Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Ahmet Küçükkaraca sanayi siciline kayıtlı yıllık işletme defterlerinin son verilme tarihinin 30 Nisan olduğunu hatırlattı. Küçükkaraca, Yıllık işletme Cetvellerini süresi içinde vermeyen işletmelere idari para cezası uygulanacağını da belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Ahmet Küçükkaraca, yaptığı duyuruda yıllık işletme cetvelleri için son tarihin 30 Nisan olduğunu belirterek, “Sanayi siciline kayıtlı işletmeler; 2017 yılı faaliyetlerinin yer aldığı 2017 yılı Yıllık işletme Cetvellerini 01 Ocak 2018 tarihinden itibaren 30 Nisan 2018 tarihi sonuna kadar vermek zorundadırlar.

İşletmelerin idari para cezasına maruz kalmamaları için, https://sanayisicil.sanayi.gov.tr/ internet adresine girerek 2017 yılı Yıllık İşletme Cetvelini belirtilen süre içinde vermesi gerekmektedir. Yıllık işletme Cetvellerini süresi içinde vermeyen işletmelere idari para cezası uygulanacaktır.” şeklinde konuştu.

“SANAYİ SİCİL BELGESİ ALMALARI GEREKİR”

Ahmet Küçükkaraca atrıca sanayi sicil belgesi alması gerek işletmeleri de şu şekilde açıkladı;

“6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 1. maddesinde belirtilen " Bir maddenin vasıf, şekil, hassa veya terkibini makine, cihaz, tezgah, alet veya diğer vasıta ve kuvvetlerin yardımı ile veya sadece el emeği ile kısmen veya tamamen değiştirmek veya bu maddeleri işlemek suretiyle devamlı ve seri halinde imal veya istihsal eden yerlerle madenlerin çıkarılıp işlendiği yerler sanayi işletmesi, buralarda yapılan işler sanayi işleri ve buraları işletenler sanayici sayılır.” hükmü gereği bu kapsama giren işletmelerin sanayi sicil belgesi alması gerekmektedir.”

1 TEMMUZ’A KADAR KAYIT İMKANI

Sanayi siciline kayıt olmamış işletmelere de 1 Temmuz 2018 tarihine kadar kayıt imkanı olduğunu ifade eden Küçükkaraca, “1 Temmuz 2017 tarihinde yürürlüğe giren "7033 Sayılı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununa Geçici madde eklenmiştir. Bu madde ile sanayi siciline kayıt olmamış işletmelere; herhangi bir idari para cezasına maruz kalmadan, 1 Temmuz 2018 tarihine kadar kayıt olma imkanı getirilmiştir.1” dedi.

Editör: TE Bilisim