Fidanlık arazisinin satışına ilişkin iddialarını bir kere daha gündeme getiren Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın açıklamalarının net olmadığını ifade ederek, “Söylemi, buranın kimsenin haberi olmadan, birine verdiğinin açık ifadesidir.  Danışıklı dövüş mü var?” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı 1. Oturumunda, AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay tarafından, “rant iddiasıyla”, Bolu Belediyesi’ne ait 90 dönğmlük fidanlık arazisinin satışı gündeme geldi. İddiayla ilgili Bolu Belediyesi Eylül Ayı Meclisi 2. Oturumunda arazinin satış ihalesine ilişkin görüntüler yayımlandı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, videoyla beraber meclis salonundaki tüm meclis üyelerine tek tek detaylı bilgi verdi. Özcan, alanda ihaleyi alan yetkili tarafından spor oteli yapılmak istendiğini aktardı.

“BAYERN MUCİNH’İN DOKTORUYLA BİLE ANLAŞTIKLARINI SÖYLÜYOR”

İhaleyi alan şirketin, Dünya’nın her bölgesinden sporcu getirmek istediğini, hatta Bayern Munih takımının doktoruyla anlaşıldığına dair bilgi olduğunu ifade eden Özcan, “Usulüne uygun şeklide benim başkanlığımda yapılan encümende satıldı. Adam buraya ne yapmak istiyormuş? Semih Abi (Dimicioğlu) gördü hatta beğendiğini de ifade etti. Yanlış anlamadıysam, ‘Eğer bu şeklide yapılabilirse’ dedi. Biz de zaten kafasına göre bir şey yapmasına izin vermeyiz. Ama 2017’den itibaren planlanan bir şeymiş. Benimle ilgili olmadan ama ‘Buraya bir spor oteli yapmak istiyorum’ dedi. Alan kişilerden bir yetkili. Burası iki emsal ama her halde 0,5’ini falan kullanıyor sanırım, Yoğun bir emsal yok. Amaçları Dünya’nın en büyük takımlarını buraya getirebilmek. İçinde spor hastanesi de var sporcular için. Özel bir hastane. Hatta Bayern Munih’in doktoruyla bile anlaştıklarını söylüyor. Önceden konuşulmuş bunlar. Özetle bu çok uzun bir proje. Hatta orijinal halinde çok daha büyük bir kısmın satılması planlanmış, dereyle bura arasındaki kısmı imara açamadığımız için, 19-20 dönümlük kısmı, proje alanlarını küçültmüşler. Bununla ilgili cevap alındı herhalde” dedi.

AKBAY BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ

Meclisin 2. Oturumunda fidanlık arazisiyle ilgili Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay da söz almak istedi ancak vakit olmadığı gerekçesiyle konuşamadı. Akbay, bu kez iddialarını AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında dile getirdi. Özcan’la mecliste sağlıklı bir iletişim kurulamadığını belirten Akbay, “Kendisiyle Mecliste sağlıklı bir iletişim kurulamıyor. Bugün toplantıya konu olan mevzuların Bolu Belediyesi Meclisinde konuşulması gerektiğini farkındayız.  Bu nedenle sorunlar Eylül ayı ilk toplantısında Meclise sunduk. Ancak kendisinden net ve yazılı bir cevap alamdık. Hatta aldığımız cevaplar, verdiğimiz önergenin ne kadar haklı olduğunun bir göstergesi olarak karşımıza çıktı” diye konuştu.

“ARAZİYİ BÖLÜP PARÇALAYARAK SATMA YOLUNA GİTMİŞTİR”

Özcan’ın araziyi alacak firma ile önceden görüştüğünü dile getiren ve arazinin satarak parçalanma yoluna gidildiğini iddia eden Akbay, “Önergemizde birinci konu olarak Tanju Özcan’ın 90 dönümlük fidanlık arazisi için açılan ihaleyi kazanan firma ile çok önceden görüştüğünü ve firmanın araziye yapmayı vaat ettiği projeyi incelediğini ifade etti. İhaleden danışıklı dövüş mü var sorusu ister istemez akıllara düşüyor. Eylül ayı meclis toplantısında fidanlık arazisinin kime ve hangi koşullardan satıldığını sormuştuk. Soru üzerine bu arazinin tahsis konusunun 2017 yılında spor alanı olarak belirlendiğini ifade etmiştir. Bu son derece doğrudur. AK Parti hükümeti bu araziyi spor, sağlık ve turizm alanı olarak belirlemiştir. Buradaki gaye bu geniş alanın halkın bu alandaki kullanımına tahsis edilmesidir. Lakin Tanju Özcan bu araziyi bölüp parçalayarak satma yoluna gitmiştir” ifadelerini kullandı.

“DANIŞIKLI DÖVÜŞ MÜ VAR KONUSUNU BİR KEZ DAHA SORUYORUZ”

İhaleye ilişkin gizli bir anlaşma olabileceğine vurgu yapan Akbay, “Bizler kesinlikle Bolu’muza turizm tesisi yapılmasına karşı değiliz. Hatta bunu teşvik de ederiz. Bu arazinin sosyal amaçlı kullanılması imkânı varken. Bolu halkının bundan mahrum edilmesidir. Ayrıca Tanju Özcan 90 dönümlük fidanlık arazisi için açılan ihaleyi kazanan firma ile çok önceden görüştüğünü ve firmanın araziye yapmayı planladığı projeyi incelediğini ve bu proje yapımını 11 ay beklettirdiğini ifade ettirmiştir ki bu söylem dahi buranın gizli kapaklı kimsenin haberi olmadan, canlı yayımlanmadan birine verdiğinin açık ifadesidir.  Bu nedenle önerge dâhilinde bu ihalelerde danışıklı dövüş mü var konusunu bir kez daha soruyoruz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim