Bolu Belediyesi 750 gence “bayram hediyesi” olarak bisiklet hediye etti.

Düzenlenen törenle bisikletlerine kavuşan gençler, Bolu Belediyesi’nin şehre yeni kazandırdığı Kanal Yolundaki bisiklet parkurunda bisiklet sürdü. Öte yandan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da bisiklet dağıtımına devam edeceklerinin müjdesini vererek, “Önümüzdeki yıl Bolu’da bisikleti olmayan çocuk kalmayacak. Biz bunu sadece belediye imkânları ile değil, hayırseverlerimizden de destek alarak seneye belki 5-6 bin bisiklet dağıtımı yapacağız” dedi.

Bolu Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bisiklet dağıtım töreni düzenlendi. Sağlık Mahallesi Kapalı Semt Pazarında gerçekleşen törende bisiklet almaya hak kazanan 750 genç, hediye bisikletlerini teslim aldı.

Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, gençlerin ve ailelerinin Cumhuriyet Bayramlarını kutlayarak, “Öncelikle ben cumhuriyetimizin 99’uncu yılını kutluyorum.  İnşallah 100’üncü yılımızı daha büyük coşkuyla kutlayacağız” dedi.

“Bisikleti olmayan çocuk kalmayacak”

Ardından bisiklet dağıtma amaçlarından bahseden Bolu Belediye Başkanı Özcan, “Beni en çok mutlu eden etkinliklerin başında bu tür hizmetler geliyor. İstiyorum ki gençlerimizi hem spora alıştıralım, hem de alternatif bir ulaşım aracını Bolu’da yaygınlaştıralım. Bu yıl 19 Mayıs’ta ilk kez bisiklet dağıtmıştık. Şimdi de mümkün olduğu kadar bisikletimizi gençlerle buluşturuyoruz. Çok fazla talep geldi. Ama şunu belirteyim, önümüzdeki yıl Bolu’da bisikleti olmayan çocuk kalmayacak. Biz bunu sadece belediye imkânları ile değil, hayırseverlerimizden de destek alarak seneye belki 5-6 bin bisiklet dağıtımı yapacağız.” diye konuştu.

“Sadece bisiklet dağıtmak yetmez, güvenli yollar lazım”

“İstiyoruz ki gençlerimiz bisiklete binsin” diyen Özcan, bisiklet kullanımının yayınlaştırması için yapılan diğer çalışmalara da değinerek, “Bunun için de sadece bisiklet dağıtmak yetmiyor. Güvenli bisiklet yolları oluşturmamız da lazım. İşte karşıda, Kanal Yolu’nun 4 kilometrelik kısmını tamamladık. Önümüzdeki yıl 4 buçuk kilometrelik kısmını daha tamamlayarak 8 buçuk kilometreye çıkaracağız. Yine şehrin güneyi ile kuzeyi arasında 35 kilometrelik bir bisiklet yolumuz daha olacak. Yani bisiklet bundan sonraki süreçte hep hayatımızda olacak.” dedi.

Kanal Yolunda pedal çevirdiler

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan daha sonra bayram hediyelerine kavuşan gençlerle bisiklet sürdü.  Bolu Belediyesi’nin şehre kazandırdığı yeni Kanal Yolu’nda gerçekleşen etkinlikte Başkan Özcan, eşi Meral Özcan ve yüzlerce genç, etkinlik alanından Kalıcı Konutlar mevkiine kadar bisikletleriyle pedal çevirdi.

Editör: TE Bilisim