Bolu İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Bolu Valilik Binası önünde, 50 yaş üzeri vatandaşlara aşı randevusu vermek ve bilgilendirmek amacıyla “COVID-19 Aşı Randevu ve Bilgilendirme Standı” kuruldu.

Haber: Aslı Akış

Aşılama süreci tam hız devam ederken, randevu alma yaşı 50’ye kadar indi. Bolu İl Sağlık Müdürlüğü de aşılama konusunda internet üzerinden randevu almakta sorun yaşayan 50 yaş üzeri vatandaşlar için “COVID-19 Aşı Randevu ve Bilgilendirme Standı” kurdu. Bolu Valiliği binasının ön kısmında bulunan alanda hizmet veren stantta, 50 yaş ve üzeri vatandaşlara aşılarını olmaları için randevu veriliyor.

SERVİS HİZMETİ DE SAĞLANIYOR

Stantta görevli sağlık personeli sadece stantta gelen 50 yaş üzeri vatandaşlara değil aynı zamanda yakın alandan geçen vatandaşların yanına giderek de bilgilendirmede bulunuyor. Ayrıca aşı randevusu alan vatandaşlara servis hizmeti de sağlanıyor. Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’nün sunduğu bu imkan kapsamında randevu alan ve hemen aşısını olmak isteyen vatandaşlar araç ile aşılamanın gerçekleşeceği merkeze bırakılıyor.

AŞILANACAK GRUPLAR

Aşılamada yeni aşamaya geçildi. Farklı risk ve meslek gruplarının aşılanmasına başlandı. Bu kapsamda; 50 Yaş ve üzeri vatandaşlar, tam bağımlı orta düzey ve ağır engelli vatandaşlar, müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleri, öğretim üyeleri ve üniversite personelleri, tüm öğretmenler, sağlık çalışanlarının eşleri, morbid obez, maling tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları ile Down sendromu olan vatandaşlar belirlendi.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim