Abant İzzet Baysal Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu, TEMA Bolu İl Temsilciliği ve TEMA Yeniçağa İlçe Sorumluğu ağaçlandırma ve çocuklara yönelik doğa eğitimi projesi ‘Ağaç Kardeşliği’ kapsamında Bolu İl Merkezi ve Yeniçağa İlçesinde proje sınıflarında çalışmalarını gerçekleştirdiler.

‘Ağaç Kardeşliği Projesi’ hakkında bilgiler veren AİBÜ Genç TEMA Topluluk Başkanı Mücahit Varlı, “Ağaç Kardeşliği Projesi’nin sunduğu Orman Ekosistemi ve Yaşamın Çeşitliliği temalı doğa eğitimi ile çocukların psikolojik ve fiziksel gelişimlerine destek sağlıyoruz. Günümüzün en göze çarpan sorunlarından birinin çocukların doğadan uzaklaşması ve ona yabancılaşmasıdır. Buna karşın Ağaç Kardeşliği Projesi kapsamında uyguladığımız doğa eğitimi ile çocukların doğaya çıkmasını, uygulamalar yaparak öğrenmesini ve doğayla duygu bağlarının güçlendirilmesini amaçlıyoruz.”  dedi.

Ayrıca çocukların proje ile kendi tohumlarını ekerek fidanlarının büyümesini gözlemlediğini ifade eden Varlı, “Ağaç Kardeşliği’nin hem çocukların kendi gelişimleri hem de doğal varlıkların korunması açısından önemli sonuçları bulunuyor.” diye konuştu.

“14 BİN ÇOCUĞUN HAYATINA DOKUNDU”

Ağaç Kardeşliği Projesi Gönüllü Eğitmeni Aslıhan Aslan, “Proje kapsamında planlanan tüm faaliyetler için, Adım Adım Oluşumu bünyesinde ‘Yardımseverlik Koşusu’ yapan koşucular aracılığıyla bağış toplanıyor. Adım Adım koşucularının bağış çağrılarıyla toplanan bağışlar çocukların yıl boyunca doğa eğitim programına katılmasını ve eğitim sonunda bulunduğu yöreye uygun doğal türlerdeki tohumlarla kendi fidanını yetiştirmesini, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve TEMA Vakfı iş birliği ile tesis edilen hatıra ormanı arazilerinde çocuklar adına ‘Çocuklar Hatıra Ormanları’nın oluşturulmasını sağlıyor. TEMA Vakfı'nın 2015 yılında Adım Adım koşucularının destekleriyle uygulamaya başladığı Ağaç Kardeşliği Projesi, bugüne kadar Türkiye genelinde yaklaşık 14 bin çocuğun hayatına dokundu.” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim