17 Mayıs’ta sona erecek tam kapanma genelgesi sonrası 1 Haziran’a kadar devam edecek olan kontrollü normalleşme genelgesi yayınlandı. Genelgede 65 yaş üstü ile ilgili de önemli detaylar yer aldı. Sokak kısıtlamasında 65 yaş üstü için aşı detayı istenecek.

Haber: Aslı Akış

Salgının başından beri yasaklardan en çok etkilenen 65 yaş ve üstüne sevindiren müjde de geldi. Kademeli normalleşme döneminde, 65 yaş ve üzeri vatandaşlardan iki doz Kovid-19 aşısını yaptırmış olanlar ile 18 yaş altındakiler için sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak.

Yani 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00 itibariyle geçerli olacak genelgeye göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlar eğer iki doz covid-19 aşısını yaptırdıysalar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaklar.

Aynı şekilde 18 yaş altındakiler de aşı durumuna bakılmaksızın sokağa çıkabilecekler. Bu süreç 1 Haziran’a kadar devam edecek.

Hakkı olmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri kişiler ise hafta içi günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler.

TOPLU ULAŞIM KULLANAMAYACAKLAR

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocuklar kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanamayacak.

Editör: TE Bilisim