Bayramın ikinci günü gelenek haline gelen AK Parti bayramlaşma programı yapıldı. Yoğun katılımdan dolayı AK Parti il binası önünde yapılan programa siyasilerin yanı sıra vatandaşlarında büyük ilgisi vardı.

Bayramlaşma programına AK Parti il başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Millet Vekili Fehmi Küpçü, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Partinin çeşitli kademelerinde görev yapan Teşkilat mensupları ve çok sayıda AK Partili vatandaş katıldı.

Bayramlaşma programı sonrası bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay kurban bayramının öneminden bahsetti. Doğanay, “Kurban bayramı bizim manevi bayramlarımızdan olan ramazandan sonraki ikinci bayramımız Müslüman âlemi için bizler için çok önem ifade etmekte. Çünkü kurban bayramı denilince aklımıza Hz. İbrahim’in sadakati Hz. İsmail’in de teslimiyeti gelir. Oysa kurban dediğimiz zaman kesilen kurbanlardan eski deyimlerden koçlardan onların akan kanından etinden rabbimize aslında ulaşan hiçbir şey yok. Ama burada bir sadakat bir teslimiyet var. Bu vesile ile kurbanlarda öncelikle sırayı rahimleri yapıyoruz. Günümüz dünyasında günümüz çağında artık mahallelerimizden köylerimizden hatta bireysel yaşamların fazlalaştığı bir dünyada yaşıyoruz. Bu vesile ile uzak şehirlerde olanlar sırahi rahimler yapıyorlar. Annelerimizi babalarımızı büyüklerimizi köylerimizi oralarda yaşayan büyüklerimizi ziyaret etme fırsatı buluyoruz. Onun için bayramlar önemli. Bu örf adetlerimizi, kültürümüzü geleneklerimizi yaşatmamız gerektiğine de inananlardanız.  İşte bu vesile ile bugün bizlerde buradayız. Hep birlikte buradayız. AK Parti ailesi olarak en alt kademesinden en üst kademesine kadar seçilmişlerinden yönetim kurulunda bulunan gerek Bolulu hemşerilerimiz vatandaşlarımız hepimizde burada. Rabbim özellikle bizlerin birlik ve beraberliğini bozmasın. Bizlerde bu birlik ve berberlik olduğu sürece AK Parti bu sene 16. Yılımızı kutladık. İnşallah nice 16 yıllar kutlamaya da devam edeceğiz.” dedi.

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü yaptığı konuşmada “Bizim derdimiz büyüyen Türkiye” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, “Bizim derdimiz sadece değişen dönüşen Türkiye değil. Bizim derdimiz yollarıyla gökleriyle barajlarıyla büyüyen Türkiye muradı değil. Elbette ki bu önceliklerimiz arasında. Ama o insanı yaşat ki devlet yaşasın diyen insanı merkeze koyan eşrefi mahlukat olan bir anlayışla sadece kendi coğrafyamızın değil tüm dünya Müslümanlarının  insanlık alemini bu milletle beraber yol yürümesi noktasında dik durması noktasında önemli günlerin arefesindeyiz.  Bakın biz büyük bir medeniyet tasavvufuna inanıyoruz. Onun için Myanmar'da yada dünyanın herhangi bir yerinde mazlum bir halka bir şey olduğu zaman yüreğimiz sızlıyor. Onun için bizim manevi medeniyet kodlarımızda kurban bayramının İbrahimin duruşunun, İsmalin duruşunun ne demek olduğunu değerli başkanım ifade etti. Onun için bizim medeniyet tasavvurumuz da bugün önemli günler sıraylahimin yapıldığı kardeşlik hukukunun baki kılınmaya çalışıldığı büyükleri ziyaret edildiği küçüklerin nazara itibare alındığı komşuluktur tekrar celal etmeye çalıştığı o insanı hassasiyetlerimizin  ön planı çıktığı günler.”

Bolu Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz ise yaptığı konuşmada AK Partinin gücünü nereden aldığından bahsetti. Başkan Yılmaz, “AK Parti gücünü ilk olarak milletten daha sonra kendi içlerinde ki kaynaşmadan alıyor. Şuan yanımızda daha önce görev yapmış il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri ile hep birlikteyiz. Görevi bitmiş olsa bile davası bitmeyenlerdir. Eğer sizin bir ülke derdininiz olursa, ülkeye hizmet derdiniz olursa, taş üstünde taş koyma derdiniz olursa, bu millet size sahip çıkıyor. Laf üstüne laf koyanlara da pek yüz vermediğini görüyoruz. Biz taş üstünde taş koyan bir parti olduğumuz için, vatandaşımızla kucaklaştığımız için, nice bayramları böyle güzel kutlayabiliyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde hem yakın bölgemizde, hem de içimizde, hem de diğer ülkelerde Müslüman kardeşlerimizin çektiği sıkıntıları biliyoruz. Ana kucağı Anadolu, bağrına hep çile çekenleri çekiyor. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz devam ettikçe dünyada sıkıntı çeken, Müslüman olan ve olmayanlarda bu ana kucağına geleceklerdir. Allah’ın verdiği bize güç ve kuvvet ile herkese kucağımızı açacağız. Dertlerine derman olma konusunda gayretlerimizi göstereceğiz. Bu gücü ve kuvveti öncelikle inancımızla, zaten inancımız gereği bu bayramlardayız. Bu bayramlar birlik ve berberliğimizi, hem ülke içindeki birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Çünkü herkesin bize ihtiyacı olduğunu bilmelisiniz. Şuan İslam âlemi hac görevindedir. Dünyanın birçok ülkesinden gelen Müslümanların tek bir duası var. Türkiye’nin güçlü olmasıdır.” ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bayramların milli ve manevi değerinden bahsetti. Metin konuşmasında, “Bayramlarımız bizim dini ve milli değerlerimizin yaşatıldığı ve pekiştirildiği günlerdir. Bayramlarımız birlik ve beraberliğimizin en önemli ortaya çıktığı bir gündür. Türkiye’nin ak partiye ihtiyacı vardır.  15 yıldır bu ihtiyacı gören milletimiz, ak partiyi iktidara taşımıştır. Bizim bütün seçimlerde, son olarak 16 Nisan öncesinde de bunu ifade etmiştik. Vatandaşımızın desteği ile değiştirdiğimiz bu yeni sistemde hükümet sisteminin önemini vurgularken de her zaman bizim ufkumuz sadece Türkiye sınırlarını içermiyor. Bizim ufkumuz dünyanın barışını içeriyor.15 yıl öncesinde 1 milyar dolar IMF'den borç aldık diye sevinen bir ülke iken şuan 6 milyar dolar yardım yapan bir ülke konumundayız. Çünkü bu ülke üretiyor. Refah düzeyini arttırmaya devam ediyor. Birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe doğru liderimizle birlikte yürümeye devam edeceğiz. İnşallah İslam âleminin birliğine faydalı olacak hizmetler yapmaya cenabı Allah’ım bize nasip etsin diyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile program son buldu.

Editör: TE Bilisim