Boluspor, Spor Toto 1.ligin 28.haftasında kendi sahasında Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından protokol tribününde olaylar meydanda geldi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından maça atanan gözlemci kırmızı beyazlı yöneticilere hakaret etti.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Ligin kritik maçlarından bir tanesi olan Boluspor- Bursaspor maçının ardından protokol tribününde olaylar meydana geldi. Kırmızı Beyaz yöneticiler, TFF tarafından atanan gözlemcinin hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundular.

Yaşanan olayların ardından Boluspor Kulübü Başkanı Abdullah Abat, açıklamalarda bulundu. Abat; “Burada 25-30 tane yönetici ağza alınmayacak bir hakaret ettiğini söylüyorlar. Şuanda da karakola şikâyetçi olmak için gittiler şahitleriyle beraber” dedi.

“SAÇMA SAÇMA ŞEYLER SÖYLEYEN BİR HAKEMLE KARŞI KARŞIYA KALDIK”

Boluspor kulübü Başkanı Abat, oyuncuların gol attıktan sonra maçın hakeminin neden seviniyorsunuz, şeklinde ifadelerinin olduğunu iddia ederek; “Aslında bu sadece bu hafta olmuyor. Biz hep sustuk. Hiç konuşmadık. Geçen haftaki maçta da bariz bir penaltımız verilmedi. Sürekli pozisyon hataları, bir önceki maçta golümüz iptal oldu. Alakası olmayan bir pozisyonda penaltımız verilmedi. Bugünde hakem futbolculardan gelen bilgilere göre söylüyorum. Biz gol atınca ‘niye seviniyorsunuz, adamlar küme düşüyor’ böyle saçma saçma şeyler söyleyen bir hakemle karşı karşıya kaldık. Hiç olmaması gereken kırmızı kart. Hakem tamamen kontrolü kaybetti” şeklinde konuştu.

“YÖNETİCİLERİMİZE KÖTÜ SÖZLER SARF EDİYOR”

Abat, maçın temsilcisinin de yöneticilere ağza alınmayacak küfürler ettiğini belirterek; “Bunlardan daha vahim olanı da şu. Türkiye Futbol Federasyonu gibi gözde bir kuruluşun temsilcisi bizim yöneticilerimizle muhatap olarak ‘bunları da yazın, bunları da not alın’ diyen yöneticilerimize kötü sözler sarf ediyor. Şahsen ben duymadım. Burada 25-30 tane yönetici ağza alınmayacak bir hakaret ettiğini söylüyorlar. Şuanda da karakola şikayetçi olmak için gittiler şahitleriyle beraber” ifadelerini kullandı.

“TECRÜBESİZ İNSANLARI BOLUSPOR MAÇLARINA VERMESİNLER”

Türkiye Futbol Federasyonuna da çağrıda bulunan Abat, “Ama gerçekten sıkıntılı bir süreç. Boluspor asla sahipsiz değildir. Siyasal güçler her ne kadar herkesin Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanları takımlarının yanında olup maddi anlamda, kulis anlamında, lobi anlamında bir şeyler yapmaya çalışıyorsa da maalesef bunlarla Türkiye’deki futbol bir yere kadar geliyor. Biz gecemizi, gündüzümüze katıyoruz. O kadar borcun içinde takımı bir yere getirmeye çalışıyoruz. Ama bu yenilen hak herkesin çoluğu çocuğu var. Benim bu konuda yaptığım emekler yönetici arkadaşların, teknik heyetin, futbolcularımızın sahada verdiği mücadele eğer federasyon anlamında bir takım sıkıntılara sebep oluyorsa, Boluspor’un önünü hedef anlamında önünü kesmeye çalışıyorlarsa hakkımı helal etmiyorum. Boluspor sahipsiz değildir. Bundan sonra her maç gönderdikleri hakemi geçtim, gözlemci dahil olmak üzere lütfen bizim yönetimimizle, protokolle, taraftarla ikili diyaloglara girecek tecrübesiz insanları Boluspor maçlarına vermesinler” dedi.

“BOLUSPOR HİÇBİR ŞEKİLDE MÜCADELESİNDEN ÖDÜN VERMEYECEKTİR”

Boluspor’un her ne olursa olsun mücadelesinden ödün vermeyeceğinin altını çizen Abat sözlerini şöyle noktaladı: “Siyasi lobi yapılması bana göre sporda gerekmiyor. En lüzumsuz, en basit olan şey biz sahadaki mücadelemizle bir yerlere gelmeye çalışıyoruz. Gerçekten bu ligde mücadele etmek çok zor. Çünkü bir şekilde sponsoru, parasal, maddi anlamlarda bu işleri çözmüş kulüplerle mücadele etmek bizim gibi şehir takımları için çok zor. Ama sahada da hakkımızı bu şekilde gasp eden kasıtlı olarak buraya gelen arkadaşları bir şekilde hakemleri Allah’a havale ediyorum. Boluspor hiçbir şekilde mücadelesinden ödün vermeyecektir. Her seferinde daha hırsla daha azimle hak ettiği yerlere gelecektir.”

Editör: TE Bilisim