Türk Sağlık-Sen Bolu İl Başkanı Furkan Özübek, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapan Doçent Hocaların hak ettikleri profesörlük kadrosuna alınmadığını iddia etti.

Haber: CANSU GÜRZ

Bilim yuvası olan üniversitelerde birilerinin keyfine göre kadro dağıttığını ileri süren Türk Sağlık Sendikası Bolu İl Temsilcisi Özübek, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapan Doçent Hocalara hak ettikleri halde Profesörlük kadrosuna alınmadığını anlattı.

BAİBÜ yönetimine çağrıda bulunan Furkan Özübek, “Bu konu üzerinde hassasiyetle durun ve gerekli araştırmaları yapın. Biz gerekirse hocalarımız hakkı için Ankara’da YÖK dâhil tüm kurumlara yaşanan durumu ve yapılan haksızlığı dile getireceğiz.” şeklinde konuştu.

“ ÜNİVERSİTELER BİRİLERİNİN ÇİFTLİĞİ, KEYFİNİN KÂHYASI İLE HÜKÜM SÜRDÜĞÜ BİNALAR OLMUŞTURLAR”

Türk Sağlık- Sen Bolu Temsilcisi Özübek üniversitelerin devletin ve milletin hizmetinde olan kurumlar olmadığını iddia ederek, “Üniversiteler bilim yuvalarıdır. Birilerinin keyfine göre kadro dağıttığı, akademik unvanları hak edenlere değil de istediklerine verdikleri, hak edenleri anlamsızca beklettikleri yerler olursa oralar artık bilim yuvası, devletin ve milletin hizmetinde olan bir kurum değiller birilerinin çiftliği, keyfinin kâhyası ile hüküm sürdüğü binalar olmuşturlar.” dedi.

“BU TÜR YAKLAŞIMLAR VE İŞLER TÜRK AKADEMİK HAYATI İÇİN SON DERECE ZARARLI”

BAİBÜ Tıp Fakültesinde görev yapan Doçent Hocaların, hakları olan Profesörlük kadrosuna alınmasını talep eden Özübek, “Bu tür yaklaşımların ve işlerin Türk akademik hayatı için son derece zararlı, üniversiteler ve verilen hizmetleri son derece yıpratıcı olduğu ortadadır. Fakat ne yazık ki üzülerek görüyoruz ki Bolu Abant İzzet baysal Üniversitesi Tıp Fakültesinde de benzer durumlar yaşanmaktadır.

Tıp fakültesinde görevli çok kıymetli bazı Doçent hocalarımız her ne hikmetse hak ettikleri profesörlük kadrosuna bir türlü sahip olamamışlardır.” ifadelerini kullandı.

“HOCALARIMIZ SAĞLIK HİZMETLERİNE SUNDUKLARI DEĞERLİ KATKILAR İLE BİRER ÖRNEKTİRLER”

Mevzuata göre bir problem bulunmamasına rağmen kadroya alınmayan doçentlerin akıllarına kasıt ya da ihmal seçeneklerini getirdiğini aktaran Furkan Özübek, “Hocalarımız gerek akademik camiaya hizmetleri, gerekse ilimizde sağlık hizmetlerine sundukları değerli katkılar ile birer örnektirler. Akademik anlamda her şeyin fazlasıyla olduğu bir durumda kadrolarının verilmeyişini anlamak mümkün değildir. Hocalarımıza bu şekilde bir zulüm edilişi anlamak mümkün değildir. Mevzuata göre bir sorun yok ise aklımıza ya kasıt ya da ihmal olduğu gelmektedir. Burada eğer bir kasıt varsa bu açıkça görevi kötüye kullanmaktır. Suçtur.” şeklinde konuştu.

“TÜM PLATFORMLARDA BUNUN MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ”

Türk Sağlık Sen Bolu Temsilcisi Özübek gereğinin yapılmaması durumunda tüm platformlarda haklarını arayacaklarını belirterek, “Bir akademisyenimiz hak ettiği kadrosunu akademik hayatını ilgilendirmeyen konular nedeniyle alamıyorsa bunun vebalinin hiç kimse ödeyemez. Buradan Üniversite yönetimine açık çağrı yapıyoruz. Bu konu üzerinde hassasiyetle durun ve gerekli araştırmaları yapın. Biz gerekirse hocalarımız hakkı için Ankara’da YÖK dâhil tüm kurumlara yaşanan durumu ve yapılan haksızlığı dile getireceğiz. Tüm platformlarda bunun mücadelesini vereceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim