30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Bolu Valisi, Bolu Belediye Başkanı, milletvekilleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları mesaj yayımladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımlanan mesajlar şu şekilde:

VALİ BARUŞ: BÜYÜK TAARRUZ RUHU EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ

Bolu Valisi Aydın Baruş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Baruş, 30 Ağustos Zaferi'nin 95 inci yıldönümünü büyük bir iftihar ve gururla kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Türk milletinin 95 yıl önce, karşı karşıya olduğu her türlü olumsuz şartlar içerisinde vatan topraklarının dokunulmazlığı uğrunda, canları ve kanları pahasına sergilediği eşsiz fedakarlık ruhunu daima yaşattığını dile getiren Baruş, şunları kaydetti; “30 Ağustos Zaferi'nin 95’inci yıldönümünü büyük bir iftihar ve gururla kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

30 Ağustos 1922, ülkesi dört bir yandan işgal altına alınarak boyun eğdirilmek istenen Milletimizin, “Ya İstiklal Ya Ölüm” haykırışıyla Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde dünyanın en büyük sömürge güçlerine karşı verdiği İstiklal Mücadelesini Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle kesin bir zaferle neticelendirdiği tarihtir.

95 yıl önce, ecdadımızın, karşı karşıya olduğu her türlü olumsuz şartlar içerisinde vatan topraklarının dokunulmazlığı uğrunda canları ve kanları pahasına sergilediği eşsiz fedakârlık ruhu, o günden bu yana, ülkemizin bağımsızlığına ve milletimizin iradesine kast eden terör odaklarına ve onların destekçilerine karşı verdiğimiz mücadelede ilham kaynağımız olmaya devam etmektedir.

Tarih boyunca, gücünü birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin sahip olduğu mukaddes değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenme anlayışı ve Büyük Taarruz Ruhu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız badireleri aşmamızda en büyük güvencemiz olacaktır.

15 Temmuz 2016 tarihinde, ülkemizi parçalamak ve milletimizi karanlık güçlerin boyunduruğu altına sokmak isteyen hainlere karşı milletimizin ortaya koyduğu bağımsızlık iradesi, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da atalarımızın kanlarıyla verdiği destansı mücadele ruhunun dipdiri bir şekilde yaşamaya devam ettiğinin açık ifadesi olmuştur.

Bu vesileyle, İstiklal Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bugüne kadar mukaddes değerler uğrunda canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı Bolu halkına ve milletimize kutlu olsun.”

ALİ ERCOŞKUN: “CUMHURİYETİMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajında, "Ecdadımızın ödediği bedeller ile milletimizin 15 Temmuz'da ortaya koyduğu mücadele azmi, büyüyen Cumhuriyetimizin en büyük güvencesidir" dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Zafer Bayramı kutlama mesajında, 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un, en zor şartlarda milletin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden geleceğine sahip çıkışının sembolü olduğunu söyledi.

Milletvekili Ercoşkun, mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Bu toprakları vatan kılmak için ecdadımızın ödediği bedeller ile 15 Temmuz'daki ihanet karşısında milletimizin tüm dünyaya örnek olan mücadele azmi, sağlam temeller üzerine inşa ettiğimiz, her geçen gün gelişen ve büyüyen Cumhuriyetimizin en büyük güvencesidir. 95 yıl önce ortaya konulan bu büyük zafer ve milletimizin bugün dahi ortaya koyduğu mücadele azmi, özellikle bugün ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve şer odakları için ders olmalıdır.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını ve vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

TANJU ÖZCAN: ATATÜRK'ÜN BÜSTLERİNE SALDIRANLAR, DENİZE DÖKTÜKLERİMİZİN TÜREVLERİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı yayımladı. Bolu Milletvekili Tanju Özcan “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk Milleti; olağanüstü koşullarda, tüm dünyaya örnek olan bir bağımsızlık mücadelesi vererek Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan mesajında: “30 Ağustos, tarih sayfalarına gömülmek istenen bir milletin yeniden ayağa kalktığı; özgürlük, bağımsızlık ve adalet duygusunu karakter edinmiş bir milletin, boyunduruk altına alınamayacağını dünyaya haykırdığı gündür. Bu destan; Türk milletinin bağımsızlığa ve özgürlüğe olan inancının kararlı bir yansımasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk Milleti; olağanüstü koşullarda, tüm dünyaya örnek olan bir bağımsızlık mücadelesi vererek Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. 94 yıl önce bağımsızlık ve egemenlik tutkusunun, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yükselen Türk ulusunun karşısında mevzilenmiş olanlar; o gün olduğu gibi bugün de Atatürk devrimlerinin karşısındadır. Bugün Atatürk'ün büstlerine saldıranlar, Büyük Taarruz'da denize döktüklerimizin türevleridir. Bugün Türk Milletinin birliği, Türk Devleti'nin varlığı, Türk Vatanının bütünlüğü üzerinde halen bir tehdit varsa, buna sebep; kılık değiştirmiş emperyalistler, renk değiştirmiş tarikatlar ve gaflet, dalalet, hatta hıyanet içinde olan yöneticilerdir. Ülkemizin kurtuluş referansı ise birlik olup 30 Ağustos ruhuna tekrar bürünmektir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Kuvay-ı Milliye şehitlerini saygı ve rahmetle anıyor, Milletimizin Zafer Bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

 ALAADDİN YILMAZ: 30 AĞUSTOS, BAĞIMSIZLIK RUHUMUZUN NİŞANESİDİR

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Yılmaz mesajında, "Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk milletinin en zor şartlarda bile tek yürek, tek millet olarak mücadele ettiğini tüm dünyaya gösteren, bağımsızlık ruhumuzun nişanesidir” dedi.

Yılmaz’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı şöyle; “Bugün, tarihimizin ve büyük İstiklal Mücadelemizin zafer ile taçlanmasının 95’inci yıldönümü. Vatanı işgal edilen, bağımsızlığına kastedilen yüce milletimiz, Başkomutan Atatürk’ün önderliğinde, dünyada emsali olmayan bir mücadele vermiş ve Anadolu’nun sonsuza kadar yurdumuz olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bu anlamda, Türk milletinin en zor şartlarda bile tek yürek, tek millet olarak mücadele ettiğini tüm dünyaya gösteren, bağımsızlık ruhumuzun nişanesidir. 15 Temmuz 2016 günü dünyaya bir kez daha gösterdik ki, yüce Türk milleti dün olduğu gibi bugün de, karanlık güçlerin, ülkemizde bir yönetim ve güvenlik zafiyeti oluşturmasına izin vermeyecektir. Milli birlik ve bütünlüğümüze kast etmek isteyenler, tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi bugün de karşılarında güçlü devletimizi ve kahraman milletimizi bulacaktır. Türk milletinin, 30 Ağustos Zaferi ile tarihe altın harflerle yazdığı bağımsızlığı ebedidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal mücadelemizin yiğit kahramanlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum.”

NURETTİN DOĞANAY: TEK BAYRAK, TEK DEVLET, TEK MİLLET, TEK DİN

Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Nurettin Doğanay “Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en zor şartlarda bile tek yürek, tek millet halinde mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır” dedi.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay yayımladığı mesajında: “30 Ağustos 1922, kahraman ecdadımız tarafından gerçekleştirilen büyük istiklal mücadelesinin zaferle tamamlandığı gündür. Bu zafer, bağımsızlık ve vatan şuuruyla hareket eden millet ruhunun tarihimizdeki en görkemli örneklerinden biridir. 30 Ağustos; Türkiye düşmanlarının saldırılar karşısında milletimizle birlikte kahraman ordumuzun sergilediği cesaret ve fedakârlığın, düşmana karşı milletçe tek vücut mücadele etmenin destansı belgelerindendir. Bu büyük zaferle birlikte vatan toprakları bir defa daha Türk milletinin kaderiyle bütünleşmiş, akabinde Türkiye Cumhuriyeti vücut bulmuştur. Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en zor şartlarda bile tek yürek, tek millet halinde mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır. Dün 30 Ağustos'ta, bugün ise 15 Temmuz'da Ülkemizi parçalamak isteyenler, milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır.  Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerine basarak dosta düşmana vurguladığı; "tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek din" ilkemiz, İstiklal mücadelemizin önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği medeniyet iddiamızı gerçekleştirmek bizim yolumuzu aydınlatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

HASAN UZUNOĞLU: 30 AĞUSTOS YENİDEN DOĞUŞUN İFADESİDİR

Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Uzunoğlu mesajında; “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız, Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferi olan Dumlupınar Meydan Muharebesi’nin 94’üncü yıldönümüdür. Bu zafer, düşmanları tarafından yok edilmek istenen bir milletin yeniden dirilişinin, uçurumun kenarından dönüşünün, adeta küllerinden yeniden doğuşunun ifadesidir.

Bu zafer, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı, özgür ve bağımsız olarak sonsuza kadar bir arada yaşama ve şanlı bayrağımızı göklerde sonsuza kadar özgürce dalgalandırma irademizin simgesi olmuştur. Milletimizin Kurtuluş Savaşı’nda ortaya koyduğu bu yüce ruh her zaman canlı kalacak ve yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Tarih boyunca olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. Tarihi eşsiz zaferlerle dolu olan bir millet olarak, dün olduğu gibi bugünde birlik ve beraberliğimize kast eden kalleşlerin, hainlerin karşısında dimdik durmaya devam etmekteyiz. Bu topraklar üzerinde hesap yapan dış güçlere ve onların içerideki hain işbirlikçilerine tıpkı 30 Ağustos’ta olduğu gibi 15 Temmuz’da da bu millet dersini vermiştir. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimiz, İnşallah bölücü terör örgütünün de, onunla iş tutan paralel ihanet çetelerinin de üstesinden gelecektir.

Hainlere karşı ihtiyacımız olan tek şey, birlik ve beraberliğimizi her daim güçlü tutmaktır.  "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ilkesi etrafında milletçe bütünleşerek, tüm hainliklerin ve tehditlerin üzerinden hep birlikte geleceğiz. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, rahmetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

TÜRKER ATEŞ: 95. YILDÖNÜMÜNÜ MİLLET OLARAK BÜYÜK BİR GURUR İLE KARŞILIYORUZ

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi Türker Ateş, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı yayımladı.

Ateş mesajında; “Yüce milletimizin bağımsızlık mücadelesini, tüm dünya tarihine silinmez biçimde yazdıran en önemli dönüm noktalarından birisi olan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferinin 95. yıldönümünü millet olarak büyük bir gurur ile karşılıyoruz. Bir milleti millet yapan en önemli kutsal ve ortak değerlerin başında gelen vatan, bayrak ve bağımsızlık uğruna, milletimizin topyekûn canıyla, kanıyla vermiş olduğu bu eşsiz mücadele, tüm dünyaya emsal bir zaferle taçlandırılmıştır. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” dizelerinde de hayat bulduğu gibi, milletimizin vatan topraklarına ve bağımsızlığına olan sarsılmaz bağlılığı, aziz yurdumuza, milletimizin birliğine ve beraberliğine yönelen her türlü saldırı ve tehdit karşısında, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek ve güç aldığımız en önemli dayanak olmaya devam edecektir. 100. yaşına ilerleyen Cumhuriyetimizde, yarınların ekonomisi kalkınmış, güçlü ve müreffeh Türkiye’si, 30 Ağustos ruhu ile beslenen azim ve kararlılıkla inşa edilecektir. Bu vesileyle, tüm hemşerilerimizin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; başta bu tarihe kazınmış eşsiz mücadelenin baş mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kutsal vatan toprakları ve bağımsızlığımız için gazi ve şehit olan tüm kahramanlarımızı dua, rahmet ve minnet ile anıyorum” ifadelerine yer verildi.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ: TÜRK ORDUSU VE TÜRK MİLLETİ VAR OLSUN!”

Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu Şubesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımlayan mesajda, “Büyük Zafer’in doksan beşinci yıldönümünde, yarınlar için umutsuzluğa düşmeden Mustafa Kemal’in sözlerini yineliyoruz: “Bugün kutlamak değerbilirliğinde bulunduğumuz büyük zafer özellikle Türk Ordusu’nundur. Türk Ordusu ve Türk Milleti var olsun!” ifadeleri kullanıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu Şubesi 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. İşte o mesaj; “Mustafa Kemal önderliğinde, 19 Mayıs 1919 da, emperyalizme karşı başlatılan Ulusal Bağımsızlık Savaşımız; 30 Ağustos 1922 de kazanılan Başkumandanlık Meydan Muharebesi’yle ve zaferle sona ermişti. Ulusal bayramın doksan beşinci yıldönümündeyiz.

Emperyalist devletlerin orduları, Birinci Dünya Savaşı’ndan yenilgiyle çıkan Osmanlı Devleti’nin 10 Ağustos 1920 de imzaladığı Sevr Antlaşması’na dayanarak Anadolu’yu işgal etmiş ama Mustafa Kemal önderliğinde örgütlenmiş ulusal direnişle karşılaşmışlardı.

1921 yazında Sakarya’nın doğusuna çekilen Türk Ordusu’yla Yunan Ordusu’nun yaptığı ve yirmi bir gün aralıksız süren Sakarya Meydan Muharebesi Yunan Ordusu’nun yenilmesiyle sonuçlanmıştı. Bundan sonra kesin zafer için Türk Ordusu bir yıl boyunca hazırlık yapmıştı.

26 Ağustos 1922 de Türk Ulusu’nun varını ve yoğunu, canını ortaya koyduğu bir ölüm kalım savaşı başlamıştı. 30 Ağustosta Dumlupınar’da yapılan Başkumandanlık Meydan Muharebesi ile Yunan Ordusu’nun ana kuvvetleri yok edilmiş ve esir alınmıştı. Esirler arasında ‘düşman ordusunun başkomutanlığını yapan General Trikupis’ de bulunuyordu. Bundan sonra Yunan ordusunun kaçan kuvvetleri takip edilmişti. 9 Eylülde Türk ordusu İzmir’e girmiş ve Başkomutanın verdiği ilk hedefe, Akdeniz’e ulaşmıştı. 17 Eylülde son Yunan askerleri de Bandırma’dan gemilere binerek Anadolu’dan ‘geldikleri gibi gitmişlerdi.’

Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta söylediği gibi: “ Her evresi ile düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş olan bu savaşlar, Türk Ordusu’nun, Türk subaylarının ve komutanlarının yüksek güçlerini ve yiğitliklerini tarihte bir daha saptayan ulu bir yapıttır. Bu yapıt Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtıdır.”

30 Ağustos zaferi vatanımız olan Anadolu’da bağımsız, halk egemenliğine dayalı, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasını sağlamıştır. Mustafa Kemal’in söylediği gibi: “ Türk vatanını fethetmek fikrini, Türk’ü esir etmek hayalini genel, ortaklaşa bir fikir haline koymaya çalışanlar layık oldukları akıbetten kurtulamamışlardır.”

Ulusal Bağımsızlık Savaşımız emperyalizme karşı verilen ve dünyadaki tüm mazlum, sömürülen halklara örnek olan kutsal bir direniştir. Zafer sonrasında başlatılan ‘Anadolu Aydınlanması’ ve yeni bilim, ekonomi zaferleri ile çağdaş bir devlet ve toplum yapısının oluşturulmasına çalışılmıştır. Ne yazık ki yaşadığımız günde emperyalizm ve işbirlikçileri, ‘kan ve irfanla kurulmuş’ Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bölme ve yıkma heveslerinden vazgeçmemişlerdir. Yaşadığımız dönemde emperyalizmin vazgeçmediği ‘Sevr’,  Büyük Ortadoğu Projesi’yle, yeniden Türk ulusunun önüne getirilmiştir.

Son on beş yıldır ülkeyi yöneten Siyasal İslam görüşündeki iktidarlar, sonunda rejim değişikliğine kadar vardırılmış bir ‘değişim ve dönüşüm’ü Türk Milleti’ne dayatma peşinde olmuştur. Bu dönemde devlet içinde yuvalanmış ‘cemaat’in kurduğu kumpaslarla başta Türk Ordusu hedef alınmıştır. Türk Ordusu yıllarca süren hukuksuz Silivri davalarıyla gözden düşürülmeye, etkisizleştirilmeye çalışılmıştır. 15 Temmuz 2016’ da ise, orduda örgütlenmiş emperyalizm güdümündeki FETÖ, ‘darbe - işgal girişimi’ne kalkışmıştır. Bu girişim ordu - millet tarafından önlenmiş ama ordu yine hedefte tutulmuş, OHAL dönemine geçilerek çıkarılan KHK’ler ile TSK’nın geleneksel yapısını değiştiren köklü değişikliklere gidilmiştir.

Büyük Zafer’in doksan beşinci yıldönümünde, yarınlar için umutsuzluğa düşmeden Mustafa Kemal’in sözlerini yineliyoruz: “Bugün kutlamak değerbilirliğinde bulunduğumuz büyük zafer özellikle Türk Ordusu’nundur. Türk Ordusu ve Türk Milleti var olsun!”

Editör: TE Bilisim