AK Parti’nin kongre süreci Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerinin kongreleri ile resmen başladı. Cumartesi günü saat 10.00’da düzenlenen Yeniçağa ilçe kongresinin ardından öğleden sonra Dörtdivan ilçe kongresi yapıldı. Her iki kongrede de, mevcut ilçe başkanları göreve devam etti. Kongrelerde yapılan seçimlerde, Dörtdivan’da Şahin Serin, Yeniçağa’da Uğur Şahin, Kıbrıscık’ta da Ümit Doğangün tekrar başkanlığa seçildi.

MEHMET FATİH YALINIZ

AK Parti’de kongre heyecanı Yeniçağa ilçesinde düzenlenen kongre ile başladı. Kongreye, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu İl Koordinatörü Kilis Milletvekili Hüseyin Devecioğlu Yeniçağa İlçe Başkanı Uğur Şahin, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın partililer ve vatandaşlar katıldı.

Divanın oluşturulması ile başlayan kongrede ilk konuşmayı yapan Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, “Bu ak davada bizi bir nefer yapan Allah’a hamd-u senalar olsun. Ben inanıyorum ki, samimi olarak söylüyorum, mahşerde güvenebileceğim tek bir şey var, bu kutlu davanın bir elemanı olmaktan dolayı Cenabı Hakk’a şükredeceğim, kurtuluşun da burada olduğunu hissediyorum. Neden? Dünya bir araya gelmiş Türkiye’yi yıkmaya çalışıyor. Niye? Türkiye yıkılırsa, bütün İslam alemi yıkılacak. Bütün İslam’ın kutsiyetini çiğnemek için Yahudi’si, Hıristiyan’ı, almanı Amerikan’ı toplanmış, bizi yok etmeye çalışıyorlar. Biz de 15 Temmuz’da vermiş olduğumuz mücadele henüz bitmedi. Esas mücadele 2019’da başlayacak, 2019 için söz almak istiyorum. Başkanlık seçiminde ev ev, kapı kapı, insan insan dolaşarak, bu hak davayı tekrar iktidar etmek için bana söz verin.” diye konuştu.

“Kongrelerimiz demokrasi bayramı”

Çağlar’ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan AK Parti Yeniçağa İlçe Başkanı Uğur Şahin, 6. Olağan Kongrenin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Şahin, “İlçe başkanlığı görevini, AK Parti vizyonunu ve misyonunu taşıma gururunu bir kez daha üzerime yükleyen değerli büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, liderimiz, Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2001’de çıkılan bu kutlu yolculukta birlikte yürümenin heyecanını ve gururunu yaşamaktayız. Teşkilatlarımızla beraber küskünlükleri, ayrılıkları sona erdirip,  birlik beraberlik içinde fedakarca bir çalışma içinde ilçemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Çünkü bizler, demokrasi bayramı olarak nitelendirdiğimiz kongrelerin hizmet etme isteğini arttırdığını biliyoruz ve bunu kendimize görev addediyoruz. Bu kutlu yürüyüş içinde geçen yıl, 15 Temmuz’da karşılaştığımız hain, kalleş darbe girişimini de teşkilatlarımız, milletimizle beraber hareket ederek reisimizin dik duruşu ve milletin feraseti ile bertaraf etmiştir. Sizlerle beraber bu büyük davanın bir mensubu olmaktan çok büyük onur ve gurur duymaktayım. Bizim davamız, ülkemize, memleketimize ve halkımıza hizmet etme davasıdır. Bizler üzerimize aldığımız sorumluluğu bilerek, ilçemiz ve memleketimiz için en iyisini yapma adına bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımızla beraber, birlik ve beraberlik içinde fedakarca çalışmalarımıza devam etmekteyiz ve edeceğiz. 6. Olağan Kongremizin bizlere katacağı güç ile birliği beraberliği bozmadan milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

“Bizim hedeflerimiz büyük”

Kongrenin devamında AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay konuşmasını yaptı. AK Parti olarak hedeflerinin büyük olduğunun altını çizen Doğanay şöyle konuştu; “AK Parti davası kuruluşundan bugüne çok uzun bir hikayedir. Bu hikayenin içinde tatlısıyla, acısıyla, çok uzun zaman geçirdik. Çok zorluklar çektik, bu günlere kolay gelinmedi. Ülke olarak bugünlere gelinirken, bu kazanımlar kazanılırken, kolay olmadı bedeller ödedik. Önden gidenler bedeller ödedi. Bu davada kimse yokken, erdemliler hareketi olarak yola çıkıldığında, bu davanın tek lideri Recep Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları yol çıktığında kimse yok mu? Dediğinde, Bolu’da ve Yeniçağa’da biz varız diyerek, hep beraber yola çıktık. Elhamdülillah girdiğimiz seçimlerin hepsinden galibiyetle çıktık. Ama tabi ki şunu da eklemek lazım, Bolu’da 2 dönem 3-0 yaptık, sonra 2-1 oldu. Burada sorumluluk bizdedir. İnşallah önümüzdeki seçimlerde 2019’daki seçimlerde hedefimiz, yerelde tüm belediyelere talip olup almak, aynı zamanda Bolu’da 3-0 yapmak, AK Parti’yi tekrar tüm belediyeleri almış ve 3-0 yapmış bir şekilde Ankara’ya Bolu’dan 3 milletvekili ve tüm belediyelerle birlikte göndermektir. Bizim hedeflerimiz büyük, Türkiye’nin hedefleri büyük, birileri sadece konuşuyor, AK Parti kadroları, gerek başbakanımızla, gerek genel başkanımızla, gerekse milletvekillerimizle, tüm teşkilatlarımızla birlikte bizim amacımız ve gayemiz bu millete hizmet etmektir. Millete hizmet ederken, aynı zamanda milletin gönlüne ve kalbine girmek de önemli. Sadece hizmet yetmez, insanımıza dokunmamız da gerekli. Biz artık 16 yıldır Türkiye’de bir çok mega projelere imza atmış, yol, su, elektrik, hastane aklınıza gelebilecek her türlü hizmetleri yapmış bir AK Parti iktidarı olarak, bunları insanımıza artık bir lütuf gibi göstermeyeceğiz. Çünkü 15 yıldır iktidardayız, bu millet bu aziz, bu necip millet AK Parti kadroları yapar, bunlara güvenirsek bu millete hizmet eder diye bize 15 yıldır kesintisiz destek veriyor. Artık yeni söylemler söylemek lazım, ülkenin, milletin geleceğine dair, gençlerimizin, hanım kardeşlerimizin geleceğine dair, istiklalimize ve istikbalimize dair yeni söylemler söylememiz gerekiyor. 2019 kolay geçmeyecek, %49 - %51, yani 2019’da %50+1 almamız gerekiyor. 2019’daki seçimler, bundan önceki geçirdiğimiz seçimler gibi olmayacak. İşte onun için Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız ne diyor? Yenilenmeliyiz, kendi içimizde değişmeliyiz, güçlenmeliyiz, bizimle yol yürüyecek arkadaşlara ihtiyacımız var. Birlikte yol yürüyeceğimiz gecesini gündüze katacağımız durmadan usanmadan AK Parti davasına hizmet edecek arkadaşlara ihtiyacımız var. Bu yolda, bu kutlu yürüyüşte, ben yoruldum diyen arkadaşımız varsa, başta şahsım olmak kaydıyla kenara da çekileceğiz. Bu koltuklar, bu makamlar hiç kimse için baki değildir. Bu bayrak yarışını bugün bir kardeşimiz yapar, yarın başka bir kardeşimiz yapar. Sonuç olarak AK Parti davasına hizmet eden erler olarak yolumuza devam ederiz.”

“Birliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız”

Doğanay sözlerine şöyle devam etti; “Zor günler geçirdik. O hain alçak ve namussuzca ülkeyi işgal girişimine kalkıştıklarında. Bu aziz millet refleks gösterdi, gereğini yaptı. 27 gün boyunca sizlerle beraber sabah namazına kadar, meydanlarda kaldık. Ne içindi? Bir ülke insanı devlet başkanına nasıl sahip çıkar, ülkesine nasıl sahip çıkar, milletine nasıl sahip çıkar? Toplara, tanklara, tüfeklere karşı nasıl karşı durulur? Dünyaya örnek olacak şekilde, bu millet bunu gösterdi. Dün Çanakkale’de ne yaptıysak, Sakarya’da ne yaptıysak, Dumlupınar’da ne yaptıysak, 15 Temmuz’da da aynısını yaptık. Onun için bu millet için gecesi ve gündüzü ile çalışmak zorundayız. Milletimizin taleplerini dinlemek zorundayız. Ayaklarına gitmek zorundayız. Çünkü bu millet 15 Temmuz’da o refleksi göstermemiş olsaydı, bugün AK Parti de olmazdı, bugün bu salonda bu kongreyi de yapamazdık. Dolayısıyla o süreçte emek veren, katkı veren sizlere öncelikle gönülden teşekkürlerimi arz ediyorum. Sizler bugün buraya geldiğiniz gibi o gece işte burada Yeniçağa’da, Bolu’da meydana geldiğiniz, doldurduğunuz için bugün Elhamdülillah, burada bu salonda AK Parti’nin ilçe kongresini yapabiliyoruz. İşte bunların kıymetini bileceğiz. Bunların kıymetini bileceğiz ki, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, olmak zorundayız. İşte bu noktada inşallah, Yeniçağa ilçe başkanımızla, ilçe yönetimi ile birlikte, burada bir bismillah diyoruz ve yolumuza devam edeceğiz. İnşallah Yeniçağa’dan başlattığımız ilçe kongrelerimiz tüm ilimiz için aynı zamanda ilçelerimizin hepsi için aynı zamanda 2019 için baharın gelişinin müjdecisi olur. Ben kongre deyince hep bahar aklıma gelir. Toprağın uyanışı, ağaçların çiçek açısı aklıma gelir ki, sonrasında harman zamanı ve hasat zamanı gelir. Yeniçağa kongremiz inşallah, baharın habercisi olarak 2019’un habercisi olarak, oradan çıkacağımız zaferle birlikte 2023’e doğru, reisimizle, genel başkanımızla birlikte devam ettiğimiz o güzel yolculuğun habercisi olacak. Bize düşen, gecesi ile gündüzü ile AK Parti kadroları olarak yola devam edeceğiz. Birliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız. Kendi içimizde tartıştığımız zamanlar olacak, yeri geldiği zaman konuştuğumuz zamanlar da olacak. Ama birlik ve beraberlik noktasında taviz vermeyeceğiz. Biz geldiğimiz yeri asla unutmayacağız. Eğer geldiğimiz yeri unutmazsak, başarıya doğru ve emin adımlarla yürürüz. Çıktığımız yolda asla ve asla adam satmayacağız. Yola çıktıklarımızı, yolda bulduklarımızla değiştirmeyeceğiz, haram lokma yemeyeceğiz, bu davaya ihanet edip bizi satanları da unutmayacağız. Kader deyip geçmeyeceğiz. Bak ne diyor sırrın sahibi; biz her insanın kaderini, kendi çabasına bağladık ve ya nasip dedik. Biz burada ya nasip deyip yola çıkıyoruz. Yeniçağa ilçe başkanımızın şahsında, tüm bugün seçilecek olan yönetim kurulu üyelerimizi ve Yeniçağalı hemşerilerimizi canı gönülden kutladığımızı, kongremizin Yeniçağalı hemşerilerimize ve aynı zamanda tüm Bolu’muza hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

 

“Önceliğimiz odağımız hep millet”

Doğanay’ın ardından konuşmasını yapan AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise şöyle konuştu; “Ak partinin 15.inci yılını yaşıyoruz. Milletçe çok zorlu yollardan geçtik. Tarih sahnemizden yürüyüşümüzden bugüne kadar Anadolu’ya uzanan bu milletin hikâyesinde hep hak ve adalet noktasında hareket eden bir anlayış vardı. Bugüne kadar milletimiz ile yol yürümeye devam ettik. AK Parti ile birlikte hepimiz merkezde siyaset yapmaya başladık. Önceliğimiz, odağımız her zaman milletti. Dün millet burada devlet şurada anlayışı ile siyaset yapılırken, şuan ise millet tepede anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu yolda istikbale giden yolda tekraren şahitlik ediyor, yol arkadaşlığı yapıyor. 911 km sınır hattımız var. 26 tane ülke operasyon yapıyor. 3 milyon üzerindeki insan Bolu’da misafirdir. Bolunun nüfus 300bin dediğimizde Türkiye’de bolu büyüklüğün 1 tane daha şehir kurulmuş anlamına geliyor. Peki, ne yapacağız? Onları misafir etmeyecek miyiz? Biz bu coğrafyanın ana ocağıyız, baba Ocağıyız 3 kıta 7 iklime hüküm sürmüş bir medeniyetin torunları olarak

Başımıza bir şey gelse gidebileceğimiz hiçbir yer yok. Ama yanı başımızda ki komşularımızın, kardeşlerimizin ve tüm ümmetin tek kalesi var oda Türkiye’dir. Onun için biz burada sadece yeniçağ kongre yapmıyoruz. Bugün toplanıp hadi bir kongre yapalım demiyoruz. Aslında zamana ve mekâna şahitlik edip, istikbale giden yolda dik durmaya çalışıyoruz. Zordur AK Partide siyaset yapmak. Zordur millet merkezli siyaset yapmak. Milletle birlikte yol yürümek zordur. Biz geçtiğimiz yolları 94 yıllık cumhuriyetimizde biliyoruz. Hastaneye gittiğimizde Hipokrat mezardan kalksa sopa ile dövecek günler yaşadık biz bu memlekette. 18 yaşından küçüklerin sigortası olmadığı bir ülkede, sosyal devlet dediği sıcak devlet olamadığımız ve ayrım yaptığımız günlerde milleti ile beraber yo yürüyen günlere geldik. Düşünsenize 18 yaşı altında evladımız var. Sigortası yok diye hastaneye almıyorlardı. Rabbim bu beyanda şahadetimizi kabul etsin.”

“Bizim davamız hizmet etme davasıdır”

Kongrede son konuşmayı, AK Parti Bolu İl Koordinatörü Kilis Milletvekili Hüseyin Devecioğlu yaptı. Devecioğlu, “Sayın cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 2001 yılında çıkılan bu kutlu yolda birlikte yürümenin heyecanını ve gururunu yaşamaktayız. Teşkilatımızla birlikte küskünlükleri, ayrılıkları sona erdirip, birlik ve beraberlikle ilçemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu kutlu yürüyüş içerisinde geçen yıl 15 Temmuzda karşılaştığımız hain, kalleş fetöcülerin darbe girişiminde teşkilatımız ile birlikte reisimizin dik duruşuyla bertaraf edilmiştir. Bizim davamız ülkemize, milletimize hizmet etme davasıdır. Bizler üzerimize aldığımız sorumluluğu bilerek ilçemiz ve memleketimiz için en iyisini, en güzelini yapabilmek adına bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde fedakârca çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Kongremizin partimize, ilimize, ilçemize ve bütün vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Yeniçağa İlçesi’nin ardından aynı gün AK Parti Dörtdivan İlçe Kongresi de yapıldı. Dörtdivan’da yapılan kongreye de AK Partililer tam kadro katıldı. Buradaki kongrede de mevcut başkan Şahin Serin’le yola devam kararı verildi.

Editör: TE Bilisim