AK Parti İnsan Hakları Başkanı Emine Erdal, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın katıldığı programda kendisinden yardım isteyen başörtülü bir kadınla ilgili yaşadıklarını anlatmasına tepki gösterdi. AK Parti Kadın Kolları üyeleri “Tüm Kadınlar Adına Tanju Özcan’ı Kınıyoruz” yazılı siyah çelengi Bolu Belediyesi önünde bıraktı.

 Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya platformu Youtube üzerinden katıldığı bir programda çocuğu olmayan türbanlı bir kadınla ilgili yaşadıklarını anlatması tepkilere neden oldu. AK Parti İnsan Hakları Başkanı Emine Erdal beraberinde AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Hacer Çınar, Hatice Dinç, Şaziye Turan, AK Parti Kadın Kolları Üyeleri Bolu Belediyesi önünde bir açıklama yaparak başkan Özcan’ı kınadı.

 “İMALI VE ALAYCI SÖZLERİYLE UTANDIRMAYI BAŞARMIŞTIR”

Grup adına açıklamayı yapan AK Parti İnsan Hakları Başkanı Emine Erdal, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kadınlık onurunu zedeleyen, mide bulandıran imalı ve alaycı sözleri nedeniyle toplanmış bulunmaktayız. Söylemleri ve davranışlarıyla birçok kez güzelim şehrimizin adını ülke gündemine layık olmadığı şekliyle taşıyan Özcan, bizleri bir kez daha utandırmayı başarmıştır” şeklinde konuştu.

“KADINLAR ADINA ÇOK İNCİNDİM”

Erdal, bir kadın olarak Başkan Özcan’ın ifadelerinden ötürü incindiklerini ifade ederek; “Evlat hasreti çeken anneler adına çok incindim. Kadınlar adına çok incindim. Tanju Özcan’ın katıldığı YouTube kanalındaki programı izlerken tesettürlü bir kadının tüp bebek tedavisi için yardım istemesiyle ilgili anısını anlatırken surat ifadesinden de inanın bir kadın olarak çok incindim” dedi.

“TESETTÜRLÜ, TESETTÜRSÜZ AYRIMCILIĞINDAN ÇOK SIKILDIK”

Başkan Özcan’ın ulusal basına çıkma çabası olduğuna işaret eden Emine Erdal, kadınların gururunu kullandığını söyledi. Erdal; “Ulusal basına çıkma çabası yüzünden ormandaki ayıyı, sığınmacının suyunu, şimdide kadınların gururunu kullanmasından çok sıkıldık. Yıllardır bu kadın tesettürlü, bu kadın tesettürsüz ayrımcılığından da çok sıkıldık. Kadın üzerinden yapılan her türlü alay, aşağılama ve taciz içeren imalardan da çok sıkıldık. Keşke Sosyal Siyasal ve ekonomik alanda kadın erkek yerine insan olmak kavramını kullanabilseydik, Keşke Kadın ve erkek olabilmeyi aile içine bırakabilseydik” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANIN GÖREVİ ŞEHRİMİZİ GELDİĞİ NOKTADAN DAHA DA İLERİYE TAŞIMAK OLMALI”

Erdal, Başkan Özcan’ın görevinin şehri daha ileri noktaya taşıması gerektiğini belirterek; “Abant’ı Yedigöller’i gölcüğü, Esentepesi, Kayaevleri, Kaplıcaları hanları hamamları ile anılan Akşemsettin diyarı şehrim uzun zamandır hak etmediği şekilde anıldığı için çok üzgünüm. Sayın başkanın görevi şehrimizi geldiği noktadan daha da ileriye taşımak olmalıdır. Kendisini şahsım adına, tüm kadınlar adına, ama en çok da anısına konu olan kadın adına kınıyorum” diye konuştu.

AK Parti İnsan Hakları Başkanı Emine Erdal’ın açıklamasının ardından Bolu AK Parti kadın kolları üyeleri Bolu Belediyesi önüne siyah çelenk bırakırken, aynı yerde başkan Özcan’a tepki gösterdiler.

Editör: TE Bilisim