Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin yıl dönümü sebebiyle düzenlenecek halk konseri öncesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için gerçekleştirilen programda konuşan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, 15 Temmuz’un ertesinde düzenlenecek konsere tepki gösterdi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Platformu, Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi iş birliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Temmuz’da Bolu’ya gelişinin 87’nci yıl dönümü etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında 16 Temmuz akşamı Simge Sağın tarafından halk konseri verilecek. Bolu Valiliği’nin de dâhil olduğu etkinlikler öncesinde AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

“ATATÜRK’Ü ANLAMAKTAN UZAK OLDUKLARINI GÖRMEKTEYİM”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sonrasına denk gelen konserle ilgili, 15 Temmuz programında konuşan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, tepkisini ortaya koydu. “Bazı zihniyetlerin” Atatürk’ü anlamaktan uzak olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Aydın, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin yıl dönümü olan 17 Temmuz öncesinde ne yazık ki hala bazı zihniyetlerin Atatürk’ü anlamaktan da uzak olduklarını üzülerek görmekteyim. Atatürk’ü anlamak sosyal devlet olmak demektir. Tıpkı pandemi sürecince ücretsiz tedavi edilen, şimdi kapı kapı gezilerek aşıları yapılan vatandaşları düşünenler gibi. Atatürk’ü anlamak demek 15 Temmuz’u tıpkı kurtuluş savaşı gibi destan bir direniş olduğunu kabul etmek demektir” dedi.

“NE VAKİT OLDU DA BU HALE GELDİK”

Üzüntülü bir günün ardından bu tarz programın olmaması gerektiğini işaret eden Milletvekili Aydın, “Atatürk’ü anlamak İHA’larla, SİHA’larla bir evlat daha şehit olmasın diye ilimle, bilimle düşmanla savaşmak demektir. Hani sussam gönlüm razı değil, söylesem dilim varmaz. Biliyorum söyleyecekler diyecekler ki sanata da karşı sanatçıya da karşı. Bu haleti ruhu için gelip giderken bugün Şehit Ozan Özen’in annesiyle beraber oturduk. Oğlumu sordu, dedim ki okulu bitirdi. Annelik işte bir sevinç içinde söyledim, sonra bir an kendime geldim dedim ki o bu soruya bir daha cevap veremeyecek. Hani içi burkulur ya insanın, hani gözü dolar ya o minvalde o haleti ruhiye ile söylüyorum. Biz tek evladımızın düğünü bile olsa eğer komşusunda cenaze varsa, davul zurna çaldırmayan milletiz. Bizim örfümüz, geleneğimiz bu. Biz ne vakit oldu da bu hale geldik ki yarın akşam akşam konsere gideceğiz dedim” ifadelerini kullandı.

“BİZİM LAFIMIZ SÖZDE MİLLİYETÇİLEREDİR”

Aydın, isim vermeden programı düzenleyen yöneticilere de sitem ederek,  “Biz sanata karşı değiliz, oraya gidenlere hiç karşı değiliz. Ama bizim derdimiz, bizim söylemimiz tesiri olmayacağını bilsek bile milletin acısını hiçe sayarak düzenleme yapan idarecilerledir. Bizim lafımız özde milliyetçilere değil, sözde milliyetçileredir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim