Akaryakıtta ard arda gelen zamlara tepki göstermek isteyen Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı, yaptıkları maket otobüs ile İzzet Baysal Caddesi boyunca yürüyerek, eylem yaptı.

Haber: Oğuzhan Eke

Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı, fiyatı 25 lirayı geçen akaryakıt fiyatlarını ve gelen zamları protesto etmek için dikkat çeken bir yönteme başvurdu. Parti yöneticileri, üzerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin gözlerinin olduğu, 14 Bolu 001 plakalı maket otobüs ile İzzet Baysal Caddesi boyunca yürüdü. Bakan Nebati’nin , “Gözlerime bakar mısınız?” söylemine gönderme de yapılan maket otobüsün üzerine, “Dikkat, göz teması kurma ışık çarpar” da yazıldı.

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı İsa Sayın ve parti üyelerinin katıldığı yürüyüş cadde boyunca devam etti. Bolulu vatandaşların dikkatini çeken eylem sonrasında Başkan Sayın, Kent Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

“YAMA YAPARAK 26 LİRA YAZMAK DURUMUNDA KALDIK”

Yapmak istedikleri organizasyonun ertelendiği ve bu erteleme sırasında akaryakıtın yeniden pahalandığını belirten Sayın, “Bugün 6 Haziran 2022 Pazartesi, geçen sene 6 Haziranda 7 lira 24 kuruş olan mazot fiyatı bugün yüzde 259 artışla 26 lira olmuştur. Malumunuz biz bu yürüyüşü geçtiğimiz hafta Çarşamba yapmayı planlamıştık. O zaman brandamızın üzerine mazotun 24,5 lira olduğunu yazmıştık. Aradan geçen 5 gün içerisinde brandamıza yama yaparak 26 lira yazmak durumunda kaldık. Evet brent petrolün fiyatının yüzde 60 oranında artması bu zamların bir gerekçesidir ama geriye kalan yüzde 200’lük farkı nasıl açıklayacaksınız! Asıl sebep kötü ekonomi yönetimi yüzünden paramızın pul haline getirilmesidir” dedi.

“EKONOMİYE VERDİĞİ DEĞER BAKAN KADARDIR”

Hükümetin ekonomiye gerekli değeri vermediğini dile getiren Sayın, “Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda bir asgari ücretle 390 litre mazot alınabilirken, bu gün asgari ücretin alım gücü yüzde 60 azalarak 163 litreye düşmüştür. Akaryakıt başta olmak üzere, gıdadan giyime, otomobilden konut fiyatlarına kadar her alanda vatandaşımızın yüzleşmek zorunda kaldığı yüksek ve devamlı artan fiyatlar insanımızı çocuğuyla markete gitmekten bile korkar hale getirmiştir. Buna mukabil ise iktidar önce yaşanan sorunları inkar etmiş, sonra da nankörlük yaptıkları gerekçesiyle milletimizi azarlamıştır. İktidarın Türkiye ekonomisine verdiği değer ekonominin başına getirdiği bakan kadardır. Gözlerinden ışık saçan bakanımız saçtığı ışıkla hepimizi adeta yıldırım gibi çarpmıştır” ifadelerini kullandı.

“HİÇ BİR BABANIN DERDİ İLE DERTLENDİNİZ Mİ?”

İktidardaki yöneticilere seslenerek sorular soran Sayın, “İktidar kaynaklarından beslenen milletin yaşadığı sıkıntıları ‘Tok açın halinden anlamaz’ misali görmeyen, göremeyen zevata sesleniyorum: Siz hiç akşam evde çocuklarınıza ne pişireceğinizi düşündünüz mü? Siz bir babanın okula giden çocuğuna harçlık veremediği zaman çektiği azabı düşündünüz mü? Siz hiç imkanı ve güvencesi olmadığı için hastaneye tedavi olmak için gidemeyen bir insanın acısını tahayyül ettiniz mi? Sizin hiç elektrik faturasını ödeyemediği için elektriği kesilen bir evden haberiniz oldu mu? Siz hiç asgari ücretle geçinmeye çalışan 2 çocuk sahibi bir babanın derdi ile dertlendiniz mi? Siz hiç markete giderken evladının canı bir şey ister de alamam diye evladını evde bırakan annenin derdi ile dertlendiniz mi?” diye konuştu.

“ÇALIŞIYORUZ VE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye’nin geleceği için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Sayın, “Saadet Partisi olarak hiçbir siyasinin ve siyasi partinin düşmanı değiliz ancak bu vatan hepimizin. Buğdaydan arpaya, mısırdan soyaya ve ayçiçek yağına kadar birçok tarımsal üründe bile dışarıya bağımlı hale gelmiş, Avrupa’nın en büyük ve en genç nüfusuna sahip olan bir ülkede yaşıyoruz. Tüm bu yaşananlar yer altından yer üstüne kadar Allah’ın en güzel nimetlerle donattığı güzel vatanımıza reva değildir. Gençlerinin yüzde 70’inin, tüm nüfusunun ise yüzde 49’unun yurt dışına yerleşmek, kendi vatanını terk etmek istediği ülke Türkiye olamaz. Saadet Partisi olarak bu gidişatı tersine çevirmek, Türkiye’yi yaşanabilir bir ülke haline getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“ÜLKEMİZDE HUZURU SAĞLAYACAĞIZ”

Yönetime gelen Saadet Partisi’nin atacağı adımlara ilişkin bilgi veren Sayın, “Türkiye’nin tüm imkânlarını başta tarım ve hayvancılığa, sonra üretime tahsis edeceğiz. Adaleti tesis edecek, ülkemizde huzuru sağlayacağız. Devletin malına yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacak, işi ehline vereceğiz. Milletimiz müsterih olsun. Türkiye genç ve dinamik nüfusu, jeopolitik konumu, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile bu krizden de çıkacak ve yaşanabilir ve güçlü bir ülke haline gelecektir” şeklinde konuştu.

“İNSANCA YAŞAM SENİNLE OLUR”

Sayın, açıklamasının sonunda Bolulu vatandaşları partiye davet etti:

“İttifak ve suni gündem tartışmaları ile günleri geçen halkımıza son olarak şunu da ifade etmek istiyorum: Ülkenin kaynaklarını israf ettikten, gösteriş ve yolsuzluk ayyuka çıktıktan, milyonlarca insan açlık sınırının altında kaldıktan sonra CHP ile ittifak yapsan ne olur, AKP ile ittifak yapsan ne olur? Gençler dininden uzaklaştıktan sonra, kendi geleceklerinden ümidini kesip korku ile yarını düşündükten sonra MHP ile ittifak yapsan ne olur, İYİ Parti ile ittifak yapsan ne olur? Ahlaksız ifadeler kullandıktan sonra konuşan senin başkanın olsa ne olur, benim başkanım olsa ne olur? Adaleti ve hoşgörüyü sağladıktan sonra A partisi ile olsan ne olur, B partisi ile olsan ne olur? Üreten ve ürettiğini adil bir şekilde paylaşan güçlü ve itibarlı bir ülke olduktan sonra Ahmet ile beraber olsan ne olur Mehmet ile beraber olsan ne olur? Buradan tüm Bolululara fert fert sesleniyorum: ülkemizin üzerindeki kara bulutların dağılıp adaletin, huzurun, insanca yaşamın temin edilmesi seninle olur! Seni bu kutlu mücadeleye katılmaya davet ediyorum.”

Editör: TE Bilisim