Düzce’ye bağlı Akçakoca ilçesinin müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun, Sakarya’da verdiği cuma namazı vaazında, Selanik göçmenleri için söylediği sözler nedeniyle Düzce İl Müftülüğü tarafından hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, bayram ziyareti için gittiği memleketi Sakarya'nın Karasu ilçesinde kıldırdığı Cuma Namazı sonrasında verdiği vaaz da, Filistin olaylarına ve Yahudilere değinerek, 'Yüzde 90'ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist, Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil”  ifadelerini kullandı.

Bu sözlerin üzerine cami cemaati tarafından kayıt altına alınan Müftü Soytenikoğlu’nun söylediği sözler sosyal medya da hızla gündem olurken, olayın büyümesi ve gelen tepkilerin ardından olaya ilişkin Sakarya Başsavcılığı’nın talimatı ile Karasu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Düzce İl Müftülüğü, Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, “ Akçakoca İl Müftüsü’nün “Selanik göçmenleriyle” alakalı sarf ettiği sözlerden dolayı soruşturma başlatılmıştır” ifadeleri yer aldı.

 

Editör: TE Bilisim