2016 – 2017 Öğretim Yılı Beyaz Bayrak Projesi ve Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tören düzenlendi. Törende, beyaz bayrak ve beslenme dostu 3 okul ve beyaz bayrak alan 55 okula ödülleri takdim edildi. 

MEHMET FATİH YALINIZ

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen ödül törenine, Vali Yardımcısı Ahmet Atılgan, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Sağlık İl Müdürü Seraceddin Çom, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha üst düzeye çıkartılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla başlatılan beyaz bayrak projesinin ödül töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Ödül töreninden önce bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, beyaz bayrak projesi ile ilgili bilgiler verdi. Cengiz, beyaz bayrak projesi ile ilgili 6 aydır çalışmaların devam ettiğini söyledi. Cengiz, “Beyaz bayrak projesi 2006 yılından bu yana devam ediyor. Bu proje kapsamında ilimizde eğitim veren 58 okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazandı. 11 kategoride 8 ana okulu, 19 ilkokul, 14 ortaokul, 17 lise beyaz bayrak aldı.” diye konuştu.

Cengiz’in ardından konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Seraceddin Çom ise beyaz bayrak almak için kriterlerin ağır olduğunu ve bu standartların 4 ay gibi kısa bir sürede yakalanmasının tebriği hak ettiğini söyledi. Çom şöyle konuştu; “Beyaz bayrak kriterleri gerçekten ağır kriterler bu kriterleri yerine getiren okul yönetimine ve bu projeyi sürdürebilirliğini sağlayan, bu farkındalığı devam ettiren, öğretmenlerimize ve velilerimize aktarabilecek bir zihniyette olmaları çok önemli. Burada amaçlanan şey çocuklarımızın ailelerinden almış oldukları eğitimlerin gelişimi üzerine okuldan aldıkları eğitimle beraber günlük hayatlarında bu alışkanlıkları bir yaşam biçimi hayat felsefesi haline getirecekleri bir kazanım olur. Projenin altı ay önce konuşulması ve dört aydır uygulanarak üst seviyeye çıkarılması Bolu açısından çok önemli. Dört aylık çalışma ile Bolu ilinin Türkiye standartlarının üzerine çıkarılması çok büyük başarı. Bu seviyeye çıkmamız aslında okul yöneticilerimizin bu seviyeye çıkarabilecek aşamada olmaları ile yakalanmıştır. Bu ağır standartların dört aylık kısa bir sürede yakalanması büyük tebriki hak ediyor.”

Ödül töreninde son konuşmayı Vali Yardımcısı Ahmet Atılgan yaptı. Standartları sağlayarak beyaz bayrak almaya hak kazanan okulları tebrik eden Atılgan, “Eğitimin temel amacı çocuklarımızı çağın gerektirdiği donanıma sahip beden ve ruh sağlığı iyi birer birey olarak yetiştirmek. Okul ortamı sağlık açısından belirli standartları taşıması gereken ortamlardır. Gayret gösterip bu şartları yerine getirip sertifika alan okullarımızı tebrik ediyorum teşekkür ediyorum. Önemli olan belgeyi almak değil koşulları sürdürebilmek. Ben eminim bu şartları sağlamaya okullarımız devam edecektir.” dedi.

Konuşmaların ardından, beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların idarecilerine ödülleri takdim edildi. Beyaz Bayrak Projesi kapsamında, Refika Ana Anaokulu, 100. Yıl Ortaokulu ve Nimet Meto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hem beyaz bayrak hem de beslenme dostu okul ödülü aldı. Törende beyaz bayrak almaya hak kazanan 55 okula da ödülleri verildi.

 

Editör: TE Bilisim