Bolu’ya eğitim ve sağlık alanında yüzlerce tesis kazandıran hayırsever işadamı İzzet Baysal, ölümünün 21.yılında sevenleri tarafından anıt mezarı başında anıldı.

Haber: Aslı Akış

Boluluların “İzzet Babası” olarak anılan İzzet Baysal, 21 yıl önce hayata veda ederken geride birçok güzel eser ve koca bir hüzün bıraktı. O hüznün yanında ona duyulan sevgi, saygı ve minnet her geçen gün kalplere kazındı. Hayırseverliği ve verdiği öğütler ile 7’den 70’e herkese örnek kişilik İzzet Baysal öncü olduğu eğitim, sağlık gibi alanlar ile de nesilden nesile miras bıraktı.

Halk tarafından sevilip sayılan ve büyük değer gören İzzet Baysal’ı vatandaşlar dualarını eksik etmeden, saygı ve özlemle andı.

“BÜYÜK BİR ADAMDI”

Merhum İzzet Baysal ile ilgili görüşlerini bizimle paylaşan, Hayrettin Uğurlu Bolu’nun her köşesinde İzzet Baysal’ın eserleri olduğunu vurgulayarak, “İzzet Baysal Bolu’nun babasıydı. Yönünü ne tarafa dönsen İzzet Baysal eserleri vardır. İzzet Baysal değerli, büyük bir adamdı. Nur içinde yatsın” diye konuştu.

“BOLU’DA NE YAPILDIYSA ONUN ESERİ”

Alaaddin Güler, İzzet Baysal’ın Bolu’nun kalkınmasında büyük emeği olduğunu dile getirerek, Allah nur içinde yatırsın. Çok büyük bir insandı. Bolu’da ne yapıldıysa onun eseri. Devletten daha büyük bir insan geldi bize” dedi.

 “HER VATANDAŞIN SEVDİĞİNİ DUYDUM”

Vahap Özdemir de henüz 4 yıldır Bolu’da yaşamasına rağmen İzzet Baysal’ın eserlerini bildiğini söyleyerek, “Sivaslıyım. 4 senedir Bolu da yaşıyorum. Ama İzzet Baysal’ın iyi işler yaptığını duydum. Her vatandaşın sevdiğini duydum. İnsanlar seviyorlar, konuşuyorlar. Allah gani gani rahmet eylesin” şeklinde konuştu.

“İNSAN DOĞUMUNDAN ÖLÜMÜNE KADAR ESERLERİNDEN YARARLANABİLİYOR”

Şahin Gökarslan ise Bolu’da yaşayan bir insanın, ölümüne kadar İzzet Baysal’ın eserlerinden faydalanabildiğinin altını çizerek, “Rahmetli çok iyi insandı. Bolunun Babası olarak biliniyor. İnsanlara çok faydalı hizmetleri olmuştur, anaokulundan huzurevine, hastanesine okuluna kadar. Bir insan Bolu’da doğup, yaşlanıp, ölene kadar bu insanın hizmetlerinden yararlanabiliyor. Allah gani gani rahmet eylesin. Ne tarafa baksanız ismini görebiliyorsunuz, ismiyle yaşayan bir insan” ifadelerini kullandı.

İzzet Baysal’ı ölümünün 21. Yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Editör: TE Bilisim