Bolu’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde, sağlık riskleri nedeniyle uzun süre evde kalan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar, sokağa çıkma kısıtlamasının 6 saatliğine kaldırılmasının mutluluğunu yaşadı. Vatandaşlar, kentin yeşil alanlarından Atatürk Orman Parkı ile Karaçayır Parkı’na giderek vakit geçirdi.

Haber: Aslı Akış

65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan kişiler, istisna uygulanması kapsamında bir hafta sonra 12.00-18.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile tekrar sokağa çıkma imkanı buldu. Bu hafta da 6 saat boyunca sokaklarda gönüllerince dolaşabildi.

Vatandaşlar, saat 12.00'den itibaren dışarıya çıkıp park, meydan ve caddede yürüyüş yaptı. 65 yaş üstü bazı vatandaşlar ise parklarda güzel havanın tadını çıkardı. Öte yandan Büyük Camii önündeki güvercinlere yem atmayı ihmal etmeyenler de oldu.

Maske takıp sosyal mesafeye uyan vatandaşlardan bazıları, parklarda egzersiz yaparken bazıları da uzun süredir görüşemediği arkadaşlarıyla gölgelik alanlarda oturup sohbet etti.

“DIŞARI ÇIKINCA DÜNYA VARMIŞ”

Atatürk Orman Parkı'na gelen 70 yaşındaki Mehmet Turan, “Dışarı çıkmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Çok şükür. Dışarı çıkınca 'Dünya varmış.' dedim. Biraz gezeceğim ama çok durmam dışarıda, eve giderim çok sıcak çünkü” dedi.

“PARKLARDA GÖLGELERDE OTURUYORUZ”        

Mustafa Alat ise 57 yaşında olduğunu belirterek; “Bana sokağa çıkma kısıtlaması yoktu ama ben kendi isteğimle çıkmıyordum. Bugünde serbestlik olunca havalarda güzel olunca çıktım dışarı. Birde sıcak hava uyarısı yapıldı. Parklarda gölgelerde oturacağız, belirli bir saatten sonra çıkıp evimizde gideceğiz” şeklinde konuştu.

“YOL YÜRÜMEYİ SEVİYORUM”

Hatay’dan kızının yanına kalmaya gelen ve korona virüs salgını sürecinde sokağa çıkma kısıtlamasından kaynaklı Bolu’da kalan 70 yaşındaki Fatma Oran; “Evde olmayı seviyorum ama yol yürümeyi de seviyorum. 1 saat yürüyüp eve geliyordum. Şimdi evde oturup el işi yapıyorum. Ben burada misafirim. Hatay’dan geldim. Kızım burada oturuyor. Çocukla kendisi çıkmadığı için ben tek çıkıp parka geldim” ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim