Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ABD Başkanı Trump Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz; “Müslümanlar açısından bizim için ise ilk kıblemiz burası. Dolayısıyla böyle bir mekânın insanlar tarafından korunması kollanması ve insanları birleştirici bir unsur olarak tutulması sağlanması gerekir” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ve ABD büyükelçiliğinin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınma sürecini başlattığını açıklamasının ardından Yılmaz, “Bizim açımızdan önemli olan şu inşallah Müslümanların aklı başına gelir. Ben daha büyük belalara vesile olmaması için Rabbime dua ediyorum” diye konuştu.

“KUDÜS İNSANLIK TARİHİ KADAR ESKİ BİR ŞEHİR”

Dünyanın gündemine sahibiz diyen uşakların bütün güçlerini kullanarak dünyayı sıkıntıya sokmaya çalıştıklarını ifade eden Yılmaz; “Kudüs insanlık tarihi kadar eski bir şehir. Bu şehir üç din içinde çok önemli. Hristiyanlık, Yahudilik önemli Müslümanlar açısından bizim için ise ilk kıblemiz burası. Dolayısıyla böyle bir mekânın insanlar tarafından korunması kollanması ve insanları birleştirici bir unsur olarak tutulması sağlanması gerekir. Ama maalesef dünyanın gündemine sahibiz diyenler uşaklarını da kullanarak dünyayı sıkıntıya sokmak için bütün güçlerini kullanıyorlar. Burada tabi Abdülhamit Han’ı cennet mekânı anmadan geçemeyeceğiz. Ona Kızıl sultan diyen ve dedirtenler şu ne anlama geldiğini görüyoruz. Abdülhamit Han’ı hallettikten sonra bu işlerin açıldığını ve daha dün bir devlet kurulduğunu ve o devlet için de Ortadoğu’nun şu anda kaynatıldığını Irak, Suriye bütün bu çalışmalar orasıyla ilgili olduğunu şimdi görüyoruz” şeklinde konuştu.

“MÜSLÜMANLAR VAHŞİ KATİLLER GİBİ GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Başkan Yılmaz Bulunduğumuz coğrafyanın problemli olduğunu ve bunlarla iç içe yalşamak durumunda olduğumuzun bilinmesi gerektiğine dikkat çekti. Yılmaz; “Allah insanoğlunun aklını başına verdirsin diyoruz. Burada belki Erbakan’ı da anmadan geçemeyeceğiz. Bir lafı vardı 2 buçuk milyonluk bir İsrail 1,2 milyarlık İslam alemi. Eğer bu İslam alemi ebabil kuşlarından medet umuyorsa o gelen kuşlar kime taşı atar bunu İslam alemi iyi bilmesi lazım. Müslümanlar şu anda vahşi katiller gibi gösterilmeye çalışılıyor kim tarafından yine çevreler tarafından. Bu olaylar biraz daha abartıp Müslümanlara leke sürdürmek için kullanılacağı gibi Müslümanların ilk kıblesinin bu şekilde oldu bittiye getirilmesini hazmedilmesi beklemekte mümkün olmadığı herkes tarafından bilinmesi lazım. İnşallah bütün dinler bu konudaki sorumluluğunu hisseden açıklamalar yapar ve buna sahip çıkar. Tabi asıl bizim açımızdan önemli olan şu inşallah Müslümanların aklı başına gelir. Ben daha büyük belalara vesile olmaması için Rabbime dua ediyorum. Ama bulunduğumuz coğrafya tarihin ilk günlerinden beri problemli bir coğrafyadır ve bizde bu problemle iç içe yaşamak durumundayız. Bu topraklar devamlı şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. Hepimiz de şehit adayı olarak bu topraklarda yaşamak zorunda olduğumuzu bilmemiz lazım diyorum.  Allah önümüzü aydınlık etsin duamız bu” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim