Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın belediye meclis toplantısında AK Partili kadın meclis üyesine yönelik söylediği “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” şeklindeki sözleri AK Parti Bolu İl Başkanlığı tarafından protesto edildi. Kadın ile yan yana gelmeyecek tek kelimenin şiddet olduğuna işaret edildi.

 Haber: Aslı Akış - Kamera Oğuzhan Eke

AK Parti Bolu İl Teşkilatı, Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Belediye Meclisi Toplantısında AK Partili kadın Belediye Meclis üyesine yönelik ifadesine tepki gösterdi.

İzzet Baysal Caddesi Kadı Cami önünde bir araya gelen ve aralarında AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı'nın da bulunduğu partililer,  ellerinde dövizlerle Bolu Belediyesi önüne kadar yürüdüler.

Ellerinde "Utanmazsın sen biz utanırız", "Kadının iffeti kutsaldır", "Terbiyesiz Tanju Özcan", "Kadına şiddet insanlığa ihanet", "İffetsizlikle iffet savunulmaz" gibi yazıların bulunduğu dövizler taşıyan kadınlar ile parti üyeleri, Bolu Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Atılgan, Başkan Tanju Özcan’ın ifadelerine tepki göstererek; “Ahlak yoksa bir insanda, isminin yanındaki tüm rütbeler de anlamını yitirir. Hepinizin bildiği üzere, Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın,  kadın bir Belediye Meclis üyesine gayri ahlaki söylemleri ve sonrasında  “iffetimi muhafaza ettim “ şeklinde ki alaycı yorumları, seviyenin geldiği noktayı göstermiştir” dedi.

“SENİN DE BİR EŞİN, SENİN DE BİR ANNEN YOK MUDUR?”

Atılgan, Başkan Özcan’ı kimseye faydası olamayan utanç abidesi olarak nitelendirerek; “Ne yazık ki, Bolumuzun imar ve esenliğinden mesul olan Belediye Başkanı bu mesuliyetinin tam aksine, Bolumuzu utanç abidesi haline getirmeye hız kesmeden devam etmektedir. Evet, biz Belediye Başkanından utanıyoruz. Kimseye faydası olmayan, seviyesiz ve ahlak dışı söylem ve davranışlarını, alışkanlık haline getiren bu şahsa, haddini bil artık yeter diyoruz. Ve sormadan edemiyoruz. Senin de bir eşin, senin de bir annen yok mudur? Onlardan da mı utanmazsın? Daha dün, Tüp bebek için yardım isteyen bir kadına yaptığı ahlaksızlık ise hala sıcaklığını korumaktadır. Kadınları aşağılamak, ötekileştirmek, cinsel söylemlere malzeme yapmak hangi psikolojinin ürünüdür. Bu kaçıncı skandaldır. Şiddet sadece fiziksel değildir. Şiddet; sözeldir de. Kadını cinsel söylemlere malzeme yapmak da şiddettir. Bizler bu şiddete karşı çıkıyor ve yeter diyoruz.” diye konuştu.

“ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNÜ REDDEDİYORUZ”

Şiddetin her türlüsünü reddettiklerinin altını çizen Ayşe atılgan, başkan Özcan’ı özür dilemeye davet etti. Atılgan; “Hiç birini unutmuyoruz ve seni utanmaya ve özür dilemeye davet ediyoruz. Devletimize, Hukuk ve Tıp yetkililerimize sesleniyoruz. Bu şahsın, geleceğimiz olan kadınlarımızı, akıl ve nesil güvenliğimizi alenen tehdit etmesine daha ne kadar izin vereceksiniz. Şiddetin siyaseti yoktur. Ahlakın da siyaseti yoktur. Ahlaksızlık şiddetine Yeter diyen tüm duyarlı halkımızı bu ayıbı kınamaya davet ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim