Türkiye'nin 81 ilinde 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi için sahada yoğun çalışmalar yürüten AK Parti, 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları programını hayata geçirdi. AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Yüz Yüze 100’günün devamı kapsamındaki 2023’e Doğru Şehir buluşmalarıyla ilgili bilgi vererek; “Sayın Cumhurbaşkanımızı şehrimizde misafir etmek ve onu ağırlamak, yerinde sorun ve çözümleri konuşabilmek adına biz de bunu talep ediyoruz” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış-Oğuzhan Eke

2023 seçimlerine doğru giden sürede seçim çalışmalarına hız veren AK Parti kadroları sahada yoğun çalışmalar yürütüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “girilmedik gönül kalmasın” talimatını uygulamak için kolları sıvayan AK Parti, bu kapsamda başlatılan 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları programının startını da verdi.

“SEÇİM BİTER, AK PARTİ AKABİNDE YENİ YOL HARİTASINI BELİRLERİZ”

AK Parti’nin seçimlerin hemen akabinde yeni yol haritasını belirleyerek çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner; “AK Parti ailesi, AK Parti teşkilatları olarak seçim biter, hemen akabinde yeni yol haritamızı, eylem planımızı stratejik olarak belirlemeye çalışan bir siyasi partiyiz. Doğal olarak seçim biter, biz ertesi gün çalışmaya başlarız. Bu bazen teşkilatın kendi içindeki değişimle alakalı olur, bazen şehirlerdeki teşkilat yapımızdaki koordinasyonumuzla ilgili olur.” şeklinde konuştu.

“SAHADAN BİZDEN İSTEDİKLERİ VERİLERİ TOPLADIK NOTLARIMIZI ALDIK”

Güner, yaz döneminde milletvekilleri ile Bolu’da çalışma programına iştirak edebilecekleri bir çalışma takvimi hazırladıklarını da ifade ederek; “Bu takvim doğrultusunda da yaz dönemini dolu dolu tüm ilçelerimizde, ulaşabildiğimiz her vatandaşımızın önce onunla hasbihal edebilmek, sonra onun gönlünde yer edebilmek olduğunu bilen bir teşkilat yapısına haiziz. Nihayetinde hemşehrilerimizle bir araya gelmeye başladık. Bu bazen sokakta oldu, bazen kapısını çaldığımız bir ablamız oldu, bazen dükkanında çay içtiğimiz esnaf arkadaşlarımız oldu… Genel merkezin çalışma prensipleri içerisinde, sahadan bizden istedikleri verileri aktarmak üzere notlarımızı aldık” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ ODAKLI SİYASET ÜRETEN BİR PARTİYİZ”

Ak parti’nin vatandaş odaklı siyaset üreten bir parti olduklarını vurgu yapan il başkanı Suat Güner; “Bagajımızı doldurduk diyebilirim, çünkü 2023 Cumhuriyet’imizin ikinci yüz yılına girdiğimiz, bu zaman diliminde vatandaş odaklı siyaset üreten bir siyasi partinin mensuplarıyız.  Bunları genel merkezimizle paylaşmak ve 2023, Cumhuriyet’imizin yeni yüz yılına girdiğimiz seçimlerde ve yüz yılda vatandaşımızın istekleri doğrultusunda siyaset üretmek için bu çalışmaları yapıyoruz. Amacımız vatandaşımızın sorun olarak gördüğü ya da beklenti içinde olduğu konu başlıklarını çıkarabilmek. Çünkü AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, sahadan sürekli verileri toplayarak bunlara, beklentiler üzerine çözümler üretmek üzere kurulmuş bir teşkilat yapısı.” dedi.

 “ŞEHİR BULUŞMALARINA CUMHURBAŞKANIMIZ DA EŞLİK ETMEYE ÇALIŞACAK”

Güner, şehir buluşmaları kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bolu’da misafir etmek istediklerini de belirterek; “Şehir Buluşmaları kapsamında yürüttüğümüz takvim, Yüz Yüze 100’günün devamı. Bu da kendi içinde iki faz olarak yapılacak. 2023’e doğru şehir buluşmaları diyoruz. Birçok şehrimizde buna önce Cumhurbaşkanımız eşlik etmeye çalışacak. Zamanının yettiği ölçüde… Biz tabi ki her il başkanı gibi Sayın Cumhurbaşkanımızı şehrimizde misafir etmek ve onu ağırlamak, yerinde sorun ve çözümleri konuşabilmek adına biz de bunu talep ediyoruz. Çalışma takviminde yer bulabildiğimiz sürece, şehrimize beklediğimizi kendilerine deklare ettik. 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları taslak programı genel merkezimiz hazırladılar. Burada tabi Cumhurbaşkanımızdan sonra genel başkan yardımcılarımız ve bakanlarımızla biz bu programın içerisine dâhil ediyoruz. Bakanlarımızla ve genel başkan yardımcılarımızla hem yerel hem de ulusal bazda değerlendirmelerimizi yapabileceğiz toplantılar organize edeceğiz.” şeklinde konuştu.

GÜNER, YÜZ YÜZE 100 GÜN PROGRAMINI ANLATTI

Şehir buluşmaları program içeriği hakkında da bilgiler paylaşan Suat Güner; “Yine önceki dönemlerde görev yapmış, şehrimizin öncelikli milletvekili arkadaşlarımız, parti MYK’sı ve MKYK’sında görev yapmış büyüklerimiz, bizim şehrimizden veya Türkiye’nin farklı şehirlerinden… Sayın Cumhurbaşkanımıza yol arkadaşlığı yapmış büyüklerimizi misafir edeceğiz ikinci fazda. Üçüncü fazı da yine şu an kabinede görev yapan milletvekili arkadaşlarımızın bizim şehrimizde programları olacak. Onlara ilçe teşkilatlarımızla görevlendirmeler yapacağız. Milletvekili arkadaşlarımız, şehir merkezinden ziyade Mudurnu’da, Seben’de, Kıbrıscık’ta, Gerede’de… Neresi uygunsa program dahilince ilçe teşkilatımızla iştirak edecek. 3 farklı başlık altında değerlendireceğiz, Yüz Yüze 100 Gün programımızın devam edecek programları olacak.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim