Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bolu Valiliğine atanan Erkan Kılıç görevine başladı. Valilik Binası önünde ilk olarak tören mangasını selamlayan Bolu Valisi Erkan Kılıç ve eşi Elif Kılıç ile birlikte Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve daire müdürleri ile de selamlaştı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç; “Adil, şeffaf ve hukuka bağlı şekilde görevimi yapmaya çalışacağım. Herhangi bir fark gözetmeksizin bütün insanlarımıza, herkese karşı kapımız açık. Halkın içerisinde olmayı seven bir yapıdayım.” dedi.

Haber: Aslı Akış

Kamera: Burhan Yeşiltaş

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bolu Valiliğine atanan Vali Erkan Kılıç için karşılama töreni düzenlendi. Kılıç’ı karşılamak için valilik önünde uzun kuyruklar oluştu.

Saat 14.45’de valilik binasına gelen Erkan Kılıç’ı, Vali Yardımcıları İlhan Turgut ve Ahmet Atılkan, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, ilçe kaymakamlarıkurum müdürleri ve vatandaşlar karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Vekilinden Bolu Valiliğine atanan Erkan Kılıç için Bolu Valiliği önünde karşılama töreni düzenlendi. Tüm protokol üyeleriyle tek tek tokalaşan Vali Kılıç daha sonra valilik makamına çıkarak burada basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle görevine başladığını belirterek sözlerine başlayan Vali Kılıç; “ Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın valiler kararnamesi ile bugün itibari ile Bolu’da göreve başlıyorum. Allah mahcup etmesin. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu beye ve cumhurbaşkanımıza şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

“BOLU’DA GÖREV YAPMAK AYRI BİR ONUR OLACAK”    

Vali Erkan Kılıç, Bolu’da görev yapmaktan dolayı duyacağı memnuniyeti ifade ederek; “Bolu gerçekten Ankara ve İstanbul arasında yer alan stratejik konuma sahip tarımsal ve turizm potansiyeli olan bir ilimiz. Aynı zamanda tarihi kültürel değerlerin yer aldığı, eşsiz doğasının olduğu kadim bir şehir. Burada görev yapmak ayrıca bir onur olacak benim için.” diye konuştu.

“ADİL, ŞEFFAF VE HUKUKA BAĞLI ŞEKİLDE GÖREVİMİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM”

Adil, şeffaf ve hukuka bağlı şekilde görevini icar edeceğini de vurgulayan Vali Kılıç; “Tabi görevimiz süresinde önceliklerimiz olacak. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla hareket edeceğiz. Eşit, katılımcı bir anlayışla, adil, şeffaf ve hukuka bağlı şekilde görevimi yapmaya çalışacağım. Bu görevi hep beraber yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

Ülkenin ve Boluluların emrinde olduğunu vurgulayan Vali Kılıç, “Herhangi bir fark gözetmeksizin bütün insanlarımıza, herkese karşı kapımız açık. Halkın içerisinde olmayı seven bir yapıdayım. İnşallah bu çalışma süresi içerisinde de bunu beraberce göreceğiz. Öncelik vereceğimiz konuların başında bu vatan için şehit olan şehitlerimizin aileleri, gazilerimizin, yaşlılarımızın, yetimlerimizin yanlarında olacağız.  Bu devletimizin asli görevi.” şeklinde konuştu.

VALİ ÜMİT’E GÜZEL HİZMETLER VE ESERLER BIRAKTIĞI İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Kılıç, “vali-mülkiye başmüfettişliği” görevine getirilen Bolu Eski Valisi Ahmet Ümit'e de kente güzel hizmetler ve eserler bıraktığı için teşekkür etti.

“AMACIM BU KUBBEDE HOŞ BİR SEDA BIRAKABİLMEK”

Bolu’nun kalkınması için var gücü ile çalışacağına işaret eden Vali Kılıç;  “Ülkemizin, Bolumuzun kalkınması için ne gerekiyorsa durmaksızın gayret gösterip, çalışacağız. Bolulu hemşerilerime saygılarımı ve sevgilerimiz sunuyorum. Allah mahcup etmesin. Amacım bu kubbede hoş bir seda bırakabilmek. Onun için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

VALİ YARDIMCILARI VE KAYMAKAMLARLA TOPLANTI YAPILDI

Bolu Valisi Erkan Kılıç,  basın toplantısının ardından makamında  Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla bir toplantı gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilisim