Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı Kazım Karsu, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlatılan yürüyüş ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada yürüyüşe destek verdiklerini belirten Karsu, aynı zamanda Bolu’da da iki eylem yapacaklarını söyledi.

Haber: Onur KAYNARCALI

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kazım Karsu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından açıklamalarda bulundu. Yapılan işlemi hukuksuzluk olarak değerlendiren Karsu, Türkiye’nin adaletin dışına çekilmek istendiğini söyledi. Karsu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Adalet mülkün temelidir sözleriyle biz büyüdük. Biz cumhuriyetin ikinci kuşak gençlerindeniz. Biz o gün bu gündür bu ülkede adaletin temsilcileri, adaletin arayıcıları, adaletin uygulayıcılarını arıyoruz. Bir ara bulduk diye düşündük ama bu ara kaybetmek üzereyiz diye düşünüyorum. Türkiye hızlı bir tempo ile geriye geriye, adaletin dışına çekiliyor. Endişemiz var. Öyle ümit ederim ki bizi yönetenler akıllarını başlarına toplarlar. Bunun yanlış olduğunu anlar, geri dönerler. Bir ülkede adalet olmazsa hiçbir şey olmaz. Yenilikler olmaz, eğitimler olmaz, iyi insanlar su yüzüne çıkmaz, kötüler su üstüne çıkar ve iyiler gerilerde kalırlar. İyilerin geride kaldığı ülkelerde her zaman her şey hüsran olur. Önce bunu yapanlara, sonra bu ülkenin insanlarına olur. Adalet herkese ne zaman lazım olur belli olmaz ama günün birinde lazım olur. Ailenin insanların, büyük toplumların büyük olmasının icabı adaletin tecelli etmiş oluşundan olmaktadır. Biz adaleti arıyoruz, hep arayacağız. Adaletsiz hiçbir şey olmaz. Ben hep söylüyorum birileri birilerini adaletsizlik içinde toplarlar, gün gelir başka birileri de başka bir zaman o toplayanları toplar adaletsizlik sür devam eder. Ben adaletin bu ülkede daima sürmesini, bu güzel ülkede, her şeyin mükemmel olduğu bir ülkede adaletsizliğin yakışmadığını hep söylerim. Adaletsizlik büyük kötü şeyleri doğurur. Kötü şeyler kötü insanları yaratır ve çağdaşlara karşı dururlar. Dürüst ve çağdaş insanların olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Onun için bizler adaleti takip edeceğiz, adaleti arayacağız.”

Adalet eylemine destek vereceklerini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kazım Karsu, Bolu genelinde iki eylem yapacaklarını açıkladı. Karsu şöyle devam etti; “Genel Başkanımızın başlattığı yürüyüşe bizler destek veriyoruz. Bolu’da yarın Atatürk heykelinin önünde büyük bir toplantı yapmak niyetimiz var. Adaleti arıyoruz, adalet elimizde ve adalet pankartlarının yanı sıra adalet tişörtleri olmak üzere orada bir eylem yapacağız. Atatürk’ümüze üzerinde adalet yazılı bir çelenk bırakacağız. Provokasyona arkadaşlarımız katılmayacaktır ve meydan vermeyeceklerdir. Biz bu ülkenin kurucu partisinin, kurucu insanlarının evlatlarıyız. Bize yakışanı biz aynen yapacağız. Sayın Valimize bir dilekçe yazdık. Arkadaşlarımız dilekçeyi ulaştırdılar. Oradaki toplantımızdan sonra vakur ve bilinçli bir şekilde herkes evine dağılacaktır. Bir eylemimiz daha olacak. Genel başkanımız bolu sınırlarına geldiği zaman Bartın, Düzce, Kastamonu ve Bolu olmak üzere beraberce genel başkanımızı karşılayacağız. Elimizde adalet yazılı pankartlarla, üzerimizde adalet yazılı pankartlarla oradan alıp, Bolu sınırının dışında İstanbul yönüne doğru uğurlayacağız.”

“Babaları dayıları amcaları var diye serbest bırakılıp, suçsuzların da mahkûm edilmesini cezaevlerinde çürütülmesinin karşısındayım” diye konuşan Karsu açıklamasını şu sözlerle tamamladı; “Dünya üzerinde demokratik bir ülkede sanırım ilktir bir milletvekilinin tutuklanması. 60’dan sonraki büyün baskıları ve ihtilalleri yaşadım. Ama böyle ağır bir atmosferi bu güne kadar hiç yaşamamıştım. Suçsuz bir milletvekilinin tutuklanmasını kınıyorum. Bu hadisenin derhal önüne geçilmesini, düzeltilmesini talep ediyorum. Suç işleyen insanların mahkemelerde yargılanmasına taraftarım. Ama hiçbir zaman kaçmayacak bir insanın kaçacak diye tutuklanmasına, evi olan bir insanın evi var bunun torpili olanları evi var bunun bu kaçmaz damgası vurulmasını kınıyorum. Bir uygulamanız varsa herkese, varlıklıya da yoksula da, taraflıya da tarafsıza da aynısının uygulanmasını ben yeğlerim, öyle olmasını istiyorum ülkemde. Birilerinin arkaları var, babaları dayıları amcaları var diye serbest bırakılıp, suçsuzların da mahkûm edilmesini cezaevlerinde çürütülmesinin karşısındayım.”

Editör: TE Bilisim