“KUMAR MASASINDA OLMADIK, BUNDAN SONRA DA OLMAYACAĞIZ”

Kendisine çağrıda bulunarak Altılı Masa'dan ayrılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “Biz Erdoğan ve arkadaşlarının yaptığı yerli ve milli tanımına ihtiyaç duyan bir parti değiliz" sözleriyle yanıt verdi İYİ Parti lideri Meral Akşener.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti’ye bir çağrıda bulunarak; “Temenni ederiz bir dönüşüm yaparak gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir” dedi. Erdoğan’ın açıklamaları sonrası konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den yanıt gecikmedi.

“SEÇİME DAİR DERİN BİR ENDİŞE İÇERİSİNDE”

Akşener, cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçime dair bir endişe içerisinde olduğuna işaret ederek; “Sayın Erdoğan anladığım kadarıyla seçime dair derin bir endişe içerisinde. Dolayısıyla da her sabah kalktığında bu endişenin çözümü için adımlar atmaya kalkıştı. Ona gayret ediyor. Geçen hafta HDP ile son derece neşeli, kakara kikiri görüntülü bir fotoğraf verdiler. Bir görüşme yaptılar. Birincisi bu. Daha sonra biliyorsunuz, tutuklu olan Selahattin Demirtaş; hem özel helikopter, hem özel jetle ailesini görmeye gönderildi, gitti. Böyle bir resim burada duruyor.

“TERÖRİSTE TERÖRİST DİYEMEYENLERLE AYNI YERDE BULUNANLAR KENDİLERİ”

Bizi dürtmeye kalkışmış. Erdoğan'ın yaptığı zikzaklara alıştık. Masaya oturan açılım yapan kendileri. Biz Erdoğan ve arkadaşlarının yaptığı yerli ve milli tanımına ihtiyaç duyan bir parti değiliz. İYİ Parti çizgisinde kırık olmayan dün neyi savunuyorsa bugün de aynısını savunan insanların partisidir. Dolayısıyla geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında değiliz. Yani masaya oturan kendileri, açılımları yapanlar kendileri, teröriste terörist diyemeyenlerle aynı yerde bulunanlar kendileri… Ama iş zora düşüldüğü zaman yerli ve milli ilan edilen biziz.” şeklinde konuştu.

“TANIMA İHTİYAÇ DUYAN BİR PARTİ DEĞİLİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevabında ‘kumar masası’ benzetmesini kullanan Akşener; “Biz, Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının yerlilik ve millilik üzerinden yaptığı tanıma ihtiyaç duyan bir parti değiliz. Biz 2017'de yapılan ve bugünkü bu ucube sistemi getiren o referandumda çok net, çok açık tavır koyan insanların kurduğu bir siyasi partiyiz. İYİ Parti odur.

“KUMAR MASASINDA HİÇ OLMADIK”

Dolayısıyla çizgisinde hiç kırıklık olmayan; dün neyi savunduysa, bugün de aynı şeyi kararlılıkla savunan, aynı fikri savunan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla milletimizin geleceğinin heba edildiği, ortaya sürüldüğü bir kumar masasında hiç olmadık. Bundan sonra da olmayız.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim