Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) yürüttüğü çalışmalar ile yaban hayatının sürekliliğini sağlamaya gayret ediyor. Bu maksatla yaban hayvanlarının kışın besin bulmakta zorlandığı Bolu ormanlarında toplam 35 bin 600 yabanıl meyve fidanı toprakla buluşturuldu.

Yaban hayvanlarının kış aylarında besin bulabilmeleri amacıyla yürütülen çalışmalar sonucu Orman Genel Müdürlüğü Bolu’da 35 bin 600 adet yabanıl meyve fidanı dikildi.

ÇALIŞMALAR TOPLAM 270 DEKARDA YÜRÜTÜLDÜ

OGM tarafından toplam 270 dekarda yürütülen çalışmaların ilk ayağında Gerede Salur Köyü yaylasında bulunan sahaya biner adet yabani kiraz ve fındık, bin 250 adet mahlep, bin 500 adet badem ve 750 adet kuşburnu fidanı olmak üzere toplam 5 bin 500 adet fidan dikildi.

Çalışmaların diğer ayağını oluşturan Aladağ da ise 5 bin adet ahlat, 3 bin 200 adet alıç, 3 bin 400 adet kızılcık, 3 bin adet kuşburnu, 2 bin adet yabani erik, 4 bin adet yabani elma, 3 bin 500 adet yabani kiraz, 3 bin 300 adet üvez, bin adet mahlep ve bin 700 adet fındık olmak üzere toplam 30 bin 100 adet yabanıl meyveli tür fidanı toprakla buluşturuldu.

“YABAN HAYVANLARINI AÇ BIRAKMAMAK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Orman teşkilatı tarafından yürütülen çalışmaların orman varlığımızın artması yönünden de fayda sağlayacağını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bin 400 metre rakımda tesis edilen sahada yaban hayvanlarının daha kolay besin bulabilmelerine yardımcı oluyoruz. Yaban hayatının canlılarını özellikle aç bırakmamak adına gayret gösteriyoruz. Ayrıca bu çalışmayla aç kalan hayvanların yerleşim yerlerine yaklaşarak can ve mal kayıplarına sebep olmalarının da önüne geçilecek” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim