir kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 96. yıldönümünü, bu yüce Cumhuriyetin ve aziz milletimizin fertleri olarak büyük bir gururla kutluyoruz.

Dört bir yandan kuşatılmış vatan toprağını, elinden alınmaya çalışılan bağımsızlığını, her durum ve koşulda sarsılmaz birlik ve beraberliğiyle koruyan ve yurt topraklarını işgalcilerden temizleyen bu azim ve kararlılık, bugün de her türlü tehdide karşı hiç kuşkusuz milletimizin en büyük gücüdür.

Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olmayı her zaman kendimize en büyük gurur olarak görmekteyiz. Ekonomisi gelişmiş, refah düzeyi artmış ve her yönüyle kalkınmış bir Türkiye hedefiyle, ülkemizi hak ettiği aydınlık yarınlara taşıyabilmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, Bolu iş dünyası olarak başta Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Başta bu emsalsiz zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 30 Ağustos tarihini milletimizin şanlı geçmişine silinmez harflerle yazan, üzerinde yaşadığımız bu toprakları bizlere ebedi vatan yapan İstiklal Savaşı kahramanlarımızı, bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

 

 

Editör: TE Bilisim