Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Manaf: "Çok yakında yoga sporunu olimpiyatlarda göreceksiniz. Bunun için Uluslararası Yoga Federasyonu, Uluslararası Federasyon Birliği'ne üye oldu"

Uluslararası Yoga Federasyonu tarafından düzenlenen "Uluslararası Yoga Festivali", yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 300 kişinin katılımıyla Bolu'nun doğa harikası Abant Tabiat Parkı'nda başladı.

Uluslararası Yoga Federasyonu'nun yılın her ayı farklı bir yerde gerçekleştirdiği Uluslararası Yoga Festivali, doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda bulunan bir otelin bahçesinde düzenlendi.

İki gün sürecek festivale Arjantin, Fransa, Hollanda, Japonya, Bulgaristan, Ukrayna, Hindistan, Amerika ve İngiltere ile yurt içinden 300 kişi katıldı.

Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf, yaptığı açıklamada, Yoga Akademi iş birliğiyle yılın her ayında yoga festivalleri düzenlediklerini hatırlatarak, "Bu dünyada bir ilktir. Bu ay müthiş doğasıyla bilinen Abant Gölü'nün kıyısındayız. Doğada, çam ormanları arasında orijinal yoga sistemini uygulayacağız. Dünyanın dört bir tarafından insanlar akın akın bu festivallere geliyor." diye konuştu.

Manaf, Abant'ta yapılan ve iki sürecek festivale yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 300 kişinin katıldığını kaydetti.

Orijinal yoga tekniklerinden en önemli unsurun nefes teknikleri olduğunu belirten Manaf, "Burada önemli olan doğru nefes alıp verme. Müthiş hareketler serisi var. Onlar bedeni her türlü geliştiriyor. Çakralar çalışıyoruz. Bedende mevcut olan enerji merkezlerini çalıştırıyor ve aktif hale getiriyoruz. Tıkanmalardan arındırıyoruz. Bu şekilde vücudun enerji sistemi çok daha verimli ve sağlıklı çalışmaya başlıyor. Daha sonra biyoenerji teknikleri uyguluyoruz. Konsantrasyon, meditasyon ve derin gevşeme teknikleri uygulanıyor." ifadelerini kullandı.

Manaf, 45 yıldır orijinal yoga sistemi uyguladıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Amacımız, gerçek yogayı tüm insanlığa tanıtmak. Orijinal yoga sistemi insan vücudundaki tüm potansiyelleri ortaya çıkartıyor. İnsanı daha güçlü, sağlıklı ve verimli yapıyor. Bütün potansiyeller uyanıyor. İnsanın sınırsız, akla sığmayan potansiyelleri var. Onları kullanmıyor. Yoga sayesinde bu potansiyelleri uyandırıyoruz. Yoganın yaygınlaşmasında Uluslararası Yoga Federasyonu kilit rol oynuyor. Önümüzdeki proje de yogayı olimpiyatlara taşımak. Çok yakında yoga sporunu olimpiyatlarda göreceksiniz. Bunun için Uluslararası Yoga Federasyonu, Uluslararası Federasyon Birliği'ne üye oldu."

Editör: TE Bilisim