Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yurt genelinde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle en sessiz günlerini geçirdi.

Normal zamanda hafta sonlarında çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan tabiat parkı, kısıtlama doğrultusunda sessizliğe büründü.

Tabiat parkının girişinde ve göl çevresinde, jandarma ekipleri tarafından Kovid-19 tedbirlerine yönelik uygulama yapıldı.

Denetimlerde, kurallara uymayanlara idari para cezası uygulandı.

Öte yandan Abant'a konaklamak için gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, kaldıkları otellerin çevresinde yürüyüş yaptı. Otellerin bahçesinde çocuklarıyla şambrelle kayan tatilciler, kardan adam yaparak keyifli vakit geçirdi.

Bazı ziyaretçiler ise Abant Tabiat Parkı'nda oluşan güzel manzarayı cep telefonlarıyla görüntüleyerek ölümsüzleştirdi.

ABANT GÖLÜ BUZ TUTTU

Türkiye’de Cumartesi gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 29,7 dereceyle Bolu'da ölçüldü. Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'ndaki gölün yüzeyini buz kapladı.  Abant Tabiat Parkı da soğuk havadan etkilendi. Abant'ta hava sıcaklığı gece saatlerinde sıfırın altında 20 derece olarak ölçüldü.

Bolu’nun en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Abant Tabiat Parkı’nda geçtiğimiz hafta 4 gün boyunca aralılarla devam eden kar yağışının ardından kar kalınlığı yarım metreyi geçti. Kent merkezine 42 kilometre mesafede bulunan ve yılın 4 mevsimi yüz binlerce tatilcinin ziyaret ettiği Abant Tabiat Parkı içerisindeki gölün yüzeyi buzla kaplandı.

Editör: TE Bilisim