Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu İl Başkanlığı olağan il kongresi gerçekleşti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’inde katıldığı kongreye AK partililerde ilgi gösterdi. Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Çetinkaya’nın da katıldığı kongre de Adem Evcil yeniden İl Başkanı seçildi.

Geçtiğimiz aylarda ilçe kongrelerini tamamlayan Milliyetçi Hareket Partisi Bolu teşkilatı 15 Temmuz günü il kongresini gerçekleştirdi. Tek liste halinde girilen kongrede geçtiğimiz yıllarda atama ile il başkanı seçilen Adem Evcil seçilmiş İl Başkanı olarak göreve devam dedi. İl Başkanı Adem Evcil tek liste halinde girdiği MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel  katılımıyla gerçekleşti.

Yoğun katılımın gerçekleştiği kongreye genel merkezi temsilen MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel katıldı.15 Temmuz hain darbe gecesi birbirlerini yalnız bırakmayan iki il başkanı kongrede de yine birbirlerini yalnız bırakmadılar. Adem Evcil’in tek liste halinde gittiği kongreye İl Başkanı Nurettin Doğanay da İl yönetimi ile birlikte katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Çetinkaya’nın da hazır bulunduğu kongrede Bolu ülkü ocakları da eski ülkü ocak başkanları Adem Evcil’i bu önemli gününde yalnız bırakmadı.

“BİZİM KONGRELERİMİZDE KAYBEDEN YOKTUR”

Kongre Adem Evcil’in Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin kongreye gönderdiği mesajı okumasıyla başladı. Bahçeli bu mesajında” İnanıyorum ki milliyetçi hareket partisinin 48 yıllık birikim tecrübe ve temellerinin sağlam duruşunu en emin yollardan en iyi şekilde geleceğe taşıyacaksınız. Bu itibarla hepinize güveniyorum ve şüphesiz sizler dava adamı nasıl olur herkese ispatladınız. Bugün kimsenin göz ardı edemeyeceği partimizin siyasal varlığı, Türkiye üzerinde düşüncesi olan, iyi veya kötü emeller besleyen her unsurun mutlaka dikkate almaları gerekir. Bizim kongrelerimizde kaybeden yoktur kazanan ise sadece ve sadece milliyetçi ülkücü harekettir.” ifadelerine yer verdi.

“DOKUZ IŞIK HEDEFİN DEN AYRILMADIK”

Bahçeli’nin mesajının okunmasından sonra Evcil İl Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.15 Temmuz hain darbe girişiminde Milliyetçi Hareket Partisi Bolu teşkilatının önemli bir sınav vererek üzerine düşeni layıkıyla yerine getirdiğini belirtti. Evcil ayrıca; “Göreve geldiğimiz gün itibari ile fitne odakları dört bir yandan il teşkilatımıza saldırmaktadır. Çocukluğumuzdan bu yana gördüğümüz dokuz ışık hedefin den ayrılmadık. Kimileri iktidar istedi, ideoloji bizim iktidar sizin olsun dedik. Her konuda genel başkanımız ve genel kurulumuzun yanında durduk bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de genel başkanımızın ve genel kurulumuza yapılan her şeyin sonuna kadar karşısında olacağız. Bu saatten sonra da bu ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz.” dedi

“BOLU’DA OY BİRLİĞİ, GÖNÜL BİRLİĞİ VAR”

Kongreye Genel Başkanı temsilen atılan Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel de kongrede yaptığı konuşmada Adem Evcil’in genel merkezde takdirle karşılandığını, Evcil’in çalışkan ve başarılı bir başkan olduğunu ifade etti. Bolu da tek listeyle gidilmesini Bolu’daki sadece bir oy birliği değil Bolu’da bir gönül birliği olduğunu, bir inanmışlığın olduğunu belirtti Ruhsar ayrıca “Bu salondan çok daha büyük hizmetler verecek ve partimizi daha yükseğe çekecek en önemlisi ülkemize hizmet edecek bir netice çıkacağına inanıyorum çünkü Bolu uzlaşmış, bir isimde bir yönetimde toplanmış durumda. Şu anda İl Başkanı olan Adem Evcil beye siz tek liste olarak kongreye gidin biz yanınızdayız, teşkilat bu şekilde bir uzlaşma yaparsa genel merkez olarak bizde mutlu olur ve yanında oluruz.” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim