Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı Final Gurubu 13.hafta karşılaşmasında Bornova Belediye takımını deplasmanda 75 – 76 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmada fark 14 sayıya kadar çıksa da son 5 saniyeye 75 – 73 geride giren Bolunun Dev Adamları Faik Can Nurkan’ın üç sayılık isabeti ile galibiyete uzandı.

Basketbol sahalarında Bolu ilini temsil eden Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı final gurubu 13.hafta karşılaşmasından galibiyetle ayrıldı. Deplasmanda Bornova Belediye takımına konuk olan Bolunun Dev Adamları son 5 saniyesine mağlup girdiği karşılaşmadan 75 – 76 galibiyetle ayrıldı. Erhan Kocamış’ın çaldığı topu üç sayılık isabetle sonlandıran Faik Can Nurkan takımının 6.galibiyetine imza atmış oldu.

Karşılaşmaya Boluspor Erhan Kocamış, Burak Can Dilmaç, Faik Can Nurkan, Samed Demirok ve Serhat Doğanay ilk beşi ile başlarken,ev sahibi Bornova Belediye ise Berk Kar, Mert Ulutaş, Berkay Genç, sertan Sarı, Kevin Kaspar ilk beşi ile çıktı. Karşılaşmanın periyotlara göre önemli anları ise şu şekilde yansıdı.

Karşılaşma Boluspor’dan Burak Can Dilmaç’ın üç sayılık isabeti ile başladı ve ilk iki dakika Boluspor’un 4 – 6 üstünlüğü ile tamamlandı. Boluspor’un dış atışlarına pota altından karşılık veren Bornova ilk dört dakika sonunda skoru 8 – 8 de eşitledi. İlk beş dakika içerisinde dört üçlük isabetine ulaşan Boluspor 6 sayı farkla öne geçti ve skoru 8 – 14e getirdi. Periyodun bitimine üç dakika kala Bolunun Dev Adamları farkı 8 sayıya çıkardı ve skoru 12 – 20 ye getirdi. Periyodun son dakikasına Boluspor farkı 11 sayıya çıkardı ve skoru 14 – 25e getirdi. Periyodun kalan süresinde skor değişmedi ve ilk periyot Boluspor’un 11 sayılık üstünlüğü ile 14 – 25 tamamlandı. Bu periyotta Erhan Kocamış 8 ve Serhat Doğanay 9 sayı üretti.

Maçın ikinci periyoduna 5 – 0 seri ile başlayan Bornova farkı 6 sayıya kadar indirdi ve ilk dakikayı 19 – 25 geride geçti. Periyodun ikinci dakikası geçilirken Boluspor’dan Serhat Doğanay bulduğu sayıyla çift hanelere yükselen ilk oyuncu oldu ve sayısını 11e çıkardı. Periyodun ilk dört dakikası geride kalırken Boluspor Erhan Kocamış’ın üç sayılık isabeti ile tekrar 10 sayılık farkı yakaladı ve skoruy 21 – 31e getirdi. Bu sayıyla Kocamış 11 sayıya ulaştı ve çift hanelere çıkan bir diğer oyuncu oldu. Periyodun son üç dakikasına girilirken Bornova Belediye farkı 7 sayıya indirdi ve Boluspor 30 – 37 lik üstünlüğünü sürdürdü. Periyodun son dakikasına Boluspor 33 – 40 üstünlüğünü sürdürerek girdi. Kalan sürede serbest atışlardan etkili olan Boluspor skoru 35 – 44e taşıdı ve devre arasına 9 sayılık farkla önde girdi.

Karşılaşmanın üçüncü periyoduna iyi başlayan Boluspor arka arkaya bulduğu sayılarla farkı tekrar çift hanelere yükseltti. Hızlı karşılık veren ev sahibi ekip ilk iki dakikayı 9 sayı geride 40 – 49 geride tamamladı. Bu bölümde Boluspor’dan Ayberk Güleryüz, Bornova Belediyeden ise Berkay Genç ve Kevin Kaspar çift hanelere yükselen oyuncular oldu. Erhan Ve Hakan’ın performansı ile farkı 14 sayıya çıkartan Boluspor periyodun ilk beş dakikasını 42 – 56 önde geçti.  Periyodun bitimine üç dakika kala Boluspor farkı arttıramasa da 10 sayılık farkı korudu ve skoru 48 – 58e getirdi. Periyodun kalan süresi karşılıklı sayılarla devam eti ve Boluspor 10 sayılık farkı korudu ve periyodu 54 – 64 önde tamamladı. Bu periyotta Bornova Belediyeden Mert Ulutaş’ta 10 sayıyla çift hanelere yükselen bir diğer oyuncu oldu.

Dördüncü periyodun ilk iki dakikasında her iki takımda skor üretemezken ilk yası Bornova Belediyeden yaklaşık üç dakika sonra geldi ve skoru 56 – 64 oldu. Boluspor ilk dört dakika sayı üretemedi ve Bornova yakaladığı 6 – 0lık seri ile farkı 4 sayıya kadar indirdi ve skoru 60 – 64e getirdi. Periyodun ilk beş dakikası geride kalırken Bornova farkı 1 sayıya kadar indirdi ve skor 65 – 66ya geldi. Bornova Belediye periyodun son dört dakikasına 1 sayı önde girdi ve skoru 67 – 66ya getirdi. Boluspor yaklaşık iki dakikadır skor üretemedi. Üstünlüğü ele alan Bornova serbest atışlarla farkı 4 sayıya kadar çekti ve bitime 2 dakika kala skoru 70 – 66ye taşıdı.  Karşılaşmanın son dakikasına girilirken Boluspor Hakan Şanlı’nın üç sayılık isabeti ile üstünlüğü tekrar ele aldı ve skoru 70 – 72ye getirdi. Son dakikada Mert Ulutaş ve Kevin Kaspar’ın sayılarıyla üstünlüğü tekrar ele alan Bornova Belediye bitime 5 saniye kala top kaybı yaptı ve Faik Can Nurkan’ın üç sayılık isabeti ile Boluspor 75 – 76 galip geldi.

Karşılaşmada Boluspordan Ayberk Güleryüz 10 sayı, Serhat Doğanay 13 sayı, Faik Can  Nurkan 12 sayı 9 asist ve Erhan Kocamış 18 sayı 5 ribaunt 5 asistle galibiyeti getiren isimler oldu. Bornova Belediye takımında ise Berkay Genç 15, Mert Ulutaş 16 ve Kevin Kaspar 22 sayıyla oynasa da mağlubiyeti engelleyemedi.

Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı ligin son maçını Artvin deplasmanında oynayacak. 16 Haziran Cumartesi günü ligi sonlandıracak olan Bolunun Dev Adamları ligi bitirebildiği en üst düzeyde bitirmek için sahaya çıkacak.

Editör: TE Bilisim