Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyenin suya yaptığı indirimi, AK Partili bir meclis üyesinin mahkemeye taşıdığını açıkladı. O merak edilen isim Başkan Özcan’a cevap vermekte gecikmedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Partili bir Meclis Üyesinin; belediye tarafından suya yapılan yüzde 44’lük indirim kararını mahkemeye taşıdığını sosyal medya hesabı üzerinden  “Türkiye bunu da gördü. Elektrik, doğalgaz ve akaryakıta 3 haneli bindirimler yapılırken; biz Bolu Belediyesi olarak suya %44 oranında indirim yaptık diye AK PARTİ meclis üyesi, kararın iptali için dava açmış. Allah’ım bu mübarek günde aklıma mukayyet ol ne olur.” şeklinde duyurdu.

Suç duyurusunu yapan AK Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Avukat Hatice Dinç Doğuluer, söz konusu davaya ilişkin Başkan Özcan’ın gerçekdışı beyanda bulunduğunu ifade ederek, sosyal medya üzerinden konuya açıklık getirdi. Özcan’ı sözde ‘diplomalı hukukçu’ olarak niteledi.

Doğuluer, Başkan Özcan’a açmış olduğu davanın izahı bölümünü okumasını tavsiye ederek; “Hiç iyi şeyler düşünmüyorum. Bolumuzu ve Bolu halkının çıkarlarını düşünen bir vatandaş olarak, açmış olduğum davayı Tanju Özcan’ın sözde (diplomalı) bir hukukçu olarak bu şekilde nasıl yorumladığını anlayabilmiş değilim.

Açmış olduğum davada, kendisinin cesaret edip paylaşamadığı, ekte görünen davanın izahı bölümünün okunması ile anlaşılacağı üzere;

Vatandaşlarımızdan büyük tepki alan, Dijital saatler ile mekanik saatler arasındaki belirlenen metreküp birim fiyatlarındaki % 80’lik fahiş farkı,

Dijital su saati kullananların metazori olarak mekanik saate dönüşlerini “zorunlu olarak değiştirilmesi” ibaresinin iptalini;

Talep etmiş bulunmaktayım. Tanju Özcan’da bunu bilmekte ancak gerçekdışı beyanlarla ve algı operasyonlarıyla kendi hata ve kusurlarını örtmek, halkı aldatmak amacıyla ne bir hukukçuya, ne de bir belediye başkanına yakışmayacak, gerçekdışı bu açıklamayı yapmıştır. Kendisini doğruları söylemeye davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Editör: TE Bilisim