Yüksek düzeyde alkol alan bir kişinin, görüşünün nasıl olduğunu gösteren “alkol simülasyon gözlüğünü” deneyen Bolu Valisi Ahmet Ümit, görüş bozukluğuna rağmen topu kaleye atmayı başardı.

 Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da Trafik Güvenliği Haftası kapsamında, Demokrasi Meydanı’nda stantlar kuruldu. Farklı kurumlardan görevlilerin bulunduğu stantlarda; trafik işaretleri, denetim araçları, karayolu bakım araçları tanıtıldı.

ALKOLLÜ GÖRÜŞ GÖZLÜĞÜ DİKKAT ÇEKTİ

 Stantlar arasında en dikkat çekeni ise alkollü bir kişinin yaşantısını deneyimle imkanı sunan alkol simülasyon çadırı oldu. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan stantta 50 promilden, 250 promile kadar değişen 4 farklı alkol simülasyon gözlüğünü vatandaşlar deneme fırsatı buldu. Gözlükler aracılığıyla yüksek alkol alan bir kişinin görüşünde ve algılamasında oluşan bozukluklar deneyimlendi. Alkollü görüş etkisi veren gözlüklerle vatandaşlar önlerindeki topu, karşılarındaki kaleye atmaya çalıştı.

ÇOCUKLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

 Alkol simülasyon gözlüklerini çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Bir polis memuru tarafından çocuklara alkolün kötülükleri hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından çocuklar gözlükleri denedi. Gözlükleri takan çocuklar önlerindeki topu kaleye atmaya çalışırken, başarısız oldu.

VALİ ÜMİT DE GÖZLÜĞÜ DENEDİ

 Stantları ziyaret eden Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindeki Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve Bolu İl Jandarma Komutanı Haluk Saygılı da alkol simülasyon gözlüklerini denedi. Alkollü birinin görüşüyle topu kaleye atmaya çalışan protokol üyeleri zor anlar yaşadı. Vali Ahmet Ümit ise ilk atışında topu kaleye göndermeyi başardı.

Editör: TE Bilisim