AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi Ankara Spor Salonunda gerçekleştirildi. Kongrede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1370 delegenin imzasıyla aday gösterildi. Kongrede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 998 gün sonra tekrar AK Parti’nin genel başkanı oldu.

Kongreye Bolu’dan da yoğun katılım gerçekleşti. Bolu İl Teşkilatları kongreye katılmak üzere sabah saatlerinde Ankara’ya hareket etti. Kongrede, AK Parti Bolu Delegeleri, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, AK Parti Gerede İlçe Başkanı Ali Şafak ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, katılarak oy kullandı.

Kongrede Bolu için önemli bir gelişme de yaşandı. AK Parti Bolu İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, MKYK’da Siyasi Erdem ve Etik Kurulu 2. Yedek Üyesi olarak listede yer aldı.

MEHMET FATİH YALINIZ

Kongre ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, bundan sonra reform, atılım ve demokrasi döneminin başladığını söyledi. Doğanay, “Kongrenin milletimize AK Parti Teşkilatlarına hayırlı olmasının temenni ediyorum. Çok coşkulu bir kongre oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızı nasıl bir hasretle beklediğimizi bir kez daha gördük. Cumhurbaşkanımız salona girdikten sonra salon adeta yerinden oynadı. İnşallah, bundan sonrasında değişim devam edecek. Yeni atılım dönemi, reform, değişim, demokrasi dönemi olacak. Gerek ekonomi anlamda gerek diğer anlamlarda Türkiye farklı bir şekilde yoluna devam edecek.” dedi.

“Teşkilatlarımız için gurur verici bir konu”

AK Parti Bolu İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın’ın MKYK listesinde yer almasını da değerlendiren Doğanay, “Bolu özelinde de baktığımızda Arzu Hanım, Kadın Kolları Başkanımız, şu ana kadar gösterdiği performans ve çalışma adına MKYK listesinde de kendisine 2. Yedek de olsa yer verilmiş oldu. Bu manada ben de Hanım Kolları Başkanımız Arzu Hanım’ı tebrik ediyorum. Bizim için teşkilatlarımız için ayrıca gurur verici bir konu. Biz bir ekibiz, biz komple biz büyük bir aileyiz. O da bu ailenin önemli bir parçası. Ben de kendi adıma söyleyeyim, il başkanı olarak, Bolu’da bir ilk oluyor aynı zamanda, MKYK’da böyle bir 2. Yedek olarak listeye girmesini çok önemsiyoruz. Rabbim inşallah hayırlı hizmetler yapmayı hepimize nasip eder diyorum.” diye konuştu.

“O listede nokta da, virgül de olsam gurur duyarım”

Listeye girmesinin kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu ifade eden AK Parti Bolu İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, gurur duyduğunu söyledi. Aydın şöyle konuştu; “Büyük bir sürpriz oldu burada öğrendim. İl başkanım biliyormuş o da sürpriz olsun istemiş. Öğrendik. Şükrediyorum o listede bir nokta olsam virgül olsam ona da memnun olurdum. Cumhurbaşkanımızın bu yeni atılım döneminde bu listede Bolu olarak adımının geçmesi benim için onur. Bolu’nun adının bu listede geçmesinden ötürü çok mutluyum.”

Editör: TE Bilisim