Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ilimizde bulunan apartman ve site görevlileri ile bir araya geldi. Karşılıklı istişarelerde bulunulan toplantıda konuşan Başkan Özcan, “Her Belediye Başkanı iş adamlarıyla, doktorlarla, avukatlarla yemek yer sohbet eder ama ben emekten emekçiden yanayım. Bugün belki de ilk defa böyle bir buluşma gerçekleşiyor. Ben hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, karşılıklı istişarelerde bulunmak ve taleplerini dinlemek için Bolu’da görev yapan apartman ve site görevlileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Altınyıldız Garden Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Özcan’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Rasim Özdemir ve İsa Özcan, Bolu Belediyesi daire müdürleri ve çok sayıda apartman ve site görevlisi aileleriyle birlikte katıldı.

“Alın teri ile para kazanan, emekçilerle birlikte olmayı daha çok seviyorum”

Toplantıda bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Bizler sizlerin sayesinde bulunduğumuz konumlardayız. Ben Boluluların desteği ile dört kez Milletvekili seçildim akabinde bu görevden sonra yine Bolu halkı tarafından Belediye Başkanı olarak görevlendirildim. Çok şanslı bir kul olduğuma inanıyorum. Allah herkese yaşadığı şehre doğrudan hizmet etmeyi nasip etmiyor. Bu sebeple Allah’ın bize lütfettiği bu görevi alnımızın akıyla, kimsenin bedduasını almadan ve görevi bıraktıktan sonra da hayırla anılan bir kişi olarak tamamlamayı Allah inşallah bize nasip eder. Bu toplantı belki Bolu’da bir ilk oluyor. Birçok şehirde belediye başkanları iş adamlarıyla yemek yedi, doktorlarla, avukatlarla yemek yedi haberleri duyuyor, görüyoruz. Benim anlayışım biraz farklı. Elbette iş adamları da bizim iş adamlarımız, doktorlarımız da avukatlarımız da bizim değerimiz. Ancak burada asıl emekçi olarak nitelendirdiğim, alın teri ile para kazanan insanlarla birlikte olmayı daha çok seviyorum” dedi.

“GELDİĞİ YERİ UNUTAN BİR İNSAN HİÇ OLMADIM İNŞALLAH OLMAYACAĞIM DA”

“Sizlerin içinde belki bilen vardır, ben Bolu’nun yerlisiyim. Ama Bolu’nun çok köklü ve zengin ailelerinden birisi değilim. Eski belediye başkanlarının birçoğuna bakıyoruz ve belediyenin kuruluş tarihinden itibaren bir, iki kişi dışında diğer belediye başkanları hep şehrin tanınan, bilinen zengin ailelerinin üyeleri olmuş. Tabi sonra belediye başkanları seçimle gelmeye başladıktan sonra bunun istisnaları olmaya başlamış elbette ve bu belediye başkanlarından birisi de benim. Ben Gövem Köyü’ndenim. Benim rahmetli dedem orman köylüsüydü ve zengin bir aile değildik. Dedem ormandan öküz arabasıyla elde ettiği gelirle zar zor babamı okutmuş. Babam öğretmen olabilmiş ve o sayede o da bizi okutabilmiş ve avukat olmuşuz daha sonra da sizlerin desteği ile bu görevlere gelmişiz. O yüzden ben geldiği yeri unutan insanlardan hiç olmadım ve inşallah bundan sonra da olmayacağım”

“SEÇİLMİŞ İNSANLARIN ASIL DESTEK OLACAĞI, KOL KANAT GERECEĞİ İNSANLAR SİZLERSİNİZ”

“Sizler bizim için kıymetlisiniz. Sözümün başında da söyledim, ben hiçbir zaman zengin dostu bir belediye başkanı olmayacağım. Belediye başkanına, onun desteğine asıl ihtiyaç duyan insanlar, fakir insanlar, garip insanlar, mazlum insanlar ben bunu çok iyi biliyorum. Zenginler her devirde işini çevirir, onların Belediye başkanlarının, milletvekillerinin desteği falan ihtiyaçları olmaz. Ama işte asıl seçilmiş insanların destek olacağı, kol kanat gereceği asıl insanlar bence sizlersiniz. Ben bugün apartman görevlileri dostlarımızla oturalım bir yemek yiyelim, sohbet edelim, bir sıkıntıları var mı? Yok mu? Öğrenelim istedim. Bizim belediye olarak onlara yapabileceğimiz bir şey varsa öğrenelim istedik. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz, ekonomimiz büyük zararlar gördü. İnşallah bundan sonraki günler hepimiz için daha aydınlık olur. Ben bugün bizimle bir araya geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun”

BAŞKAN ÖZCAN’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Başkan Özcan’ın ardından söz alarak talep ve temennilerini ileten apartman ve site görevlileri de, “Bizi bu güne kadar hiçbir belediye başkanı ya da bir idareci hiç görmedi. Ne bizim derdimizi ne fikrimizi soran olmadı. Bugün gerçekleşen bu toplantı gerçekten bir ilk ve bu sebeple Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan’a bizlere verdiği değerden ve destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim