Gerede’den Düzce’ye nakledilen 35 köpeğe ilişkin, Düzce Belediyesinden yapılan paylaşımda, “Oradaki sahipsiz sokak hayvanlarına yuvamızı açtık” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

 Gerede Belediyesi Hayvan Barınağı’na ilişkin sosyal medyada görüntüler yayımlandı. Kamuoyuna yansıyan görüntülerde köpeklerin kötü şartlarda yaşadığı görüldü. Öte yandan barınakta köpek ölümlerinin de yaşandığı da dile getirilirken, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ölü köpeklere ilişkin, “O hayvanların kesinlikle barınakla alakası yok. Dışarıdan bırakılan hayvanlar. Ne zaman bırakıldığı da bilinmiyor” ifadesini kullandı. Son gelişme olarak da 35 köpek Düzce Belediyesinin hayvan barınağına nakil edildi.

“SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARINA YUVAMIZI AÇTIK”

Nakil sonrası Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, sosyal medyadan bir video paylaştı. Videoda konuşan veteriner hekimin, “Sosyal medyadan ve basından gördüğümüz kadarıyla, yaşanan olaylara hepimiz çok üzüldük. Biz de elimizden geleni yapabilmek adına oradaki sahipsiz sokak hayvanlarına yuvamızı açtık” sözleri dikkat çekti. Açıklamada Gerede’deki barınaktan gelen köpeklerin sahipsiz olduğu işaret edildi.

Öte yandan farklı kişiler aracılığıyla, Bolu Belediyesinin söz konusu köpeklerin nakli için başvuru yaptığı biliniyor.

 

https://twitter.com/Dr_Faruk_Ozlu/status/1501152188860620800

Editör: TE Bilisim