İzmir’de sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetle ilgili Bolu Aile Hekimleri Derneği tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Dernek Başkanı Dr. Faruk Karslı tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan bu saldırı Sağlıkta Şiddet değil Aile Sağlığı Merkezi basılarak uygulanan ‘Sağlıkta Terör ’dür. Gerekli anayasal düzenlemelerin ivedilikle gerçekleştirilmesi noktasında yüce meclisimize ve sağlık bakanlığımıza sesleniyoruz:  Bu son olsun!” dedi.

 21 Mart 2019’da İzmir Bornova’daki Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezinde bir vatandaşın eşinin ilaçlarını yazdırmak istemesi üzerine kendisine hastanın kendisi olmadan ilaç yazdıramayacağı söylenmişti. Daha sonra vatandaş Aile Sağlığı Merkezinden ayrılıp beraberinde 10 kişi ile geri dönerek 2 doktor, 1 hemşire ve doktor eşi bir öğretmeni darp etmiş, Aile Sağlığı Merlezi’ne de maddi hasar vermişti.

İzmir’de yaşanan bu olay üzerine Bolu Aile Hekimleri Derneği tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Sağlık İl Müdürlüğü önünde basın açıklamasını yapan Bolu Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Faruk Karslı, Bornova’da yaşanan şiddet olayıyla ilgili şu ifadelere yer verdi;

“29.3.2019 tarihinde İzmir Bornova 29 Nolu Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezinde N.E.Y. adlı kişi, eşinin ilaçlarını yazdırmak için ASM’ne başvurmuştur. Kişiye ‘’hastanın kendisi olmadan işlem yapılamayacağı ‘’söylenmiştir. Bunun üzerine 11 kişi toplanarak geri gelmişler görevli 2 doktor,1 hemşireyi, doktorun eşi öğretmeni sopalarla darp etmişlerdir. Araya giren komşu esnafı, bekleyen hastalar ve eczane kalfası da darp edilmiştir.   Saldırıya uğrayan kişilerin vücutlarında kırık, ekimozlar ve kafa travması mevcuttur. ASM ‘de de maddi hasar vardır.

Hekimler hastasını görmeden kanunlar ve deontoloji gereği ilaç yazamazlar, reçete düzenleyemezler.

Yapılan bu saldırı Sağlıkta Şiddet değil ASM basılarak uygulanan ‘’Sağlıkta Terör ‘’dür. Kanunlara aykırı isteği yerine getirilmeyen şahıs ve toplanan 11 kişi sağlık personeline değil devletimize, kanunlara, düzene şiddet uygulamışlardır.

Gerekli anayasal düzenlemelerin ivedilikle gerçekleştirilmesi noktasında yüce meclisimize ve sağlık bakanlığımıza sesleniyoruz:  Bu son olsun!

Bu vahim olayın tekrarlarının yaşanmamasını temenni ediyoruz ve yapılanları esefle kınıyoruz.”

Editör: TE Bilisim