Sayın Okurlar;

Yüce Yaratan hiç kimseye dert verip derman arattırmasın diye bir halk deyimimiz vardır. Zaten Yüce Yaratan kendi ilahi adaletinin doğrultusunda her meseleyi insanların menfaatlerine doğru yöneltmiştir. İnsanoğlunun en önemli konularından birisi açlık ve tokluk mevzuundaki konumudur. Şair Sabayi bu konuda şöyle bir güzel söz etmiş:

Tok olan, cümle cihanı tok sanır

Aç olan, alemde ekmek yok sanır

Sayın Okurlar;

Kral da olsa, padişah da olsa hatta dilenci de olsa insanların hepsi aynı iştahla acıkırlar. Öyle alçak bir kapıdır ki açlık, geçilmesi zaruri oldu mu insan artık ne kadar büyükse o kadar çok eğilir.

Yoksulun zengin açar malından

Tok olan bilmez onun halinden

Şinasi

Açlık, sert kemikleri dahi yumuşatır.

Açın döktüğü göz yaşları

Gel gör ki tokun servetini kemiren eğe

Açlık, kılıçtan dahi keskindir. Deve yükü aş olsa aç insanlara yine az görünür. Yeryüzünde hiçbir gıda açlık kadar lezzetli değildir.

Sayın Okurlar;

Gerçekten de Yüce Yaratan hiç kimseyi aşsız, işsiz ve güçsüz bırakmasın. Zaman zaman muhtelif yayınlardan aç insanların halini gördüğümüz zaman üzüntülerimiz daha da çok artıyor. Hele böyle bir konu çocuklara kadar inebiliyorsa bu hepsinden de acı oluyor. Tekrar ediyorum, Yüce Yaratan hiç kimseyi aşsız, susuz, havasız ve ekmeksiz bırakmasın.