AK Parti Bolu Merkez İlçe 7. Olağan Kongresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirildi. AK Parti Merkez İlçe Kongresinde tek aday olan mevcut AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, delegelerin oyları ile merkez ilçe başkanlığına yeniden seçildi.

HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen AK Parti Merkez İlçe 7. Olağan Kongresine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Belediye Eski Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Samet Kocadağ, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, ilçe belediye başkanları, çok sayıda partili ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanlığı, 7. Olağan genel kurulu Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Kongrede ilk konuşmayı AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak yaptı. Konak, 31 Mart seçimleri sürecinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgiler vererek; “Küskünlüklere ve kırgınlıklara son vermek, Partili Partisiz tüm hemşerilerimizi kucaklayarak sürdürmeye çalıştığımız bu görevde, biliyoruz ki istemeden de olsa eksiklerimiz, hatalarımız, kusurlarımız olmuş olabilir. Göreve başlar başlamaz, bir yandan Teşkilat içi çalışmalarımızı hızlandırarak, bir yandan da 31 Mart Yerel Seçimlerinin startını verdik. Cumhur İttifakımızın değerli birleşeni Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatları ve Ülkü Ocaklarının verdiği güçle Cumhur İttifakı olarak, Bolu’da, 127 gün süren yoğun bir seçim süreci yaşadık. Tabiri caizse, kirli ittifaklar ve gizli ortalıkların birleşeni olan karşı taraf, yalanlarla, iftiralarla ve akıl almaz vaatlerle seçim kampanyasını sürdürmüştür. 31 Mart seçimlerinin üzerinden, 11 aylık bir süre geçtikten sonra bugün gelinen nokta ise; bizim bu tespitimizi haklı çıkartmıştır. Bunu, Mesai gözetmeksizin yaptığımız çalışmalarda, Merkez İlçe Başkanlığımıza gelerek, şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla görüşen hemşerilerimizin, şikayetlerinden ve serzenişlerinden çok net görüyoruz. Görüyoruz ki, geçen 11 aylık süreç, Bolu’da Ak Parti belediyeciliğini aratmaktadır. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Partimizin kurulduğu ilk günden bu yana bizlere en önemli öğüdü olan “Siyasetin Tek Limanı Ahlaktır” sözünü şiar edinmiş, AK Parti Bolu Merkez İlçe Teşkilatları olarak buradan diyoruz ki; bu sadece kısa bir moladır. 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde, Ak Parti kadrolarıyla, ve Bolu Halkının desteğiyle Bolu Belediyesinde, yeniden AK Partinin Belediyecilik bayrağı dalgalanacaktır. Allah’ın izniyle, bundan da kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Moral bozmadan, umutsuzluğa kapılmadan, AK Parti Bolu Merkez İlçe Teşkilatı olarak hiç ara vermeden, bir yandan seçimin muhasebesini yaparken, bir yandan da köy köy, mahalle mahalle gezerek, hemşerilerimizle birlikte olduk. İl Başkanımızın, Milletvekillerimizin, İl genel Meclisi Başkanımızın, il Genel Meclisi Üyelerimizin de katılımıyla, Bolu’da Merkez İlçeye bağlı köylerimizin, birçoğunu bugün itibariyle ziyaret etmiş bulunmaktayız” diye konuştu.

“DAVA BİZİM DAVAMIZDIR”

Konak, konuşmasının sonunda kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak; “Sadece seçimden seçime değil, yarın seçim olacakmış gibi yürüttüğümüz bu çalışmalardan, olumlu dönüşler aldığımızı da buradan ifade etmek isterim. Özellikle çiftçilerimizden ve orman köylülerimizden, gelen taleplerin karşılanması için, bizlere büyük destek veren, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Fatih Metin’e, İl Başkanımıza, Milletvekillerimize, İl Genel Meclisi Başkanımıza ve üyelerine, huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Göz açıp kapayana kadar hızla geçen bu sürecin ardından, bugün Kongremizde, siz değerli dava arkadaşlarımızın, yol arkadaşlarımızın karşısındayız.  Liderimiz tarafından bizlere layık görülen bu şerefli görevin muhasebesi için karşınızda bulunduğumuz bugün sizlerden yeni dönem için de destek istemekteyiz. Bu dava bizim davamızdır, bu yol bizim yolumuzdur. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, bu yol uzun ve ince bir yoldur. Bundan dolayı “İnandığın Yolda Yürü” şiarıyla çıktığımız yeni dönemin; Partimizin, milletimizin ve gönül coğrafyamızın, birlik ve beraberliğine vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, kongremize katılım sağlayarak bizlere güç veren, destek veren misafirlerimize ve AK Partili gönüldaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun inşallah” şeklinde konuştu.

“HER DAİM DUALARINIZI YANIMDA HİSSETTİM”

Kazım Konak’ın ardından geçirdiği trafik kazası nedeniyle kongreye katılamayan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, kongreye telefonla bağlanarak tüm salona hitap etti. Doğanay, “Bugün aranızda bulunamamanın üzüntüsü içerisindeyim. Her daim dualarınızı yanımda hissettim. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim sizlerin yokluğunu göstermesin. Kongremiz hayırlara vesile olsun diyorum. Başta kongremize katılan Genel Başkan Yardımcımız Hayati Yazıcı beyefendiye, bölgemiz milletvekili olan Recep Uncuoğlu’na, sayın divana ve salonda bulunan bütün dava arkadaşlarımızın hepsini saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

“DERDİMİZ, DAVAMIZ, YOLUMUZ, GÖNLÜMÜZ MİLLET”

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; AK Parti’nin temel unsurlarından bir tanesinin merkezinde insan olduğu vurgusunu yaparak; “Yürüdüğümüz yolda bu medeniyet hareketinden bugüne, yarına istikbale yürünen bu yolda milletini merkeze koyan anlayışıyla hamdolsun 19.yılın içindeyiz. Bizler biliyoruz ki önemli bir coğrafyadayız. Bu coğrafyamız dün olduğu gibi bugünde yarında 3 kıta, 7 iklim giden siyaset bilimcilerin tespitiyle insanların Ak Parti’ye oy vermekle kendi özlemleriyle, kendi hayallerine, kendi hakikatlerine ve kendi güçlerine oy verdi. Hamdolsun 18 yıllık icraatın sonda eğitimden, sağlığa, ekonomiden sosyal hayata dair değişim, dönüşüm 4 kat büyüyen bir ekonomi ile kendi coğrafyasında lider bir ülke ile karşı karşıyayız. Elbette Ak Parti’nin temel unsurlarından bir tanesi değer veren düsturu merkezinde insan olan, insana kıymet veren darbelerden, muhtıralardan hiçbir şeyden korkmayan, çekinmeyen bir hareketle yola devam etti. Dimdik durdu, omurgalı siyaset yaptı. Yol hikâyesinde milletle sözleştiklerini unutmadı hep yola devam etti. Vatanım, milletim bütün insanlar kardeşlerim düsturu siyasetin ana parametresi oldu. Buna ilişkinde yol hikâyesinde yoluna devam ediyor. Bizim durduğumuz yer gideceğimiz noktanın başlangıcıdır. Biz siyasette hiçbir şeyi kabul etmedik. En nihayetinde bu hissiyatla yol alıyoruz ve yola devam ediyoruz. Derdimiz, davamız, yolumuz, gönlümüz millet. Bu milletin medeniyet anlayışı, Allah bu medeniyet anlayışını daim kılsın diyorum. Başta dünden bugüne kadar merkez ilçede görev almış kıymetli başkanlarımı üyelerini inşallah yeni süreçte seçilecek başkanımız ve yönetim kurulu üyelerini şimdiden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“DAVA BİZCE ÖNCELİKLE DURUŞTUR”        

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın; Ak Parti’de davanın öncelikle bir duruş olduğuna dikkat çekerek; “İnandığın Yolda Yürü” diye başladığımız kongre süreçlerinin başlangıcında belki de önce inandığımız yolun ne olduğunu bir kez daha hatırlamakta fayda var diyelim. Ak partide siyaset yaparken sürekli kullandığımız ama belki tanımı sorulduğunda şöyle de bir durduğumuz önemli, bir mesele var ki; buda dava meselesidir. Dava bizce öncelikle duruştur, sonra yoldaşı ve yolu belirlemek ve ardından harekete geçmektir. Hayatını bir davaya vakfedenlerin hareket noktaları ise idealleridir. Dava ruhuna sahip olanlar hayatlarını ideallerine göre program altına alır, his ve düşüncelerini ideallerinin istikametinde disipline eder, arzu ve isteklerini yine bu çerçeve içinde gen vurular. Bizim dilimizde onların ifadesi idealisti daha ciddi bir terimle dava adamı daha samimi bir söyleyiş ile ise dertlilerdir. Varlıkların varlık sebebi Peygamber Efendimiz sağ elime güneşi sol elime ayı verseler ben yine bu davadan vazgeçmem ifadesi ile aynı gerçeği dertlilerin anlayış ufkunda gönül verilen davanın dünyada ve dünya üzerindeki her şeyden daha ulvi olduğunu haykırmış ve meselenin bu perspektiften en parlak misali olmuştur. Bunar davanın biraz felsefik temel taşları ama bir de dava adamlığı var ki; hani özünde cinsiyet fark etmeden adam olmayı gerektiren, hani o ben değil biz demeyi düstur edinen, hani o efendi değil kul olmayı hazmeden, hani o kusur gördüğünde örten, kapatan bir adamlık ki; yalanı ayak sesinden tanıyıp uzak duran, hileyi, hurdayı yaşamına sokmayan, iftiranın kara çalmanın adını gönül defterine hiç yazmamış olan, ikbali için bile olsa şahsiyetinden ödün vermeyen, darılamayan kırılmayan öyle bir adamlık ki o adı vefa ille de vefa soyadı hak olan hukuk olan işte öyle bir adamlık ki o gönlü geniş “Gel ne olursan ol yine gel” diyen” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ SAYGI VE SEVGİYE DAYANAN BİR AİLE”

Aydın, sözlerinin devamında 18 yıldır AK Partinin mücadeleden vazgeçmeden yoluna devam ettiğini ifade ederek; “Anlamak masraflı bir iştir. Emek, samimiyet, gayret ister. Yanlış anlamak kolaydır oysa biraz kötü niyet, biraz cahillik kâfidir diyen karakoçun beyni ile. İnsanların sonradan da okuyarak, anlayarak, çalışarak davayı anlayabilecek olduğuna inanarak herkesi kucaklayan, kapıları ardına kadar açan, kedi de aslangiller familyasındandır ama kırk tane kediyi yan yana koysanız bir tane aslan etmez gerçeği ile işte bu dava adamıdır demektir diyelim ve fedakar insanlardan oluşan o aslan yürekli gönüldaşlarımız saygıyla selamlarken, 18 yıldır yalan söylemekten, felaket tellallığı yapmaktan bıkmayanlara emsal olarak Türkiye için gece gündüz çalışmaktan, bu davadan, kavgadan, mücadeleden vazgeçmeden yolumuza devam ederek ak partinin saygı ve sevgiye dayanan bir aile olduğunun bilinci ile hareket edeceklerine olan inancımla başta bugün kongrede görev alacak olan merkez ilçe başkanımıza ve tüm yönetimine başarılar diliyorum” dedi.

“AK PARTİ YERLİ VE MİLLİ BİR PARTİDİR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı genel kurulda son konuşmayı yaptı. Yazıcı, AK Parti’nin yerli ve milli bir parti olduğunu ifade ederek; “AK Partinin kuruluş evrelerinin teşkilat mensubu olarak, Ak Parti’ye sevdalı gönül vermiş bireyler olarak asla unutmayın. Türkiye’nin 2000’li yıllarda siyaseten nedenli sıkıntılar çektiğini ve otorite boşluğu olduğunu böylesi bir ülkede milletle, hizmetin farklılık arz ettiği bir yönetim anlayışı yaşadığı sürece olmaz. Ak Parti böyle bir ortamda vardı. Bakın Genel Başkanımız, liderimizin izlediğiniz konuşmasında ‘İnandığın yolda yürü’ söyleminin altını doldurdu. Bu ülkenin potansiyeli var. Bu ülkenin insanlarına her zaman güvenmek gerekir. Yeter ki doğru planlama yapalım, doğru işler yapalım. Millet güçlüğü aşmanın yönetimini bilir dedik ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kolları sıvadık çalışmaya başladık. Ak Parti’yi millet kurdu. Gerçekten yapılan anketlerde 40000 bine aşkın denek’e soruldu. Yeni bir partiye ihtiyaç var mı? Nasıl bir parti? Ak Parti yerli ve milli bir partidir” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’Yİ LİDERİMİZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÖNCÜLÜĞÜNDE İNŞA ETTİK”

Millet için mücadele ederek var olduklarını belirten Hayati Yazıcı; “Gelişimizi, yürüyüşümüzü, rengimizi elbette ki hatırlayıp anacağız. Biz haksızlıkla mücadele ederek, halkı dikkate almayanlarla mücadele ederek vesayetçi unsurlarla millet için mücadele ederek var olduk. Engellerle karşılaştık. Ama kararlı olduk. Çünkü tarihimizde haksızlığa maruz kalan insanlar olmuştur. Ama hep şuna inandık. Hiçbir zaman haksızlık kalıcı değildir. Eninde sonunda hak üstündür. 14 Ağustos 2001’de Ak Parti’yi liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde inşa ettik. Türk siyasi hayatına girdik. Nedir Ak Parti. Biz farklı bir partiyiz. Özelliklerimiz var. Parti kuruluşundan önce Türkiye’deki tüm siyasi partileri gözden geçirdik, eledik. Doğruları bir taraf koyduk, yanlışları attık. Partiyi bu çerçeve içinde inşa ettik. Ak Partinin bütün faaliyetlerinin hepsinde insan vardır” dedi.

“KİMLİKSİZ BİR PARTİ DEĞİLİZ”

“Demokrasi insanların ürettiği en iyi yönetim biçimidir” diyen Yazıcı; “Ak Parti kongrelerini yaparken, seçim evrelerinden adaylarını belirlerken insan olma özelliğini ön planda tutar. Biz kimliksiz bir parti değiliz. Unutmayın, Ak Parti’nin özelliklerini taşıyacaksınız ve taşırken de yürüyüşünüzü devam ettireceksiniz. Bunları unutursanız, siyaset kabul etmez. Yanlışlar egemen olur. Bizim kimliğimizi muhafazakar, demokratik. Biz muhafazakarız. Toplumu var eden değerler vardır. Biz bunları önemseyen bir siyasi anlayışı sahibiz. Yenilikler nerdeyse insanımıza yarayan devletimizin büyümesini, güçlenmesini sağlayacak nerede ne varsa onu alırız. Bu konularda asla tutuculuğumuz yok. Demokrasi insanların ürettiği en iyi yönetim biçimidir” şeklinde konuştu.

“KONGRELERİMİZ GELECEK SİYASETİ BAKIMINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Kongrelerin  gelecek siyaseti açısından önem arz ettiğine değinen Hayati Yazıcı; “Ak Partinin diğer bir özelliği omurgası olan bir partiyiz. Liderimizin duruşu gibi omurgalı bir partiyiz. Ak Partinin omurgası teşkilatlardır. En küçük biriminden en tepeye kadar. Teşkilatlar Ak Partinin omurgasıdır. Omurgasız olan ne olur sürünür. Bu bakımdan kongrelerimiz hayati derece önem taşır. Kongre süreçleri rutin bir şey değildir. Kongrelerimizde 10 milyonu aşkın üyemiz vardır. Üyelerimizi, gönüldaşlarımızı hedefe ulaşma noktasında hazırlıyoruz. Kongrelerimiz gelecek siyaseti bakımından, hedeflerimiz bakımından, inandığımız yer varmamız bakımından çok önemlidir. Ak Parti yerli ve milli bir partidir. Ak Partiyi millet var etti. Biz yerli ve milli değerlerimizle gurur duyan, şekillenen bir siyasi yürüyüşü liderimizle birlikte tamamlıyoruz. Ak Partinin siyasetinin merkezinde insan vardır. Siyasetinin merkezinde millet vardır. ‘Her şey Türkiye için’ söylemi yan yana dizilmiş 3 kelimeden ibaret değildir. Bu söylemin içi doludur. Türkiye’nin birlik ve beraberliğine sarsılmaz bir vurgu vardır. Bugün itibariyle 83 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bölünmez bütünlüğüne vurgu vardır. Bütçe milletin. Hazine milletin. Hükümet milletin hazinesini büyütecek, çoğaltacak. ‘Durmak yok, yola devam’ diyerek Türkiye bütçesini büyüttük. İhtiyaçlarımızı gidermek için önceliklerimizi belirledik. Ak Partinin siyaseti kapsayıcıdır. Herhangi bir konuya mahkum olup diğerlerini unutan bir siyaset anlayışımız yok bizim. Bu konuda hiç bire zaman ayrılık yapmadan Türkiye diyerek milletin imkanlarını hizmete dönüştürdük. Bolu tüneli yakınınızda. Bunu gençler unutmuş. Bu söylemler yakıştırma değil, ‘Burasını depo yapalım, patates deposu yapalım, meyve-sebze deposu yapalım’ diyenler bile oldu. Niceleri var daha. Vesayetçi yapılarla çok kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz. Siyasete musallat olmuş merkezler, siyaseten racon kesiyor. Operasyon çekiyorlar. Bunu Cumhurbaşkanı seçiminde yaşadık. Türkiye’de geçmiş yıllardan bu yana gelen sosyal alana ilişkin inanç hürriyetine bağlantılı çok büyük sorunlar yaşadık” diye konuştu.

AK Parti Bolu Merkez İlçe 7. Olağan Kongresinde tek liste halinde seçimlere giren ve kongreye katılan delegelerin tamamının oyunu alan Kazım Konak ilçe başkanlığına tekrar seçildi.

Kazım Konak Başkanlığındaki AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu; Engin Alemdar, Erdem Yılmaz, Haluk Yerlikaya, Basri Gökdemir, Kemal Çalışır, Mehmet Aydınöz, Abdurrahman Doğanay, Ümit Tomurcukgil, Muhittin Özçelik, Levent Kahraman, Bülent Hitit, Arif Esen, Kasım Eraslan, Necmettin Hancı, Yılmaz Akay, Hakan Dursun, Volkan Albayrak, Ersin Yılmaz, Efe Okan Başaran, Ali Yıldız, Özlem Kabadayı, Senem Aydın, Dilek Aydemir, Canan Akbay, Tenzile Kurtaran, Fatma Yılmaz, Filiz Aslan Büyüktopaç, Hatice Akkaya, Hande Gülderen.

Editör: TE Bilisim