AK Parti'nin Kızılcahamam kampı başladı. Kampta dış politikadan ekonomiye kadar birçok başlık ele alınacak. 2023 seçimleri için hazırlıklar değerlendirilecek. Üç gün sürecek kampın açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, “Seçim tarihi belli, yeni tarih istiyor. Seçim tarihi belli olduğuna göre Haziran 2023'e hazırlan. Sıkıysa aday oluyor musun olmuyor musun bunu açıkla” dedi.

Ekonomi, güvenlik, dış politika... AK Parti önemli gündem başlıklarıyla 30'uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nı yapacak. 3600 ek gösterge, fahiş kira artışları ve maaşlarda enflasyon farkı, yine kampta konuşulacaklar arasında yer alacak.

AK PARTİ, KIZILCAHAMAM’DA TOPLANDI

Partililer, “Türkiye için güven ve istikrar” temasıyla kampa girdi.

KAMP ÖNCESİ UYARI YAPILDI

Milletvekilleri, bakanlar, bakan yardımcıları, partinin MKYK üyeleri dahil kalabalık bir kadronun katıldığı kamp öncesi genel başkan yardımcıları birtakım uyarılarda bulundu.

Buna göre, AK Partili siyasetçiler kamp boyunca kılık kıyafet, yeme-içme görüntüleri veremeyecek.

Partililerin bu konuda dikkatli olmaları özellikle istendi.

TEŞKİLATA “SAHADA DAHA AKTİF OLUN” TALİMATI VERİLECEK

2023 seçim hazırlıkları da kampın önemli başlıklarından biri olacak. Hazırlıklar teşkilatla enine boyuna değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerine “Daha çok sahada daha aktif çalışın” talimatı verecek.

EKONOMİYE İLİŞKİN DÜZENLEMELER KAMPIN GÜNDEMİNDE

3600 ek gösterge, fahiş kira artışları, maaşlarda enflasyon farkları...

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında en önemli başlıklarından biri ekonomiye ilişkin düzenlemeler olacak...

3600 düzenlemesiyle ilgili alternatifleri içeren rapor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Son değerlendirmeler AK Parti kampında yapılacak. Bütçeye etkileri gözden geçirilecek, hangi formülün hayata geçirileceği karara bağlanacak.

FAHİŞ FİYATLAR

Ele alınacak konular arasında fahiş kira artışlarını önlemeye yönelik çalışma da var. Hükümet, artışları sabit bir oranla sınırlandırmayı amaçlıyor. Buna yönelik yasal düzenlemenin kapsamı belirlenecek.

MAAŞ ZAMMI

Çalışan ve emeklilere uygulanacak maaş zammı da gündemde olacak. Toplantılarda ilave zam yapılıp yapılmayacağı ve maaşlara nasıl yansıtılacağı belirlenecek. Bütçe harcamaları doğrultusunda gündeme gelebilecek ek bütçe düzenlemesi gözden geçirilecek.

Kamp, Erdoğan'ın kapanış konuşmasıyla pazar günü sona erecek.

Editör: TE Bilisim