Bolu’da 10 dönümlük alana 'Adalet Ormanı' oluşturulması için ilk fidanlar dikildi.

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı protokol imzaladı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler BAİBÜ Merkez Kampüsü Erenler Üstü Mevkiinde 'Adalet Ormanı' oluşturulması için fidanları toprakla buluşturdu.

 Haber: Ömer Çetinaslan

Fidan dikme etkinliğine, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Cumhuriyet Başsavcılığı Bolu Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Tenlik, savcı ve hâkimler katıldı.

Adalet Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında Türkiye'nin 81 ilinde yürütülmek üzere, ağaçlandırma ve koordinasyon projesi başlatıldı. Bu proje kapsamında, hükümlü, yükümlü ve personelde ağaç ve orman sevgisinin pekiştirilmesi, çevre duyarlılıklarının artırılması, yükümlü ve hükümlülerin sosyal faydası daha yüksek olan ağaçlandırma çalışmalarında istihdam edilerek, yeniden topluma kazandırılmaları hedeflendi.

Bu kapsamda, uzun yıllara sari ağaç dikim ve bakım çalışmalarının yürütüleceği yer olarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Merkez Kampüsü girişindeki sabit alan olan Karaköy muhitinde Erenler Üstü Mevkii belirlendi. Ayrıca Gerede Meslek Yüksekokulu Kampüsünde ise, 7000 metrekare civarında olup, ilk alana yaklaşık 1150 mavi ladin fidanı dikildi.

“10 DÖNÜMLÜK ALANA FİDAN DİKİLDİ”

Fidan dikim töreninden sonra açıklamada bulunan Başsavcı Önder Yaman, tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da adalet ormanı oluşturulduğuna dikkat çekerek; “Adalet Bakanlığımız ve Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği kapsamında fidan dikim töreni için toplandık. Üniversitemiz, Orman Bölge, denetimli serbestlik, açık ceza evi iş yurtları müdürlüğümüz ve Cumhuriyet Başsavcılığımız ortaklığında üniversitemiz sağlık bilimleri bahçesinde ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Bu çalışmayı tüm Türkiye’de 21 Mart nevruz günü münasebetiyle yapılıyor. Sadece Bolumuzda değil tüm Türkiye’de adalet ormanları oluşturuluyor. Bu adalet ormanını oluşturduğumuz için çok mutluyuz. 10 dönümlük bir alanda yürütülüyor bu çalışma. Benzer bir çalışmayı da Gerede Meslek Yüksekokulunda yapacağız. Yaklaşık 2 bin’e yakın Sarıçam ve Mavi Ladin dikildi. Bunların sadece dikimi değil bakımı ve sulamasını da biz takip edeceğiz. Hayırlı olsun. Ülkemiz daha yeşil, daha yaşanabilir çevre ile yarınlara koşacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim