AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ve beraberindekiler, 16 Nisan Referandum oylaması sonrası başladıkları STK'lara teşekkür ziyaretlerini sürdürdü. Doğanay ve ekibinin son durağı Köy Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İlhan Çalışkan oldu.

AK Parti heyetinde; AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, İl Yönetim Kurulu ve İl Genel Meclisi Üyeleri yer aldı.

“DEĞERLİ MUHTARLARIMIZA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM”

Ziyarette bir konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay şunları dile getirdi: “Seçimlerden öncesinde gelinir, ziyaret edilir, destek istenir. Bunları hep yapıyoruz zaten. Seçim sonrasında da, referandum sonrasında da tekrarında nasıl o zaman destek istediysek, bu defa da teşekkür etmek gerekir diye düşünüyoruz. Bolu’da 55 günlük süreç doğru bir şekilde çalıştı. İnsanlar, birbirini üzmeden, kırmadan gerek siyasi partilerin ‘Evet’ cephesi veya ‘Hayır’ cephesinde bulunanlarda dahil. Seviye güzeldi. O sınırı hiç birimiz aşmadık. Bu sürecin en sevindirici olaylarından bir tanesinin bu olduğunu düşünüyorum. Çünkü Bolu’da yaşıyoruz. Küçük bir şehirde yaşıyoruz.  Birbirimizin iyi gününde, kötü gününde hep beraber olmak zorundayız. Ama sürecin sonunda Türkiye’de Evet çıktı. Sistem değişikliğiydi aslında bu. Bu sürece baktığımız zaman kazanan Türkiye olduğunu düşünüyoruz. Evet diyenlerinde kazandığını düşünüyoruz, hayır diyenlerinde kazandığını düşünüyoruz. Evet diyenlerde bizim insanımız, hayır diyenlerde Bolu’da yaşayan bizim insanlarımız. Geçenlerde teşkilatlarımıza vermiş olduğumuz bir yemekte de bunu söyledim. Biz Evet cephesinde durduk, çalıştık. Bolu Türkiye ortalamasının üzerinde %12 oy oranıyla evet dedi. %62,40 ile evet dedi. Bu manada emeği geçen, katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Ama Ak Parti İl Başkanı olarak, Ak Parti İl Başkanlığı kapısının evet diyenlere de, hayır diyenlere de açık olduğunu ben özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü bizim insanımız. Bizim işimizde, bizim insanımıza hizmet etmek. Milletimiz bize farklı bir misyon yüklemiştir şu anda. Bu misyonla hareket etmek zorundayız. Bu manada artık bundan sonrasında çalışma ve millete hizmet etme, daha fazla hizmet etme gibi bir zorunluluğumuz var. Referandum sonrasını gördük, artık ekonomideki o canlılığı, hareketi. Dolar’daki, Euro’daki geri çekilme, düşüş bunların önemli olduğunu düşünüyoruz. Artık bundan sonrasında da Türkiye’nin dünya’da artık Türkiye’nin yanında pozisyon alma durumunda. Daha farklı şeyler olacağını düşünüyoruz. Daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğimizi düşünüyoruz. En güzel sevindirici taraflarından bir tanesi de şu. Artık Türkiye’de bundan sonra gözümüz aydın. Koalisyon diye bir şey olmayacak. Bundan sonrasında böyle bir derdiz olmayacak. Diyorlardı ya; ‘Referandum sonrasında, bütün muhtarlıklar kapanacak. Kahvehanelere gidip çay içemeyeceksiniz. Lokantalara gidip yemek yiyemeyeceksiniz. Bir gece şu alınacak, bir gece bu alınacak’ deniliyordu. Bunların hiç birisinin olmadığı, yalan olduğu, yalan beyanlar üzerine siyaset yapıldığını görmüş olduk. Bu manada inşallah önümüzdeki süreçte Türkiye’de güzel şeyler olacağını düşünüyoruz. Milletimizde zaten bunu hissedecek diye düşünüyoruz. Bu süreçte, değerli muhtarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Allah hepinizden razı olsun. Doğru süreç, hep birlikte devam etti. Bundan sonrasında yine hep birlikte Bolu’ya hizmet etmeye, köylerimize, mahallelerimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

“NURETTİN DOĞANAY BAŞKAN, SİYASETTE BİR SİMGE”

Doğanay’ın ardından söz alan Köy Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İlhan Çalışkan ise şunları dile getirdi: “Ziyaretinize Muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Biz sık sık her zaman bir araya geliyoruz. Değerli Başkanımın, çat kapı ziyaretleri de zaten var. Ülkemiz referandum sürecinden geçti. Evet diyeninde, hayır diyeninde cadde’de birbirine surat astığını görmedim. Bolu küçük bir il. Biz hepimiz her gün yüz yüze geliyoruz. Cemiyetlerde karşılaşıyoruz. Bu değişimin, dönüşümün ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah daha iyi, daha güzel şeyler olacak diye düşünüyoruz. Bu ülke hepimizin. İl Genel Meclisi arkadaşlarımızın da, muhtarlarımıza desteği yadsınamaz. Nurettin Doğanay başkan, siyasette bir simge. İktidarıyla, muhalefetiyle herkes gerçekten seviyor. Bizim yapabileceğimiz her işte, biz varız. Sizden beklentilerimizi, zaten aktarıyoruz. Arkadaşlarımıza gereken yardımı yapıyorlar. Bir sıkıntımız yok. Her zaman mesai arkadaşıyız. Memleketimizi bir adım ileriye nasıl götürürüz diye birlikte emek vereceğiz.”

Editör: TE Bilisim