Bolu Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay normalleşme sürecinde açılan ve 74 gün sonra kılınan namazdan dolayı duygu yüklü olduğunu ifade etti. İstanbul’un fethinin yıl dönümünü de kutlayan Doğanay, ecdadın bizlere bırakmış olduğu İstanbul’a sahip çıkmamız lazım dedi.

Normalleşme süreci kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak camiler ibadete açıldı. 74 gün sonra açılan camilerde ilk ibadet Cuma namazı ile başladı. Kalıcı Konutlar Merkez Camisinde Cuma namazını kılan Bolu Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, 74 günlük hasretin bittiğini ifade etti ve konuşmasına devam etti, “Cumamız hayır olsun, mübarek olsun. 74 günlük aslında hasret diyelim. Bugün ilk cuma namazı için camiye girdiğimde çok duygulandım. Etrafımızda olan komşularımıza, hemşerilerimize bakıyoruz keza onlarda da böyle bir duygu yükü vardı. Çünkü hasret kalmıştık. Burada Bolulu hemşerilerimiz var. Aslında normal rutin hayatta çok basit olarak gördüğümüz merhaba dememin aslında ne kadar kıymetli olduğunu bu süreçte gördük. Bu sürecin bu noktaya gelmesinde Bolu iyi geldi. süreç doğru bir şekilde işledi. Bu sürecin yürümesinde başta sağlık personellerimiz, Valimizden, Bolulu hemşerilerimize de kurallara harfiyen uymalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bir süreç işliyor, devam ediyor. İnşallah bu süreç artık 1 Haziran’dan itibaren normale dönmeye başlıyor. Ama yine dikkatli olacağız. Maskemizi taşıyacağız, sosyal mesafemizi koruyacağız. Günlük hayatımıza daha fazla dikkat edeceğiz. Herhalde bundan sonrası da eskisi gibi olmayacak. İnşallah bu süreç ülkemiz adına, milletimiz adına hayırlara vesile olur diyorum. Buradan tüm Bolulu hemşerilerime de selamlarımı bildiriyorum.”

İstanbul’un fethinin 567. Yılını kutlayan Doğanay, İstanbul’u ülkemize, vatanımıza, milletimize de sahip çıkmamız lazım dedi. Doğanay konuşmasına şu şekilde devam etti, “Bugün biliyorsunuz malum İstanbul’un fethinin yıl dönümü. Bir çağın açılması, bir çağın kapanması. Konstantinapolis’in İstanbul adı altında tekrar Türk toprakları içinde olması. O çağın açılması ve kapanmasıyla birlikte de Türk’ün gücünün dünyaya gösterildiği o birliğin ve beraberliğin zor şartlarda teknelerin karadan o zor şartlar altında denize indirilerek İstanbul’un böyle fethedildiğini hepimiz biliyoruz. O tarihi iyi anlamamız lazım, çok doğru anlamamız lazım. Bununla birlikte ecdadın bizlere bırakmış olduğu İstanbul’u ülkemize, vatanımıza, milletimize de sahip çıkmamız lazım. Ben buradan bir kez daha ruhları şad, mekanları cennet olsun. Ama emanetlerine evlatları olarak sahip çıkıyoruz, sahip çıkmaya da devam ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim