Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Destek AFAD Gönüllülerine saha eğitimi vermeye başladı. Bugün “İnsani Yardım Eğitimi” ile başlayan eğitim 1 Haziran’a kadar devam edecek. Eğitim ile afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında görev alacak AFAD gönüllüleri yetiştirilecek.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Eğitime dair açıklamalarda bulunan Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cengiz Çavuş; “2021 yılı İçişleri Bakanlığı tarafından Afet Eğitim Yılı ilan edildi. Bu sebeple biz AFAD Gönüllüleri’ne eğitim vermeye başladık. Bolu’da 193 AFAD Gönüllüsü var. Bu gönüllülere peyderpey eğitim vereceğiz. Biz AFAD Gönüllüsü sistemini üçe ayırıyoruz; Normal AFAD Gönüllüsü, Destek AFAD Gönüllüsü ve Uzman AFAD Gönüllüsü. Şu anki eğitimimiz Destek AFAD Gönüllülerine yönelik. Bu eğitimin ardından Uzman AFAD Gönüllülüğü için eğitim düzenleyeceğiz. Eğitimler gerçekten güzel eğitimler. Şimdi ileri seviye eğitimleri veriyoruz, bunlar da saha eğitimleri. Saha eğitimleri bugün “İnsani Yardım Eğitimi”yle başladı. Devamında “Sertifikalı İlkyardım Eğitimi”, daha sonra “Hafif Arama Kurtarma”, en son da “Yangın Eğitimi” olarak devam edecek. Bu eğitim 10 günlük bir eğitim. Eğitimin neticesinde gönüllülerimize sertifika vereceğiz. Sertifikayı alan gönüllüler bundan sonra arama-kurtarma faaliyetlerine ve insani yardım faaliyetlerine sahada arama-kurtarma personelimizle birlikte katılabilecekler. Hedefimiz sahada aktif olarak çalışacak gönüllüler yetiştirmek ve eğitim vermek.” ifadelerini kullandı.

“İnsani Yardım Eğitimi”ni veren eğitmen Akif Akdemir, eğitim içeriğinde ‘İnsani Yardımın Tarihçesi’, ‘İnsani Yardım Sözleşmesi’, ’Uluslararası ve Türkiye’deki İnsani Yardım Kuruluşları’ndan bahsederek, herkese eşit ve bilinçli bir şekilde yardım yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Eğitime birçok gönüllü katılım gösterdi.

Editör: TE Bilisim