İzzet Baysal Vakfı’nın Bolu genelindeki lise birincilerini ödüllendirdiği 35. Geleneksel İzzet Baysal Vakfı Başarı Ödülleri töreni Bolu Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haber: CANSU GÜRZ - Kamera: SERVET GÖKÇEK

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen törende liselerde birinci olan öğrencilere İzzet Baysal Vakfı tarafından verilen başarı ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl her zamankinden farklı olarak sanat alanında birincilik kazanan öğrencilere de başarı ödülü takdim edildi.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen ödül törenine; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, Bolu İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman, kurum müdürleri, İzzet Baysal Vakfı yönetim kurulu ve mütevelli heyet üyeleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, merhum İzzet Baysal’la yapılan röportajlardan derlenen film gösterildi. Törenin açılış konuşmasını Bolu Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı gerçekleştirdi.

“EĞİTİM HİÇBİR DÖNEMDE BUGÜNKÜ KADAR DEĞERLİ VE ÖNEMLİ OLMADI”

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı daha iyi bir gelecek için gençlere büyük görev düştüğünü anlatarak, “Sevgili gençler yarının dünyasında bilgi ve teknolojideki üretim ve değişimin bugünden çok daha hızlı olacağını söylemek kehanet olmasa gerek. Böyle bir dünyada yaşarken millet olarak varlığımızı koruyabilmenin sizlerin gerçekleştireceği başarılı çalışmalarla mümkün olacağını bunun da bugün alacağınız eğitime bağlı olduğunu, eğitimin hiçbir dönemde bugünkü kadar değerli ve önemli olmadığını hatırlatmak isterim. Yüz yıl sonrasını düşünenler insana yani eğitime yatırım yaparlar. Bu hakikat çok kişi tarafından ifade edilse de bu alandaki fedakârlık ortaya koyabilmeyi başarabilen insan sayısı aynı oranda değildir. Ne mutlu Bolu’ya ki devlet-millet dayanışmasında çok büyük fedakârlıklara şahıs olarak imza atmış İzzet Baysal gibi bir değeri bünyesinden çıkarmıştır.” dedi.

“VAKIF OLARAK BİRİNCİLERİ BU GÜNE KADAR ÖDÜLLENDİRMEYE DEVAM ETTİK”

Konuşmasına merhum İzzet Baysalı anarak başlayan İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Mustafa Yaman, İzzet Baysal vakfının çalışmalarını hatırlatarak, “Bir vakıf kurup o vakfı İzzet Baysal ailesinden sonra Boluların ellerine emanet eden Başta İzzet Baysal’ı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhu şad mekânı cennet olsun. Vakıf başkanımız Ahmet Baysal’ın hepinize sevgi, saygılarını ileterek, öğrencilerimizin de başarı dileklerini kendilerine iletiyorum. İzzet Baysal Vakfı 22 Aralık 1986 tarihinde kuruldu. Yani 1987’ye 1 hafta kala. Vakfın kuruluşundan bugüne kadar lise 1.leri ödül töreni hiç aksamadan devam ettirildi. Üniversitemiz 1992 yılında eğitim-öğretime başladı ve üniversitemizde 92-93 öğretim yılından itibaren, üniversite birinci, ikinci, üçüncüsü ve ön lisans birinci, ikinci, üçüncüsüne ve fakülte birincilerine, yüksekokul birincilerine ve meslek yüksekokulu birincilerine bu güne kadar ödüllendirmeye devam ettik. Ayrıca akademisyenlerimizin yurt dışında yayınladıkları başarılı yayınları vakfımız tarafından ödüllendirilmiştir ve yine 1987-88 eğitim öğretim yılından başlamak üzere bugüne kadar 2 bine yakın öğrenci bizden burs almıştır. Burslar Abant İzzet Baysal Üniversitesine tahsis edilmiştir. Bu imtihanlardan sonra üniversitemize gelip kaydını yaptıran öğrencilerimiz bölüme en yüksek puanla kaydını yapan öğrencilerimiz ise o bizden karşılıksız burs alır. Bir de o öğrenciden sonra İzzet Baysal’ın vasiyeti olarak Bolulu bir öğrenci dâhil bizden burs alır. Bu seneki burslarımızın miktarı aylık 500 Liradır ve karşılıksızdır. Bunların bilgileri bize Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından bildirilmektedir.” ifadelerini kullandı.

“HAYIR YAPMAK BİR NASİP İŞİ”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı üniversiteye pek çok hayırsever iş insanın geldiğini ancak hayır yapmanın nasip olduğunu belirterek, “Hayır yapmak bir nasip işi. Çoğu insanın parası var bunu hayra harcamak ister ama nasip olmayınca bu iş maalesef gerçekleşmiyor. Nasip olduğu zaman da önün açılıyor Allah ona veriyor o da bunu tasarruf ediyor. Çünkü bire 10 olarak Allah bunu vadediyor. Sayın merhum İzzet Baysal kendilerini az önce bahsettiler, benim gibi durumu olan Türkiye’de 1 milyon insan olduğunu sadece bunun yarısı kendi yaptığının yarısını yapsaydı Türkiye’nin ahar olacağını söylüyordu. Bu doğrudur ama dediğim gibi nasip. Üniversitemize bazen şehrimizin güzide iş adamları geliyor, benzer şeyleri söylüyor ama bir türlü eyleme geçilemiyor, nasip olmadığından dolayı. Ne mutlu İzzet Baysal merhum böyle bir hayır işiyle nasiplenmiş ve vakıf insanı olmuş, bu büyük bir nimet. Bu herkese nasip olmaz.” diye konuştu.

“VATANINI EN ÇOK SEVEN, GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR”

Merhum İzzet Baysal’ı yâd eden Bolu Valisi Erkan Kılıç sorumluluklarının kat kat arttığını, başta milli eğitim camiası olmak üzere İzzet Baysal’ın katkılarının karşılığının verilmesi gerektiğine değinerek,“Bugün çocuklarımız için önemli bir gün, aynı zamanda Bolu için önemli bir gün. Bugünü önemli olmasını kılan şey ise Bolu’nun çok kıymetli büyüğü İzzet Baysal’ın he anmak hem de onun kurmuş olduğu vakıf, eğitim ve sağlık alanına vermiş olduğu destek ile her geçen gün büyüyen ve gelişen Bolu’da ortaöğretimde okul birincisi olmuş çocuklarımızı ve aynı zamanda Türkiye genelinde resim yarışmasında derece yapmış çocuklarımızı ödüllendireceğiz. Bunların arkasında bu programı yapmamızın ana nedeni İzzet Baysal, Bolu’nun çok büyük bir değeri. Kendisini minnetle, şükranla rahmetle anıyorum. Kendisinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

LİSE BİRİNCİLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Protokol konuşmalarının ardından Bolu il genelindeki liselerde eğitim alan ve birinci olan 49 öğrenciye ve Sosyal-kültürel ve sanatsal dallarda Türkiye 1’incisi olan 4 öğrenciye İzzet Baysal Vakfı tarafından 1.000 TL nakit para, Şanlı Türk Bayrağı, takdir belgesi, Nutuk ve vakıf yayınlarından oluşan hediyeler Valimiz Sayın Erkan Kılıç ve protokol tarafından verildi.

Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim