Bolu’da, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilmek üzere hazırlanan “Açık Kapı Projesi” bilgilendirme tanıtımı Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında yapıldı. 

Haber: Aslı Akış 

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Açık Kapı Milletin Kapısı’ bürosu Bolu Valiliği girişinde 15 Mart tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı. Valilik bünyesinde oluşturulan büroda, vatandaşın sorun ve önerileri alınıyor.

Açılışta, gazetecilere büro hakkında bilgi veren Baruş, büronun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla hayata geçirildiğini ifade etti. Baruş; “Hükümetimizin 180 günlük acil eylem planında yer alan hizmetlerden birisinin bugün Bolu’da hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Açık kapı milletin kapısı hizmet modeli hükümetimizin bu eylem planı çerçevesinde İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla hayata geçirilen bir hizmet modelidir. Bu hizmetin amacı; vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde vatandaşlarımızın devletten talep ve başvurularının şikâyetlerinin kısa sürede neticelendirilmesi, onların ayrı bir birim tarafından takip edilmesi ve sonuçlandığında da anında vatandaşımıza cep telefonu mesajıyla bilgilendirilmesi faaliyetlerini içeriyor.” diye konuştu.

TEMEL AMAÇ VATANDAŞLARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK

Vatandaşların sorun, talep ve önerilerini iletebileceği Bolu Valiliği girişinde hizmet veren büroya ilişkin Bolu Valisi Aydın Baruş; “Hizmetlerimizin temel amacı vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek, onların devletten beklentilerini en kısa zamanda gerçekleşmesini sağlamak bunun için de açık kapı hizmet modelinde 5 arkadaşımızı görevlendirdik 1’i valiliğimizden diğer kamu kurumlarından olmak üzere. Bu arkadaşlarımızın irtibat halinde olacağı diğer kamu kurumlarında yaklaşık 45 görevli var. 16 hizmet konusu tespit edildi. Bunlar Sağlık, Sosyal, Yardım, Kültür, Turizm, Güvenlik temel hizmet konularını içeriyor. Vatandaşlarımız kamu kurumları ile ilgili kamu kurumlarından taleplerini ve şikâyetlerini Valiliğe geldikleri zaman giriş katında bulunan bu bankodan ilgili memurlara sözlü ve yazılı olarak kolayca yapabilecekler. Ayrıca www.acikkapi.gov.tr adresi var orada da elektronik yolla bu başvuruyu yapabiliyorlar. Valiliğimiz web sitesine de bu www.acikkapi.gov.tr adresine yönlendirme koyduk. O link vasıtasıyla yine bu hizmete ulaşabilecekler. Daha sonra burada sözlü ve yazılı taleplerini elektronik ortamdan aldıktan sonra arkadaşlarımız onu ilgili kamu kurumuna iletecekler oradaki görevlilere. O görevliler bu talep ve şikâyetlerin takibini sağlayacak ve en kısa sürede sonuçlandıktan sonra da cep telefonu mesajı yoluyla vatandaşımızı anında bilgilendirecekler.” ifadelerini kullandı.

“İLİMİZ 2’İNCİ PİLOT UYGULAMA KAPSAMINDA”

Proje kapsamında Bolu’nun 2’inci pilot uygulama kapsamında olduğunu belirten Baruş; “Ayrıca bu hizmet modeli kapsamında üretilen bilgiler sayesinde vatandaşlarımızın taleplerinin ve sorunlarının nerelerde yoğunlaştığı ve bunlara nasıl çözüm getirilmesi noktasında da analiz yapabilecek programlar üretiliyor. Bu kapsamda görev yapacak arkadaşlarımız bir oryantasyon eğitimine tabi tutuldular. Gerek vatandaşla ilişkiler gerekse şikâyet ve başvuruların neticelendirilmesi noktasında ben tüm vatandaşlarımızın kamu kurumları ile ilgili bir talepleri şikâyetleri olduğu zaman bu kapıyı rahatça kullanabileceklerini belirtmek istiyorum. Açık kapı hizmet modelinde arkadaşlarımızın çalışabileceği güzel bir ortam hazırladık. Bunun standartları İçişleri Bakanlığımız tarafından tespit edildi. Yine ilçelerimizde de vatandaşlarımızın kaymakamlıklara yapmış oldukları sözlü ve yazılı başvurular buradaki sisteme iletilecek onların takibi de sağlanacak. Projenin ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu proje kapsamında ilimiz 2’inci pilot uygulama kapsamında faaliyete başladı.” şeklinde konuştu.

Baruş, açılışın ardından büroyu gezerek görevli personelden bilgi aldı.

  1. Açık Kapı Nedir?

İçişleri Bakanlığınca 180 günlük eylem planı kapsamında devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak vatandaş talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılmasını sağlamak amacıyla oluşturulan sistemdir. Tüm valiliklerde Beyaz Masa benzeri hizmet birimleri oluşturuldu. Bu masalarda konusunda uzman özel eğitim alan kişiler hizmet sunuyor. "Açık Kapı Milletin Kapısı" felsefesiyle çalışan büroya vatandaşlar talep, öneri ve sorunlarını iletebiliyorlar. Bu projenin amacı “İlk Temas Noktası” olarak;

  • Vatandaş odaklı bir yaklaşım benimseyerek taleplere hızlı ve doğru çözümler üretilmesi,
  • Güler yüzlü çalışanlarıyla tüm vatandaşlarla birebir ve sıcak bir iletişim kurulması,
  • İçişleri Bakanlığı’na bağlı kurumlar, yerel yönetimler ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde mümkün olan en fazla konuda hizmet verilmesini sağlamak,
  • Ziyaret eden dezavantajlı kişilere mihmandarlık hizmeti verilmesi,
  • Hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırılması,
  • Toplumda kamu hizmetlerini sunanlarla vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırılması,
  • Vatandaş talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılması,
  • Kronikleşmiş sorunlara çözümler üretebilinmesidir.

  1. Açık Kapıdan Kimler Yararlanabilir?

Açık Kapıdan bütün vatandaşlarımız ve yabancı kimlik numarasına sahip göçmenler yararlanabilmektedir.

  1. Açık Kapı’ya Nasıl Başvurulur?

Vatandaşlarımız Valiliklerde bulunan açık kapı standlarına giderek veya internetten online olarak ve yakında hizmete geçecek olan mobil uygulama yoluyla başvuru yapabilmektedir.

  1. Açık Kapı’ya Başvurduktan Sonraki Süreç Nasıl İşler?

Başvuru yapıldığı anda başvuru sahibine sms yoluyla bir başvuru numarası gönderilip başvuru elektronik sisteme kaydedilir. Başvuru sahibi bu numarayla giriş yaparak başvuru durumunu online olarak takip edebilir. Oluşturulan başvurular konusuna göre ayrıştırılarak ilgili kuruma yönlendirilip 7 gün içinde çözüme kavuşturuluyor. Taleplerin durumuna göre başvuru sahibiyle birebir iletişime geçilebilir. Başvurular ve başvuru süreci; ilgili personelin yanında, vali yardımcısı ve bizzat vali tarafından izlenmektedir. Bakanlık merkezinden de illerimize yapılan tüm başvuru süreçlerinin görülebilmesi, sorun alanlarının tespit edilerek hem yerel hem de merkezi düzeyde bu alanlara ilişkin yönetim politikaları ve yeni hizmet sunum tekniklerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

  1. Açık Kapı Başvuru Sonucumu Nasıl Öğrenirim?

Yukarıda anlatılan süreç tamamlandıktan sonra sistemde kayıtlı olan telefon numarasına talebiniz olumlu/olumsuz/kısmen olumlu kısmen olumsuz şekilde sonuçlanmıştır yazan bir mesaj geliyor. Bu mesaj geldikten sonra www.acikkapi.gov.tr adresinden başvuru sorgulama kısmına giriş yaparak başvuru sonucu detaylı şekilde görüntülenebilir.

 

Editör: TE Bilisim