Merkez üssü Düzce’nin İslahiye köyü olan 5.2 büyüklüğündeki deprem Bolu’da da hissedildi. Yaklaşık 10 saniye boyunca süren sarsıntı Bolulu vatandaşları da sokağa döktü. Depremin ardından Bolulu bürokrat ve siyasiler, Düzce'de meydana gelen ve çevre illerde hissedilen deprem için 'geçmiş olsun' mesajı yayınladılar.

Haber: Oğuzhan Eke

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından açıklanan verilere göre, Düzce’nin İslahiye köyünde, saat 15.40 sıralarında 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 7.9 kilometre derinlikte meydana gelen deprem Bolu’da da hissedildi. Hissedilen depremin, 4.4 büyüklüğünde bir artçısının da olduğu Kandilli Rasathanesi tarafından açıklandı.

Yaklaşık 10 saniye boyunca sarsıntıya neden olan deprem, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’ni yaşayan Bolulu vatandaşlara kısa süreli panik yaşattı. Apartmanlarının önünde bir araya gelen vatandaşlar, telefonlarla yakınlarına ulaşmaya çalıştı.

Deprem anını anlatan bir vatandaş ise; “Deprem gördük ya daha önce, öncü mü diye fırladık içeriden. İnşallah bir şey olmaz. Çok sallandı, hala sallanıyorum hatta. 5.3 diyorlar ama emin değilim” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ve AK Parti Doğu Anadolu Koordinatörü Nurettin Doğanay, "Düzce’de, saat 15.40'ta gerçekleşen İstanbul’dan da hissedilen 5.2 büyüklüğündeki korkutan depreme ilişkin sosyal medya hesaplarından geçmiş olsun paylaşımı yaptılar.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığında dikkat çekerek; “Düzce'de 15:40ta meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem ilimizde de hissedilmiş olup yapılan ilk araştırmalar neticesinde herhangi bir olumsuzluk bildirimi alınmamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletir, tedbirli olunmasını rica ederim. Rabbim tekrarından korusun” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın,  depremin kendini bir kez daha hatırlattığına dikkat çekerek; “Deprem, yıl dönümünde bir kez daha kendini hatırlattı, tedbiri elden bırakmayalım. Merkez üssü Düzce'nin Çilimli İlçesi olan 5.3 şiddetindeki depremi hisseden tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim beterinden saklasın.” mesajını verdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, depremin Bolu’da da şiddetli bir şekilde hissedildiğini belirterek; “Düzce ilimizde 5.3 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. Deprem Bolu merkezde de şiddetli bir şekilde hissedildi. Düzce belediye başkanımızı aradım danışmanı ile görüştüm herhangi bir hasar olmadığı yönünde bilgi verdi. Bolu’da da can ve mal kaybına ilişkin herhangi bir olumsuz haber gelmedi. Allah beterinden korusun ama bu deprem vesilesi ile Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını tekrar hatırlamış olduk. Bütün siyasilere ve yöneticilere bu ders olsun. Vatandaşımızda inşallah sıkıntılı binalar işle ilgili kamunun uyarılarını daha çok dikkate alır.” açıklamasında bulundu.

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, geçmiş olsun dileklerini ileterek; “Düzce'nin Çilimli ilçesinde meydana gelen ve Bolu dahil çevre illerimizde hissedilen 5.0 şiddetindeki depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, can kaybının olmamasını temenni ediyorum. Allah tüm felaketlerden vatanımızı ve milletimizi korusun.” İfadelerine yer verdi.

AK Parti Doğu Anadolu Koordinatörü Nurettin Doğanay, çevre illerde de hissedilen depremde can ve mal kaybının olmaması temennisinde bulanarak; “Düzce'de meydana gelen ve Bolu'muz başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen deprem sonrası can ve mal kaybının olmamasını temenni ediyor; tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Rabbim her türlü afetlerden korusun inşallah” dedi.

Editör: TE Bilisim