Aralarında Bolu Çimentonun bulunduğu 5 şirketin Mardin Çimento bünyesinde birleşme başvurusunu Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK)  onayladı.

Haber: Aslı Akış

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören ve aralarında Bolu, Adana, Aslan, Mardin ve Ünye Çimento'nun bulunduğu 5 şirketin, Mardin Çimento bünyesinde birleşme başvurusuna Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) onay çıktı.

SPK'dan onay alan 5 şirket, 2019'un Aralık ayında birleşme niyetiyle görüşmelere başlandığını duyurmuştu.

Birleşme işlemiyle birlikte bedelli sermaye artırımına gidecek olan Mardin Çimento, 109.524.00 TL olan mevcut sermayesini 1.167.208.782,97 TL'ye çıkaracak.

SPK'nın onay kararıyla ilgili haftalık bültende yer alan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş. tarafından Adana Çimento Sanayii Türk A.Ş., Aslan Çimento A.Ş., Bolu Çimento Sanayii A.Ş. ve Ünye Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş.’nin 30.09.2019 tarihli finansal tablolar esas alınarak tüm aktif ve pasifleriyle birlikte bir bütün halinde devralınması suretiyle Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş. bünyesinde birleşilmesi için hazırlanan duyuru metnine Kurulumuzca onay verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.

Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş.’de gerçekleştirilecek sermaye artırım ve yeni sermaye tutarı birleşme işleminin genel kurullarda onaylanması ve ayrılma haklarının kullanımı sonrasında kesinleşecektir.

Birleşme işleminin genel kurulda onaylanması şartıyla Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş.’nin esas sözleşmesinin “Unvan” başlıklı 3’üncü maddesinin, “Şirket merkezi” başlıklı 5’inci maddesinin, “Sermaye” başlıklı 7’nci maddesinin, “Esas Sözleşmenin Değiştirilmesi” başlıklı 30’uncu maddesinin değiştirilmesine ve “Birleşme ve Bölünme Hükümleri” başlıklı 37’nci maddenin eklenmesine ilişkin tadil metnine, Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş.’nin talebi doğrultusunda uygun görüş

Editör: TE Bilisim