Ülkesinden savaş bahanesiyle kaçarak Türkiye'ye sığınan Afgan gazeteci Sunatullah Saadat'ın sözleri sosyal medyayı karıştırdı. Saadat, çektiği videoda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı hedef aldı ve Türklere ağır hakaret etti.

Haber: Aslı Akış 

Sosyal medya Afganistan'dan Türkiye'ye sığınan gazeteci Sunatullah Saadat'ın Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan üzerinden Türk gençlerine yönelik ağır eleştirilerini konuşuyor.

Twitter’da “@SiginmaciGundem” hesabından yapılan bir paylaşımda, Afgan ‘gazeteci’ Sunatullah Saadat olduğu iddia edilen kişi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a ve Türklere hakaret etti.

Tanju Özcan'ın Suriyeli mülteciler üzerinden Türkiye'deki sığınmacılara yönelik politikasını ayrımcılık olarak nitelendiren Saadat, Özcan’a Youtube'de yayınladığı videosu boyunca "şerefsiz adam" olarak seslendi.

Afgan sığınmacıların eğitimsiz olmadıklarını asıl sorunun kendilerinde değil Türk gençlerinde olduğunu söyleyen Saadat, kendi ülkesinin savaşla istila edildiğini Türkiye'nin ise kültürle işgal edildiğini savundu. Saadat, Türk kızlarının sabahtan akşama sosyal medya sitelerinde pornografik görüntüleriyle para kazandığını savundu.

Saadat tepki  çeken videosunda “Gece gündüze kadar göğüslerini göstererek para kazanan sizin gençleriniz değil mi? Google’a yaz, ne çıkıyor? Çıplak karılar çıkıyor. Sizin ülkenizi kültürle bozmuşlar” ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim