9.Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu, BAİBÜ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalının ev sahipliğinde çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Kongresi

Sempozyumun genel amacı, etkili vatandaş yetiştirme amacını taşıyan sosyal bilgiler dersinin öğretimine yönelik kuramsal ve/ya da uygulamaya dönük çalışmalar gerçekleştiren tüm paydaşların (akademisyenler, öğretmenler, öğretmen adayları, sivil toplum örgütleri, ilgili kurum ve kuruluşlar) etkileşim halinde olmasının sağlanmasıdır. Bu bağlamda Sosyal Bilgiler Eğitimcileri Birliği Derneği işbirliğiyle her yıl bir üniversitede yapılan sempozyumun tüm dünyadan araştırmacıları bir araya getirmesi hedeflenmektedir. Buradan yola çıkılarak düzenlenecek olan sempozyum, 2021 yılında güncel konular arasında yer alan pandemiyi temele alarak bu sürecin vatandaşlık ve vatandaşlık eğitimine etkilerinin değerlendirilmesini kapsıyor.

Sempozyum 20-22 Aralık 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek olup, Pandemi Sürecinde Vatandaşlık olarak belirlendi. Bu ana başlık altında ele alınacak alt temalar ise şu şekilde olacaktır:

Pandemi Sürecinde Sosyal Bilgiler Eğitimi, Tarihte Salgın Hastalıklar ve Eğitime Yansımaları, Pandeminin Vatandaşlık Uygulamalarına Etkisi (Elektronik Uygulamalar ve Aktif Katılım), Pandemi Sürecinde İnsan Hakları ve Eğitimi, Demokrasi ve Eğitim, Sosyal Bilgiler Öğretmen Eğitimi, Sosyal Bilgiler Kapsamındaki Farklı Disiplinler, Üstün Yeteneklilerde Sosyal Bilgiler Eğitimi, Farklı Okuryazarlıklar ve Sosyal Bilgiler Eğitimi

Editör: TE Bilisim