AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için tarih vererek, “Şubat ayında EYT'nin yasalaşacağına tanık olacağız. Martta da EYT'li kardeşlerimizin emekli maaşlarını almalarına şahit olacağız” dedi.

Haber Merkezi

Milyonlarca vatandaşın beklediği EYT’ye ilişkin açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu’ndan geldi. Haber Global’de konuya ilişkin konuşan Akbaşoğlu, çalışmanın yasalaşma sürecinin şubat ayı içerisinde gerçekleşeceğini belirtti.

Akbaşoğlu, “Milletvekillerimizle EYT'nin yasa teklifine dönüştürülmesi çalışmalarını başlattık. Bu noktada hiç kimsenin bir tereddüdü olmasın. En kısa sürede birinci gündemimiz EYT'nin yasalaştırılma sürecidir. Şubat ayında EYT'nin yasalaşacağına tanık olacağız. Martta da EYT'li kardeşlerimizin emekli maaşlarını almalarına hep beraber şahit olacağız. Planlamamız bu yöndedir ve herhangi bir farklılık asla söz konusu değildir" dedi.

EYT düzenlemesi, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olan ve 5 bin prim gün sayısını dolduranlara emeklilik hakkı tanıyacak.

 

Editör: TE Bilisim